icon

Závraty a mdloby pri chrípke B

6. mar 2025

Syn dovliekol zo skolky chripku. Najskor b typ kedze kamos s ktorym je v kuse to mali v rodine. Syn mal 4 dni horucky, teraz kusok uz len pokasliava. Chytil to ale muz. V utorok v noci zacal teplotovat, ale je hrozne slaby. Kym lezi je to ok, akonahle sa postavi je mu na odpadnutie a toci sa mu hlava. Vcera ani dnes nic nejedol. Dnes mal uz len max 38, ale tie zavraty ma stale. Velmi malo pije, vcera vypil tak mozno liter. Dnes som nanho uz nakricala a uz si dal viacej. Ale su tie mdloby a zavraty normalne?

Strana
z2
kavasmliekom
6. mar 2025

Keď tri dni len lezal a do toho aj malo pil a nič nejedol, tak áno, môže byt slabý a mať závraty. Nech si dá glukozu, hroznový cukor alebo trosku Pepsi. Mne to pomohlo.

autor
6. mar 2025

@kavasmliekom na pepsi som zabudla, kupim mu zajtra. Dakujem

simsalabim
6. mar 2025

Chripka sa pravom povazuje za zavazne ochorenie. Ano, moze byt slaby este vela dni, je to normalne. Lezat, pit, oddychovat. Nic neunahlit. Moja sesternica sa hrala na hrdinku a skoncila so zapalom osrdcovnika.

zuzanaete
6. mar 2025

Ja mavam taketo stavy bezne v prve dni pri vaznejsich chorobach, ked som uplne odpalena. Ledva, co prejdem na zachod, aby som neodpadla. Uz som raz zo zachoda isla stvornozky, co by som chodzu nezvladla. Vzdy sa to same upravi.

palculienka40
6. mar 2025

Kuo fluidex- rehydratacny roztok, vodu budis na travenie nebublinkavu. Moje dieta malo 7 dni k 40tky a akonahle teplota stupala nad 39 zavrate a pocit na zvracanie. Davali sme kinedryl. Kup slane tycinky, suchare a vyzivu, pomaly pit. Ono to este moze kolisat raz lepsie raz horsie. Perfektne na bolesti a teploty zaberal novalgin a voltaren rapid kupit sa da 25mg treba aspon dve tabletky. Ale pozor davkovat podla vahy. Kola je dobra ale pit ju slamkou.

danielahamar
6. mar 2025

Tiež sme mali B a nejako tak podobne to vyzeralo

autor
6. mar 2025

@simsalabim poctivo lezi. Z postele vstava iba ked ide na wc

carduelis
6. mar 2025

Aj u nas B taky priebeh, ja som mala zavrate tyzden po prvych priznakoch. Nech len lezi a oddychuje

palculienka40
6. mar 2025

No ja som 7 dni horuckovala, bolelo ma vsetko nevladala som ani vodu pit. Vstavala ked musela. Ale este stale som chora uz treti tyzden taham. Muz druhy.

autor
6. mar 2025

@palculienka40 na teploty mu zatial dobre zabera coldrex maxgrip. Skusim zajtra ho vybavit tycinkami, mam doma rehydratacny roztok tak mu dam. Dakujem

autor
6. mar 2025

@palculienka40 brala si aj atb? On volal vcera dr kvoli pn a hned aj dostal antibiotika. Nechapem naco na virozu… potom sa cudujeme ze nezaberaju atb

palculienka40
6. mar 2025

Moj tiez bral coldrex.

palculienka40
6. mar 2025

Zacala aom brat ked sa mi zhorsil kasel a mala som hnisave sputum. Prve nesadli. Potom nasadili podla sputa. Beriem druhe balenie a stale sople hnisave a kasel uz sa da prezit ale otravny. S chriokou idu bakterie preto atb. Aj moj muz berie. Vysli mi okrem bacila aj chlamydie. Nech si ich vyberie a vezne az ked sa mu nebude lepsit. Ale prvy tyzden a pol som bola bolava a vyustilo to do zapalu priedusiek. Vela zdravia prajem.

