icon

Zažíva niekto dlhodobý pocit niečoho zaseknutého v hrdle?

pabla221
28. apr 2025

Ahojte, prosím vás už druhý týždeň cítim v hrdle ale skôr tak nižšie ako by som tam mala niečo zaseknuté..mávala som to niekedy ale vždy to po chvíle prešlo ale teraz to mam v kusi už 2 týždeň...aj keď jem tak ako by mi dobre nešla potrava dolu krkom, cítim to tam zaseknuté a potom to cítim stále chvíľami to je lepšie chvíľami horšie 🥺 už som s toho zúfalá bola som u lekára a povedal mi že to bude zrejme reflux, dal mi lieky na to a 5 mája idem na gastro vyšetrenie...už sa bojím aj niečo jest aj napiť vody aj keď pijem tak cítim až takú bolest na hrudi a zaliehanie...už som s toho naozaj zúfalá nemali ste niečo podobné aj vy?😔

rozculena
28. apr 2025

reflux.Ale až také pocity,že ti jedlo nejde dolu krkom,to nemám.
Jedz menšie porcie.Neprejedaj sa.Nechoď spať najedená,Spi na vyvýšenom vankúši.Užívaj lieky,mne pomohli.Vygugli si dietu

barbora9312
28. apr 2025

Ano aj ja to mám podobne, bola som na orl dal mi lieky

katty123456
28. apr 2025

@pabla221 mala..nemáš zväčšenú štítnu?nemala si infektt v hrdle?kv zväčšeným lymfatický,ja mám ešte aj hyperplaziu nosohltana po výbere krčných mandli spred cca15r...

pabla221
autor
28. apr 2025
@rozculena

reflux.Ale až také pocity,že ti jedlo nejde dolu krkom,to nemám.
Jedz menšie porcie.Neprejedaj sa.Nechoď spať najedená,Spi na vyvýšenom vankúši.Užívaj lieky,mne pomohli.Vygugli si dietu

@rozculena áno snažím sa teraz držať diétu a dávam si pozor na to čo jem, síce teraz skoro vôbec nejem lebo sa bojím už aj jesť.

pabla221
autor
28. apr 2025
@barbora9312

Ano aj ja to mám podobne, bola som na orl dal mi lieky

@barbora9312 a s čoho ste to mali?

pabla221
autor
28. apr 2025
@katty123456

@pabla221 mala..nemáš zväčšenú štítnu?nemala si infektt v hrdle?kv zväčšeným lymfatický,ja mám ešte aj hyperplaziu nosohltana po výbere krčných mandli spred cca15r...

@katty123456 s tou štítnou neviem, síce výsledky z krvi boli v poriadku ale je pravda že mám aj rozhádzané hormóny a stále mi meškáva aj menstruacia...uvidím čo mi povedia na gastro a keď tak potom by som riešila aj tú štítnu.

thirstymonk
28. apr 2025

Mám to keď jem surový hrášok, alebo banán. Predpokladam, že alergia, ale som príliš lenivý, aby som to zistil :D

barbora9312
29. apr 2025
@pabla221

@barbora9312 a s čoho ste to mali?

@pabla221 z refluxu

katty123456
29. apr 2025
@pabla221

@katty123456 s tou štítnou neviem, síce výsledky z krvi boli v poriadku ale je pravda že mám aj rozhádzané hormóny a stále mi meškáva aj menstruacia...uvidím čo mi povedia na gastro a keď tak potom by som riešila aj tú štítnu.

@pabla221 ide o to ze nefunkcna sa casom zvacsuje a to je ten pocit cudzieho..ja ju mam 8cm ma byt tusim do 1 0 pak sa vzbera..vsak bodaj by si ju mala ok..drzim palce..pa

zabka79
29. apr 2025

@pabla221 pockaj na to gastro, presne podla popisu - reflux mam to iste chcem sa objednat na hadicu.

pabla221
autor
29. apr 2025
@zabka79

@pabla221 pockaj na to gastro, presne podla popisu - reflux mam to iste chcem sa objednat na hadicu.

@zabka79 aj ty mávaš pocit niečoho zaseknuteho v hrdle? Som zvedavá čo mi povedia na tom vyšetrení,aj keď sa toho obávam ako to zvládnem ale hlavne nech už viem s čoho to mám.

zabka79
30. apr 2025
@pabla221

@zabka79 aj ty mávaš pocit niečoho zaseknuteho v hrdle? Som zvedavá čo mi povedia na tom vyšetrení,aj keď sa toho obávam ako to zvládnem ale hlavne nech už viem s čoho to mám.

@pabla221 potom sa ozvi, ako si dopadla...ano zaseknute v hrdle akokeby chlieb ktory zostal neprehltnuty alebo vzduchova bublina ktora tam stoji. A ked prehltam zavadzia to. Mam rozne diety za sebou ale ten pocit sa nezmenil. Hranolky alebo piskota s cajom to iste. Buduci tyzden si budem pytat gastrohadicu.

moonlight1210
30. apr 2025

Este to moze byt zo zleho drzania tela, tlak z krcnej chrbtice.

pabla221
autor
30. apr 2025
@zabka79

@pabla221 potom sa ozvi, ako si dopadla...ano zaseknute v hrdle akokeby chlieb ktory zostal neprehltnuty alebo vzduchova bublina ktora tam stoji. A ked prehltam zavadzia to. Mam rozne diety za sebou ale ten pocit sa nezmenil. Hranolky alebo piskota s cajom to iste. Buduci tyzden si budem pytat gastrohadicu.

@zabka79 tak držím palce hlavne nech ti to dobre dopadne a ten pocit v hrdle prejde 😏

pabla221
autor
30. apr 2025
@moonlight1210

Este to moze byt zo zleho drzania tela, tlak z krcnej chrbtice.

@moonlight1210 no to by bolo tiež možné na koľko mám ťažkú skoliozu a bolesti krčnej chrbtice.

margotka17
2. máj 2025

@pabla221 v práci mi jedna pani vravela, presne o takomto probléme a zistili jej nejaký papilon v krku. Operačne jej to odstránili. No či to bolo presne to isté čo vravíš ty, nemôžem potvrdiť, ale presne tak to opísala.

pabla221
autor
8. máj 2025
@margotka17

@pabla221 v práci mi jedna pani vravela, presne o takomto probléme a zistili jej nejaký papilon v krku. Operačne jej to odstránili. No či to bolo presne to isté čo vravíš ty, nemôžem potvrdiť, ale presne tak to opísala.

@margotka17 a ako jej to zistili prosím ta ?? Robili jej sono či nejaké iné vyšetrenie?

katty123456
8. máj 2025
@pabla221

@margotka17 a ako jej to zistili prosím ta ?? Robili jej sono či nejaké iné vyšetrenie?

@pabla221 mňa napr poslal krcný na CT krku s kontrastnou latkou

margotka17
8. máj 2025

To netuším, chodila na krčné, zoperovali jej to a všetko je ok. Možno 3 roky do zadu to bolo.