Závraty a mdloby pri chrípke B
Syn dovliekol zo skolky chripku. Najskor b typ kedze kamos s ktorym je v kuse to mali v rodine. Syn mal 4 dni horucky, teraz kusok uz len pokasliava. Chytil to ale muz. V utorok v noci zacal teplotovat, ale je hrozne slaby. Kym lezi je to ok, akonahle sa postavi je mu na odpadnutie a toci sa mu hlava. Vcera ani dnes nic nejedol. Dnes mal uz len max 38, ale tie zavraty ma stale. Velmi malo pije, vcera vypil tak mozno liter. Dnes som nanho uz nakricala a uz si dal viacej. Ale su tie mdloby a zavraty normalne?
@lentilka23 velmi dobre viem ze castou komplikaciou chripky ale aj inych viroz su bakterialne infekcie. Mala som chripku pred par rokmi, dr mi povedala ze atb ak sa nebude zlepsovat stav ani po 5tich dnoch, mala som ich predpisane ale netrebalo mi. Muz ma ale dr co na vsetko hned dava atb, staci ze tam idete s tym ze vas den boli hrdlo. Dnes vyzera kusok lepsie, ale keby sa citi zle tak mu tie atb. Mam vystudovanu mikrobiologiu a prave tam sa zaoberam rezistenciou atb a je to hrozne ako sa to za posledne roky meni. Tie kmene su ovela odolnejsie. Preto ano, atb ano ak je to opodstatne… 😊
Mali sme chrípku B ja aj dcéra pred pár týždňami (potvrdená domácim testom). Tiež vysoké teploty a obidve sme mali aj točenie hlavy, závraty. Veľa sme ležali. Tie závraty a točenie hlavy sú asi pri tejto chrípke bežné, lebo aj kolegynin syn ich mal pri tejto chrípke, aj tu na ploche som čítala, že s tým ženy bojovali, aj kolegova žena s dcérou, že nevedeli ani chodiť, čo sa im hlava točila, tak ich to zmohlo obe....
Mojej dcére prvé dni vôbec nechutilo jesť ani piť. Jedlo ma až tak netrápilo a piť som jej dávala niekedy aj nasilu, po lyžičkách, v striekačke, každú chvíľu.... Pridala som do pitného režimu aj džús, aby mala nejaký cukor, keďže hroznový odmietala....
Hnusná je táto chrípka. Ja som po 5 dňoch dostala tiež ATB pretože mi to sadlo na dutiny a mala som veľké bolesti hlavy pri predklone, v oblasti čela, nosa, líca na jednej strane. A to ja ako dutinár poznám celý protokol, čo robiť, aké lieky a väčšinou tieto opatrenia stačia a dutiny "povolia" ale pri tejto chrípke veru nestačili....
Želám skoré uzdravenie, snáď sa to už začne lámať k lepšiemu.
Tuším zápal srdcového svalu. Pohrozili mu,že odteraz už musí všetko vylezat.
@bullinka no to nie je sranda, presne preto som zastanca vylezania chorob a nie ich prechodenia
Aj ja som mala tuto chripku, tiez som tak bola. Ani jest mi nechutilo, za 6 dni som schudla 4kg. A predtym to zas mali aj kolegyne. Stale sa citim este taka slaba, do vsetkeho sa musim nutit.
Keď má horúčky musí piť. Ideálne aj elektrolyty mu zožeň z lekárne. Jasné že aj z toho môže mať závrate a byť slabý. Nechytil aj covid? Ja som sa takto motala pri covide. A túto sezónu sa to melie všetko

Toto nie je viroza ale chripka typu B. ATB preto, lebo pri nej vacsinou je komplikacia zapal pluc, zapalene dutiny…. treba ju vylezat a pit vela tekutin akomprimchripke. Ja som ju mala tiez a po tazkom tyzdni mi dali Atb, inak by som skoncila v nemocnoci. Nechapem ked si ludia zamienaju chripku s virusovou infekciou, Ano chripka je virus, ale silny a nebezpecny. Vsak vyskusaj na sebe, ked budes mat tuto chripku typu B a lekar ti predpise ATB, nezober si ich a uvidis, ako hovoris ze vsak to je len virus…. Si myslis ze lekari su sprosti? Ano, nagooglit si mozes ze Atb nie je na virus. 🙄