icon

Žblnkajúce črevá

26. jan 2023

Dobrý deň prajem chcem sa opýtať ci sa stáva vám ze vám zblnkoce po črevách napr pro jedle ďakujem a ci to môže byť aj zlcnikovimy kameňmi spôsobené ci nie

kacena4
26. jan 2023

ja som mala tento problem + nafukovanie gastro mi spravil test na sibo a bol pozitivny t.j. zla mikroflora creva premnozene nejake bakterie. dostala som atb a bolo lepsie + uprava jedalnicka

mmoonna
26. jan 2023

Ja som to mala a bola to celiakia

simsalabim
26. jan 2023

Aj u mna to bol jeden z priznakov SIBO.

autor
26. jan 2023

@simsalabim ale ja mam aj zlcnikove kamene

simsalabim
26. jan 2023

Aj ja mam jeden zlcnikovy kamen, velky, skoro 2 cm. Mala by som si ten zlcnik dat von.

bashawelle
26. jan 2023

zlcnikove kamene so zblnkotanim nesuvisia, skor mozno travenie celkovo je problemove. tie neprijemne pocity vychadzaju zrejme z criev, nepises presnejsie v ktorej casti brucha - ci ide o hrube crevo, tenke crevo, zaludok - nejaky zapal, prejav potravinovej intolerancie, funkcna porucha...
zlcnikove kamene sa mozu prejavit skor bolestami v pravom podrebri, pripadne priamo zachvatom, ak niektory vycestuje a ciastocne ci uplne upcha zlcove cesty.

autor
26. jan 2023

@bashawelle prost ide to od žlčníka zámerom hore a na ľavý bok a nakoniec brucho popicháme ma pod pravým renrom

bashawelle
26. jan 2023

a co na to hovori lekar? odporuca nejake vysetrenia, odstranenie zlcnika?

autor
26. jan 2023

@bashawelle neviem bebola som posielala ma ale nejdem bojím sa

autor
26. jan 2023

@bashawelle mam viacnasobnu cholecistidu ci ako sa to vola mam zvysene leuko a crp

bashawelle
26. jan 2023

no ak sa bojis doktora, tu ti nepomozeme. lekar vysetri, ma na to vzdelanie a prostriedky. a na zaklade diagnozy urci dalsi postup. na fore mozeme tak akurat tipovat a este aj ak tipneme spravne, nevieme s tym nic urobit. tak sup-sup k lekarovi, kym sa to nezhorsi. je mozne, ze sa to da riesit uplne jednoducho, ale cim viac to budes odkladat, tym komplikovanejsie to moze byt. pozri si recenzie na lekarov v danej specializacii vo svojom okoli, mozno ti pozitivne komentare pomozu prekonat strach.

janka_lolo
26. jan 2023

Treba jednoducho prekonať sa a ísť, dcéra má veľký strach z lekárov, od malička si nesie traumu z nemocníc no mala také bolesti, že sa prekonala a šla na urgent, kde jej zistili žlčníkové kamene a v tej dobe silný zápal žlčníka, čiže dnes sa už na tom smeje ale vtedy jej všetko nebolo jedno bola 8 dní v nemocnici, následne sa všetko upokojilo a teda keď dodržiavala diétu tak celkom dlho vydržala, ale keď mala záchvat tak to už bolo tak silné, že sme opäť leteli na urgent aby jej niečo dali na úľavu, nakoniec po roku šiel von a všetko dobre dopadlo a celé to trvalo už len 3 dni čiže radšej skôr ako neskoro, a ňou už lekári pracovali tak citlivo aby spolupracovala aby to aj pre ňu bolo menej stresujúce

autor
26. jan 2023

@janka_lolo a bolieva ju aj ľavá strana

janka_lolo
26. jan 2023

Ona ho už 8 mesiacov nemá, ale keď ju bolelo tak ona tu bolesť už až lokalizovať nevedela ale áno predovšetkým na ľavo po rebrom ju to bolievalo
a teraz sa jej to začína opäť stavať ale nevieme či je to chrbtica alebo žlčovody keďže zatiaľ keď to bolo najhoršie tak nejakým spôsobom zaspala a ráno fungovala ako by jej nič nebolo tak zatiaľ neriešime ale asi pôjde opäť na návštevu na chirurgiu aby skontrolovali žlčovody lebo toto je nenormálne, keďže je stresak, a súčasne veľa stresuje pri diplomovke a keďže jej to všetko vyvolávali stresy tak sa obávam, že opäť si čosi uháňa no uvidíme

