Závraty z krčnej chrbtice
Ahoj, tie čo máte problém so závratmi, kvôli krčnej chrbtici, ako sa to prejavuje?ako by ste popísali tie závraty? Dá sa s tým aj niečo robiť, pomáhajú nejaké lieky, alebo cvičenie alebo je to už nastálo? :( A ako často sa Vám závraty objavujú? Ďakujem za rady
@miriamka v pondelok mam zacat sm system cvicit, no kedze mam momentalne salmonelozu tak to musim odlozit. Tazko povedat, dnes napr.brutal zavrat tocenie rano ledva som na nohacg stala ako som sa postavila z postele. Potom to preslo a teraz sa bojim, ze sa to vrati.... :(
@katarina.banska. Nepríjemné je to, ze človek už vie čo čakať, 😓
@mooonika1975 poznas to? Ja som z toho cela doplasena
@jessica83 ako ju zistia? Normalne len z krvi a vie mi to aj všeobecný lekar vyšetriť?
@katarina.banska vobec nie, potrebujes od neurologa papierik na vysetrenie. Robi sa to tak, ze ta napoja na hlavu a nohy (tusim aj hlava) a pustaju ti vyboje, potom to vypeckuju na maximum a pozeraju rozdiely na grafe. bola som na tom 11 rokov dozadu, tak si to matne uz pamatam. da sa to vydrzat
@katarina.banska závraté? Myslím že každý druhy
@miriamka mne zhorsila
@miriamka je dobré sa o tom z masérom pozhovárať, aké máš problémy a čo by navrhoval, on podľa mňa bude mať s takýmito vecami skúsenosť bude vedieť akú masáž ti môže urobiť. Bankovanie podľa mňa uškodiť nemôže a pilates alebo jógu to si myslím, že urobíš veľmi dobre keď si to zaradíš, len treba pravidelne 🙂
@miriamka mne pri zavrati pomáha konská masť chladiva, nahrubsie natriem a po 10 minútam cítim ako sa mi vyjasnieva. Stuhnutosť musíš len rozhýbať. Mne lieky na stuhnutosť nepomáhali. Treba cvičiť. Nič iné. A nesedavat . Stále sa hybat
@miriamka a dávať si pozor na naťahovanie krku smerom dole, ako pri pozeraní do telefónu. Už to mám odsledované
@miriamka inak plánujem si kúpiť tie gumené lana, z sm systému, cvičenie sa mi veľmi páčilo.
Dievcata mam to iste... Asi 5tyzdnov zavraty pocit na zvracanie desnu bolest pri stlaceni sije 😐 najhoršie ze cez leto vsade a všetci dovolenky... Neurolog ma sice osnimkoval no kazal prísť o2tyz na kontrolu nasadil lieky po ktorých mi hrozne zle.. Doma cvicim ale ziadna rehabilitácia nikto.ma nikam neposlal mam pocit ze sama si nepomozem lebo je to ako na kolotoci raz dobre iny den cista katastrofa zvieravy pocit v hrdle a bolest hlavy.
Dievcata, len ked budete cvicit SM, musite pravidelne a dlhodobo. Ja som cvicila 6 mes., prestala a som kde dom bola predtym.
Ja som trpela závraťami od minulých vianoc, skoro som doma odpadla...pochodila očné, neurolégiu, magneticku rezonanciu(tiež som myslela, že krčná chrbtica), nič všetko ok, a tak som začala riešiť či mám naozaj dostatočný pitný režim... začala som si každý pohár vody, džusov, štiav, polievok, čaju písať... a prišla som na to, že nenazbieram za deň to čo v pitnom režime má byť... a to som si myslela, že pijem dosť, tak som si dala na to poriadne pozor, dbala koľko a čo vypijem a čuduj sa svete za pár dní som bola ako iný človek... ale ako doplnok som si tiež užívala aj Milgammu....a tiež cvičila aj SM systém...
@miriamka dal mi dorsiflex ...ten znasam vcelku fajn ,no arthrotec forte ?? no z toho mi je desne zle ...samozrejme som si sama nasadila milgamu 3x denne a magnzium ...zajtra idem opat k nemu som zvedava co dalej ... obcas ked zaklonim hlavu mi pukne a citim ze ma boli.... toto bolo pre mna moc narocne leto ...pretoze deti ..praca a tieto stavy je des!! Baby uzivali ste nieco na závraty ??

ahojte, problémy s krčnou chrbticou mám už dlhšiu dobu, keď prišli deti tak sa to len zhoršilo 😀 hlavne zlým držaním tela, záťažou a stresom. Niekedy sú dni kedy si musím dať flektor aby sa mi ulavilo. začína to od trapéz hore do spánkov, oči a je mi na zvracanie. Musím však povedať, že od obdobia kedy chodím na Pilates je to podstatne lepšie už len kvôli tomu držaniu a spevneniu svalstva a uvolňujúcim cvikom. Oplatí sa vyskúšať, držím palce 🙂