icon

Závislosť na lieku

13. máj 2020

Ahojte potrebujem poradit. Mala som 3m problem s hroznym kaslom. Doktor mi hlava nehlava predpisoval sirup Phrometazin 5 Berlin chemie. Dokopy mi predpisal 5 alebo 6 flasticiek. Ja viem ze som blba ze som necitala pribalivy letak ale mne bolo tak strasne ze ma to ani nenapadlo. Ide o to ze minuly tyzden v pondelok som ho vysadila a v piatok prisli tie hrozne stavy. Nespavost, depresia, apatia, svalove zasklby, nechutenstvo, tras celeho tela, normalne az na umretie mi bolo a stale je. Doteraz ma ani nenapadlo ze to moze byt z toho ale moja mama mi poradila pozriet sa ake lieky som brala. :( Ako to je so závislosťou? Prejde to alebo co mam robit? Ako dlho to bude trvat. Zajtra budem volat dr ale je az poobede tak hladam nejake skusenosti alebo dobru radu. Prosim nepiste mi aka som blba, to viem a som uz tak ci tak v poriadnej depresii. Najhorsie je ze mam maleho 15m syna a nevladzem sa teraz o neho ani starat tak je u babky. Je mi z toho strasne :((

Strana
z2
mogaa
14. máj 2020

Závislosť na lieku ak išlo o sirup na kašel ak by si prekračovala dávkovanie alebo ho užívala niekoľko mesiacov....je v nežiaducich účinoch sirupu písané že je návykový? ak ano, skús postupne znižovať dávky .....ale naozaj to nemusí vôbec súvisieť s tým sirupom....ak sa používa aj pri psychiatrických problémoch - tak by som počkala na psychiatra.....my sme brali Rivotril - kvapky (tiež psychiatrický liek)a dávali sme ho len na kašel ale teda neurologička nám povedala že veľmi opatrne s dávkovním a aj v lekárni nás upozornili že je veľmi návykový, ale návyk nevznikol nakoľko sme sa snažili vždy aspom na pár dní vysadiť a užívala skôr nižšiu dávku ako odporučila neurologička(jednoducho jej stačila nižšia dávka aby zaspala)....Skôr lekárnik nás nalakal ked povedal že môžu spôsobiť halucinácie, potom mi to neurologička vysvetlila že to len v prípade ak sa zvyšujú dávky

mogaa
14. máj 2020

ten Rivotril sme nedávali na kašel ale na spanie

autor
14. máj 2020

@mogaa ja uz ho ale vôbec neberiem a bojim sa ho znovu nasadit. Je tam pisane ze by sa mal uzivat max 6 tyzdnov a ja som ho brala skoro 3 mesiace ale pociťovala som tieto priznaky uz mesiac dozadu kedy som si nebola vedoma ze to moze byť zavyslost a vyziadala som si ho od lekara. Uzivala som ho 3 dni a bolo dobre a po vysadeni po 3 dnoch zase tieto priznaky a opakovalo sa to dokola. Teraz je to uh dlhsie co som bez neho a nezvladam tie stavy. Zo dna na den abstinencne priznaky. Pise sa v letaku ze sa nema hned vysadzat pri dlhodobom uzivani ale az po rade s dr ale to som nevedela

vitaminee
22. okt 2021

Prosím máte ešte ten promethazin syrup ja stále kašlem už asi dva mesiace rad by som ho odkúpil od vás ak ešte mate nejaké

livia369
21. apr 2024

@kp7333 nechcem Ťa uraziť ale ako sa akože "vyšetruje" alebo lieči nespavosť? ?? Poviem Ti : mám 52r a zle spávať od narodenia. Neriešilo sa to u mňa do 25r potom to bol rohypnol: za mňa TOP LIEK stiahli ho z trhu. Takže zo dňa na deň som skončila po rohypnole a teraz to myslím smrtelne vážne : skončila v depresiach a v p... teraz som na dosť vysokých dávkach liekov ale!!! Pozor: NIK NIČ NEVYRIEŠI. Nespavosť je tichý zabijak. Skutočne a človek si musí pomôcť sám. Ak má zdravý rozum nepôjde do nebezpečne vysokých dávok. No a mne teraz po asi 18 rokoch stabil liečby dala PROTHAZIN prvé dni som mala wow! Efekt. Teraz? Stavy na odpadnutie vôbec nevládzem . Musím povedať že mne na spanie proste nesedí nič. Nič!!!!!! Nič. A naozaj mám skúsenosti no mne nič nemôžu pridať ani ubrať som vysoko citlivá na lieky. Totálne citlivá. Zatiaľ čo mám skúsenosť boli topky ROHYPNOL a RIVOTRIL . Obidva sú stiahnuté z trhu. Rivotril stiahli zo dňa na deň dali mi xanax odvtedy žijem úplne zle. Tak že nežijem@((( urobili stiahnutý z trhu dostupný všade no len na slovenskom trhu samozrejme nie. Urobili veĺmi zle s tým že otestovaný dobrý liek ktorý bol jedinečný bez náhrady proste stiahli. Mne rodina pracuje v zahraničí k lieku sa vrátim cez iné štáty... lebo fakt moja citlivosť na lieky je silná. Nemôžu mi to nijak meniť... čo tým chcem vlastne povedať? Žiaĺ oni NEVEDIA LIEČIŤ SILNU NESPAVOSŤ!! je to utrpenie. My to máme dedičné je náš v rodine viac.... aj bratranci aj ich deti... nevedia to liečiť a to vidím v rodine... dlhé roky. Lebo mám svoj vek viem o čom hovorím. Držím všetkým "nespavcom" palce ale liečiť to nevedia- budete priberať chudnúť trápiť sa kým sa nájde čo vám sedí a ešte to komplikujú aj generikami

Strana
z2