Zelený jačmeň - nafukovanie

ivkav5
2. sep 2023

Ahojte,

mala by som otázočku na tie, ktoré užívajú zelený jačmeň.
Nadúva / nafukuje vás tiež pri užívaní? Užívam ho už rok, je pravda, že trpím celý život tráviacimi ťažkosťami, nedávno mi diagnostikovali aj HIT, ale jačmeň mi veeľmi pomáha. Pijem ho každé ráno, robí mi veľmi dobre na palenie záhy, chutí mi, dodáva mi veľa energie, ale nadúvanie ja katastrofálne. Neviem, či si to spájať s tým, alebo hľadať príčinu inde.

Nemáte skúsenosti? Ďakujem 🙂

mima172
2. sep 2023

@ivkav5 Mne sa trávenie pri užívaní jačmeňa práveže upravilo a práve spomínané nadúvanie počas užívania zmizlo. Cez leto som mala prestávku, na jeseň začnem opäť piť jačmeň a teším sa aj nato, že mi upraví trávenie. Skôr by som tam hľadala súvis s HIT, nie?

ivkav5
autor
2. sep 2023

@mima172 veď prave, že neviem, či bude súvis s HIT alebo jačmeňom, keďže sa hovorí, že veľa ľudí má problém pri jačmeni tiež s nafukovaním ale vraj len v začiatkoch kvôli detoxikácii…jaa to ale už beriem rok 🙈 takže to už je príliš dlho na to určite..a mne tiež veľmi pomáha, nechcem sa ho vzdať, ale nadúvanie som pred tým nepoznala.

mima172
2. sep 2023

@ivkav5 Inak, nie je zlé si aj pri zelených potravinách urobiť pauzu. My doma berieme zelené veci od jesene do jari a potom pauza. Skus si dat týždeň, dva bez a uvidíš ci nastane zmena.
Tieto vecičky sú aj moja srdcovka, teraz beriem Spirulinu, po nej dám zasa jačmeň (samozrejme aj s pauzami) 😄