Zdvojená oblička
Stretol sa už niekto stim včera mi volal doktor že mám jednu obličku zdvojnenu ako bi som mala 3 prišli mi visletky z ct brucha ako sa to lieči
Mozes jednu darovať 😄 zartujem 😊 zvlastne ze ti na to nikto po rokoch neprisiel.
@maminkadeticiek možno som mala dávno už as ct brucha mi odhalilo
Ono ja si myslim že je to vrodené a stretávajú sa s tým lekári asi dost podľa reakcie ako to mne povedal Dr pri sone… že jeeeej,veď vy máte jednu zdvojenu… a tiež si robím srandu ze jednu teda darujem keď bude zle🤷♀️A čo by si chcela na tom liecit? Ja o tom viem 15 rokov a nikto o to ani nezakopol🤷♀️😃problémy nemám vôbec,vtedy som ležala so zápalom močových ciest a vtedy na to prisli ale súvis to nemalo🤷♀️
@maminkadeticiek zisti sa to náhodne pri iných vysetreniach.
@ketrin332 určite ju máš vrodenú, nenarastla ti pred rokom, dvoma.
ja som o tom nepočula as včera Od doktora zato sa pýtam ci sa to lieči ďakujem dievčatá
@ketrin332 ježiši ženy, čo to tu píšete? Zdvojena oblička, alebo ren Duplex neznamená, že človek má o jednu obličku navyše 😂 znamená to, že oblička má napríklad 2 vývody / duté systémy/ je predelena mostíkom... Je to vrodená anomália, ktorá sa nelieči. Niekedy môže byť vývod upchatý/ rozšírený, čo spôsobuje problémy, inokedy môže byť žena náchylnejšia na infekcie močových ciest, keďže sa moč môže cez tie vývody vracať... Ale za bežných okolností to nespôsobuje absolútne žiadne problémy a nelieči sa to, nemá ako, keďže oblička tak narástla ešte počas vývoja v maternici. Má to veľa ľudí. Ze človek má 3 obličky je možné, neviem, nemám vedomosť, ale 3 obličky rozhodne neznámena výraz zdvojena oblička. To je niečo úplne iné.

@ketrin332 môj strýko 56 rokov žije s troma obličkami úplne bez problemov