icon

Závislosť na kvapkách

jaro1234444
9. júl 2022

Ahojte. Ešte sa Vás chcem opýtať ohľadom kvapiek. Písal som, že si ich dávam asi 7 rokov nepretržite niekoľko krát do dňa s tým že ked idem spať potrebujem tak 7 vstrekov po sebe do jednej dierky. Viem, že čo som si navaril si musím aj zjesť a môžem si za to sám alebo som to mal riešiť skorej, ale žial vtedy som si to nejak neuvedomoval. Mam len 21 rokov... Teraz som si nejak povedal, že sa dám na odvykačku. Nedal som si ich 2 dni vôbec čo je rekord. Je to veľmi ťažké, je to strašný boj sám so sebou a so závislosťou. Okrem toho že nos mam upchatý tak som neuveriteľné nervozny, úplne mimo, nesústredený a neprijemne stavy proste ako abstinenčné príznaky. Ja mam celkovo aj alergiu na pliesne a problémy so spaním a som fajčiar silný aj. Preto u mňa to je ešte 10 krát horšie ako u bežného človeka si odvykať ked mam takéto problémy aj. Mam pocit, že tie kvapky ma aj tak uspávaju a ukludnujú. Teraz tieto 2 dni som skoro vôbec nespal. Neviem si predstaviť ani takto fungovať lebo som ako mrtvola. Som študent na vysokej a toto leto zatiaľ nemám brigádu, tak som si povedal že skúsim ten čas využiť na odvykačku. Má to nejaký význam aj bez odbornej pomoci a bude sa to už lepšiť postupne? lebo naozaj veľmi chcem a tieto 2 dni neviem ako som prežil ale prežil len potrebujem vedieť, či to má význam a že to bude časom lepšie. Že nos sa uvoľní a abstinenčné príznaky pominú. Ak máte skúsenosti s týmto budem moc vdačný, nechcem vyhľadavat lekára, resp. zrejme mi dá tie kortikoidne či aké kvapky ktoré vraj sú proti zápalu. Každá skúsenosť, rada mi pomôže len potrebujem vedieť či to má význam a môže to mať dlhodobý úspech s tým skončiť nadobro. Ďakujem pekne

Strana
z2
matqa411211
11. júl 2022

@iriska13 tak to zajdem asi aj ja, treba výmenny listok ze?

lasoli
11. júl 2022

@lukbe ale ved som tolerantna len nechapem ako na kvapkach sa robi zavislost;)Ze neda sa vydrzat oar noci s nadchou bez kvapiek?

lukbe
11. júl 2022

@lasoli no niekto to jednoducho nevydrží,napr má nádchu,ktorá je alergická a zanedbá to,nelieci to vhodnými liekmi,ale jednoducho si začne kupovať kvapky do nosa,obsahujú nejaké návykové látky, myslím,áno,je tam napísané ,že sa užívajú len 7 dní,ale nádcha neprešla a človek to nerieši a kvapká ďalej,a tak sa vytvorí závislosť.Je to ako droga. Veď hádam závislosť na drogách nemusím vysvetľovať.

lasoli
11. júl 2022

@lukbe hej len nprikld ja som tomu nwverila ze to existuje takato zavislot,ked to napr niekto spomenul ze neda dietatu kvapky do nosa aby sa nestal zavislym ale asi to tak je.Zasa chapem ked nieco cloveka tazi,ci svrbenie ci ten nos,urobi vsetko pre to aby sa toho pocitu zbavil.

xsuzannex
11. júl 2022

@lasoli predstav si ze nemozes dychat nosom.. dychas s otvorenymi ustami, tym padom v nich mas sucho.. v noci sa tiez budis ze sa nevies nadychnut nosom.. si z toho nervozna a podrazdena..

janasim
11. júl 2022

Ahoj treba ORL vyš,pozrú prieduchy kamerou,tiež som bola zavislá,musela som ist na operaciu do BB a uz v pohode všetko

iriska13
11. júl 2022

@matqa411211 ak ti môžem poradiť tak choď ...nič lepšie nevymyslis, ver mi ...

elanor
11. júl 2022

@jaro1234444 hybaj na ORL, povedz im aky mas problem. Daju ti sprej Nasonex na predpis. 1 az 2 vstreky kazde rano a kazdy vecer. Samozrejme este nejaky cas budes kombinovat a pouzivat aj ten muconasal, lebo este dlho sa ti bude nos zapchavat, ale s tym nasonexom ho budes pouzivat mdnej a menej az uplne prestanes. Len to cele trva dllllllllho.

dori92
11. júl 2022

@matqa411211 mne pomohlo tak do týždňa, že som v pohode dýchala. Akoze nie tak dobre ako s kvapkami, al mohla som sa normálne vyspať. Dala mi tabletky a sprej avamys
@xsuzannex no toho som sa aj ja bála, že mi bude chcieť niečo iné robiť, ale našťastie pomohli aj lieky. Aj keď ako hovorím, po kovide znova frčím na Muconasale🤷‍♀️😂

Strana
z2