autor
26. jan 2023

@janka_lolo nno výborne nepotešilo ste ma

janka_lolo
26. jan 2023

Odporúčam dať von, dcéra si nesie traumu z lekárov od detstva a dokázala to a šla na tie vyšetrenia kde ju aj na operáciu objednali a lekári v nemocnici vedeli ako pracovať s jej strachom aby to pre ňu bolo menej stresujúce a boli na ňu veľmi milý a priateľský a dokonca jeden ju aj povzbudiť prišiel pred zákrokom a druhý s ňou naň vizite po operácii srandoval aby ju trochu rozveselil aby nemyslela na to, že je po operácii a dala to perfektne necelé 3 týždne od jej operácie sa nám ženil najstarší syn a večer pred odchodom do nemocnice jej sľúbil, že to dobre dopadne a zatancujú si spolu na jeho svadbe a splnilo sa jej to a s mladším synom si šli svoje do rána a na stravu sa tam už vôbec nesústredila ani na alkohol to bolo iba na začiatku kým najmladší sa rozhodol robiť dozor ale potom už spolu aj pili a pre nás s manželom bolo úžasné vidieť aká je po vyše roku už aj dcéra šťastná

casillas28
26. jan 2023

Panenko skakava...dospela zena a nejde s takouto vecou k lekarovi...co budes potom robit ak sa ti to rapidne zhorsi a lekar povie ze je neskoro ? Vsak ti moze nasadit uplne jednoduchu liecbu alebo urobi par testov..potom ze mame tale vysoke percento rakovin traviaceho traktu ked ludia k tomuto takto pristupuju...prekonaj strach a chod..uplne zbytocne zbierat tu na MK rady od zien led ty nemusis mat to iste 🙈🤔🙏

autor
26. jan 2023

@casillas28 h e j vy ste zlata tri raz ma už oddzubali a vedeli čo mi je ale nič nespravila preto ten strach tam vôbec ist

janka_lolo
26. jan 2023

@casillas28 áno, strach sa dá vždy prekonať mám doma dcéru tá má traumu a dokázala sa prekonať s manželom sme na ňu netlačili ale sama to chcela keďže keď prišla kolíska tak mala chuť sa zahrabat pod zem od bolesti a dnes vyzerá byť šťastná, aj keď asi ju žlčovody začali dráždiť tak asi opäť pôjde na návštevu na chirurgiu no uvidíme keďže naozaj to nikomu neorejeme žlčníkové koliky, mne stačila jedna pred 5 rokmi a žlčník o 3 mesiace šiel von a od tej doby nemám problémy našťastie ale dcéra je trošku viac bojazliva a stresak čiže asi si aj dačo iné teraz uháňa

casillas28
26. jan 2023

Autorka zdravie mame iba jedno a je prvorade! Aj keby som tam mala byt kazdy tyzden..pokial sa necitim dobre a moj lekar ma tam posiela tak by som sla...ale tak vy asi ani nestojite o radu..vsak ste pevne rozhodnuta ze tam nejdete takze tu niet pomoci 🙂 pekny vecer

casillas28
26. jan 2023

@janka_lolo samozrejme, a hlavne ked ide o zdravie 🙂 super ze ste to zvladli spolocne

janka_lolo
26. jan 2023

@casillas28 bolo to náročné obdobie ale zvládli sme to a aj vďaka dobrým lekárom je dcéra zdravá a spokojná aj keď si pri návštevách prijmovej ambulancie vyslúžila prezývku VIP klient od lekárov ale aj tak radšej chodila tam ako ku nám na chirurgiu tam bola raz s vytknutym členkom a od tej doby nikdy viac radšej si pôjdem posedieť do nemocnice na príjmovú ako tam čiže za mňa ako zdravie na prvom mieste by malo byť

autor
26. jan 2023

@casillas28 áno chcem ísť ale zas ma odje.......čo tam mám chodiť stále toho sa bojím ze budem na smiech

janka_lolo
26. jan 2023

Na smiech nebudeš moja dcéra chodila hádam každý týždeň na chirurgiu si posedieť a vyslúžila si prezývku VIP klient a čo stále tam chodila a pomohlo jej to

autor
26. jan 2023

@janka_lolo tak skúsim ísť už co bude