Závraty po pôrode: Môže za to železo?
Stretli ste sa s tym niektorá? Porodila som pred 2 dňami, včera bolo všetko ok a dnes po obede sa mi začala krútiť hlava z ničoho nic len ked som sedela. Akurat mi nasadili železo lebo mi vyšlo nízke. Moze to s tym súvisieť? Sestrička mi k tomu nic moc nepovedala.
ono si aj unavena aj ubolena atd. moze to mat suvis, ale tiez moze to byt znakom niecoho zleho, brali ti krv dnes rano?
@evickuska ano rano mi brali krv
ahoj, ja som to zažila, výsledky krvi som mala na výbornú ale ja som rodila cisárskym rezom zo zdravotných dôvodov, tak si mysleli, že z tých liekov, Zavraty neprestali tak mi dali kofeinove tabletky, tie mi celkom zaberali.
Hlavne davaj pozor na pitny rezim. Pri porode si strarila vela krvi a isto aj teraz. Si oslabena. Unavena.
Áno závrate môžu súvisieť s nedostatkom železa. A treba dbať aj na pitný režim.
moze to by t nedostatkom zeleza. ak si nemala vysoke hodoty zeleza a hemoglobinu pred porodom, pri porode boli este straty, tak to mozne je.
aj ked napr aj som toto mala az pri velkych stratach.
moj hemoglobin uplne bezne 145-165
v tehu sa krv riesi, cize hemoglobin klesa, ja som mala 135-140
po porode a po transfuzii 80. vtedy som mala taketo priznaky.
po druhej transfuzii uz ok a hmeglobin 100. hoci to bola na mna stale este nizska hodnota.
Áno, mala som to z dôvodu nedostatku železa. 3 dni som ani na wc nevedela prejsť. Odpadávala som. Po nasadení železa sa to rýchlo upravilo.
Určite to môže byť spôsobené nízkym železom, ale aj stratou krvi pri pôrode, rovnako únava. Ja som 24h po prirodzenom pôrode nemohla chodiť, motalo ma, odpadávala som a z krvi som mala výborné výsledky. Je to zhluk všetkého dokopy, železo ti pomôže a pridala by som aj magnézium
Ano, po porode som v nemocnici niekolkokrat odpadla. Bolo to asi sposobene zelezom a celkovym vycerpanim organizmu z tazkeho porodu.

Ahoj,ano mohla si mat vacsiu stratu krvi pri porode.pred porodom si mala vysledky krvneho obrazu ok?