nevenka
6. mar 2025

Urcite mu treba uz nejaku glukozu, sacharid, ale aj vyzivu. Ak by mal chut, tak slepaci vyvar, u nas ale fungovala aj morka 🙃😆. Mali sme ale chripku A. No ale ja som bola odpalena urcite tyzden aj daco. Postupne ta slabost a mdloby presli, ale obcas ma stale chyti taka slabost, a yo uz presli dalsie 2 tyzdne odvtedy.

palculienka40
6. mar 2025

@nevenka no ci mu bude chutit nam kura ani morka nesli ked sme mali akutnu chripku. Smrdeli nam ale nie pokazenym. Nenohli sme zjest to. Co nam po tyzdni islo na chut bola kapustnica. Sme jedli 5 dni taku fajnu vianocnu. Ale co sme jedli pocas akutnej fazy bola vyziva a tycinky a oecene ciste zemiaky.. Tyzden som poriadne nevarila nebola sila.

danielahamar
6. mar 2025

Hovoril jej, že má B? No lebo celkovo je predpoklad, že kašeľ bude možno aj 2mesiace a možno sa predíde väčšiemu zápalu.

autor
6. mar 2025

@danielahamar nevravel jej, len ze potrebuje vypisat pn lebo ma horucky a je mu zle

autor
6. mar 2025

@danielahamar vlastne hovoril iba so sestrickou, dr tam vcera nebola. Preto zostal aj on celkom prekvapeny ked mu pipla aplikacia ze ma predpisany liek

danielahamar
6. mar 2025

Možno by som počkala, ak si ešte nedal, skrz toho kasla

autor
6. mar 2025

@danielahamar nedal si zatial. Ja som mu poradila pockat este tak 2 dni, ak sa mu stav nezlepsi tak nech si da. Mame doma aj crp test, mozno mu zajtra urobim

palculienka40
6. mar 2025

Crp sibusetri. Ja som mala 9 ale krvy obraz vysoke neutrofily a to je znakom akutnej bakterialnej infekcie. Ak nema tazky kasel, hnis, farebne hlieny pockaj. A co mu napisali?

lienka9
6. mar 2025

My sme mali tiez Bckovu od syna zo skoly.on tyzden a pol ko,ja tyzden a schytala som z toho az zapal priedusiek.prve styri dni som nic nevedela,len lezat,a sa prevalovat,akykolvek pohyb mi sposoboval velke zavrate,plus sialena bolest hrdla,manzel tiez slabost,4dni len spal..takze je to normalne teraz zial

autor
6. mar 2025

@palculienka40 azithromycin, 3 tbl balenie

palculienka40
6. mar 2025

To je fajn.

bullinka
6. mar 2025

My sme mali Bcko a všetci sme mali 6dni teploty. Dcéru som už balila do nemocnice, nejedla, nepila. Po prekonaní sme boli veľmi slabí ešte niekoľko dní, mladšia aj skolabovala. Hlavne,nech to vylezi a nikam sa neponáhľa. Mužov kolega mal aj komplikácie, kvôli nevyliecenej chrípke.

autor
7. mar 2025

@bullinka ake komplikacie?

tairyx
7. mar 2025

Môj otec na nevyliečené chrípky zomrel. Dostal endokarditídu a za 3 týždne multiorgánové zlyhanie a sepsa. Koniec.
Netreba to podceňovať.

autor
7. mar 2025

@tairyx tak muz poctivo lezi, ma symptomaticku liecbu tak dufam ze ziand taketo komplikaciu mu nehrozia. Nechodi hore ved sa nevladze ani postavit. Otecka mi je hrozne luto 😞

tairyx
7. mar 2025

Ano čítala som v predchádzajucich komentároch, že Tvoj muž ani nevládze. Len som reagovala na Tvoj príspevok vyššie, kde si sa inej prispievateľky pýtala, aké mal komplikácie kolega jej muža. Tým som chcela poukázať na to, možno aj pre iných, ktorí toto budú čítať, že naozaj ale naozaj sa neoplatí chrípku podceňovať, každú jednu treba vyležať. Ak je organizmus preťažený môže to dopadnúť aj takto.. žiaľbohu...

autor
7. mar 2025

@tairyx ano v tomto suhlasim, ja som vseobecne zastanca toho ze kazdu chorobu treba poctivo vylezat a nie hrat sa na hrdinov

Strana
z2