Zhoršený ekzém a čo s ním?
Ahojte baby, minule som tu písala tému ohladom ekzému na tvári, kde mi nič nechcelo na to zabrať. No tak len pre info, ten ekzém pri ústach mi zmizol myslím si že sám, trošku to mám ešte suché a objavili sa mi červené miesta aj na čele, ale teraz mám iný problém. Som ekzematička a používam dlhé roky krém, ktorý mám v situácii kedy sa ekzém ukáže, odskúšaný a osvedčený. Len ten problém je, že som sa dozvedela že tú spoločnosť čo vyrába krém niekto iný odkúpil a krém sa sťahuje z trhu. Pýtala som sa asi v každej lekárni, obvolala som ich asi 20 a všade mi povedali že to nemajú a asi ani mať nebudú. Som úplne zúfalá, absolútne neviem čo budem robiť, lebo kortikoidy odmietam, nakoľko mi nepomohli. Teda pomohli na 3 dni a potom zas to isté, ba horšie. Teraz mám ekzém aj na tele a horší sa mi to, len neviem čo si mám na to dať, keďže ku kremu sa neviem dostať. Pozerala som aj na internete inak, ale nikde ho nemajú na sklade a tam kde majú, tak krém je o polovičku drahší a neoplatí sa to. K tomu by to dlho trvalo, kým by prišiel. Prosim baby, neviete o niečom zaručenom, čo by mi na 100% pomohlo, čo je dostupné v lekárni a máte to vyskúšané? Prosím len mi neradte nejaké prírodné veci nakoľko mi to nepomáha vôbec. Ďakujeeem 🙂
@lucynka777 Na premastenie používam kokosový olej, na deň mám normálne telové mlieko bez parfúmov, pretože tie mastné krémy nemusím moc. Z toho ma väčšinou ešte viac svrbí koža.
@gabika0825 ale kokosovy olej ma z dlhodobeho hladiska uplne najhorsi mozny efekt pre ekzematikov. On neviaze na seba vodu, iba zanechava mastny film a v skutocnosti kozu vysusuje. Ta kyselina mliecna s glycerinom (recept v tom cervenom obdlzniku) nezanechava mastnu pokozku. Ona sa rychlo vstrebe ako telove mliecko a pokozka je po nom hladka pruzna. Ten zarabany krem stoji v lekarni cca 3€ 100gramov. Za skusku nic nedas. Hlavne si skus nieco nacitat na nete o tom kokosovom.
@gabika0825 ja som si uz odsledovala, ze vsetky tie vody (vinc ntka, borova, a ta s koloid.striebrom) mi to ukludnia a je jedno ktora to je. Vsetky som skusala
NAJprv osve a efekt rovnaky. Takze, teraz prva po ruke ;) len to potrebujem skludnit, lebo este som nenasla nic, co by zabralo ako kortikoid. Bohuzial.
@uglybetty1234 ten scin cap si davas teraz?
Tak zienky dobra sprava pre tie ktorym pomaha skin cap. Ano mal vypadok asi 3 mesiace ale dnes ho u nas naskladnili. V druhej lekarni mi teda povedali totalnu kravinu s tym cerave ze to je to iste. No nic zmenil sa distributor ale mam ho doma. A vraj by nemal byt ani v bud. problem. Teraz ta zla sprava v lekarni ma vysiel 23 eur 😲😲😲
@telly4 dneska si ho zacnem davat. Dam potom info. Na nete za 14€
@uglybetty1234 som zvedava daj info
@gabika0825 skin cap a sestersky blue cap bol v minulosti uz viac krat stiahnuty kvoli ilegalnemu pridavaniu kortikoidov .. napr. tu, ale najdes opakovane viac stiahnuti po celom svete s roznymi nedeklarovanymi kortikoidmi vnutri ... https://ec.europa.eu/consumers/consumers_safety...
oni sa vzdy hraju na skryvacku s uradmi, primiesaju nieco ine a predavaju kym sa im na to zasa nepride ... samotna ucinna latka skincapu v inych pripravkoch takto nefunguje
mne pouzitie skincapu a nasledne vysadenie strasne zhorsilo ekzem, potom som bola aj na oficialnych kortikoidoch co k nicomu neviedlo a pomohlo len dosledne vysadenie a prezitie opakovanych vzneteni ekzemu po vysadeni (nastastie vzdy slabsich a slabsich)
@lucynka777 Mne kokosový odporúčili aj lekárňach. A vyhovuje mi, kožu po ňom nemám suchú, lebo olej treba dávať na navlhčenú pokožku, nie na suchú. Vtedy sa olej vstrebe. Tak mi to povedala aj pani v lekárni, že ona to takto sama pouzíva v spojitosti so skin-capom a ekzém nemá. A olej používam už velmi dlho, nemám žiadne problémy, vždy sa mi vsiakne pekne a ráno sa budím s vyživenou pokožkou. Ale môžem vyskúsať aj ten krém, keď mi dojde olej...
@telly4 Tak to už je premrštená suma. Asi budem objednávať z internetu radšej, aj keď si budem musieť počkať + to poštovné, ale stále to vychádza menej....
@meluela Mne jediné čo pomohlo bol práve skin-cap. Skúšala som všetko možné, momentálne aj tie probiotiká, ale mne to jednoducho nezaberá. To ich beriem už mesiac. Ja som rada že mi konečne niečo pomohlo a nemusím chodiť ku kožnej vždy keď sa mi objaví fliačik niekde so strachom, aby sa to za par dní nerozšírilo. Takto vždy natriem, keď to podchytím včas, tak do dňa-dvoch mám po ekzéme.
@gabika0825 a ten exem okolo tych oci ako? Tiez tam skusas ten skin cap? Kde sa ti este exem objavuje okrem oci?
@meluela to s tymi kortikoidmi je vec stara 20 rokov a bolo to v blue cap myslim v r.1997-98 😉 navyse viem ako ,,liecia,, kortikoidy, tak viem zhodnotit, ci sa v skin cape nachadzaju. Po pouziti kortikoidu ekzem zostava v hlbke koze a po vysadeni sa vrati aj s urokmi.
@lucynka777 vsak mne sa to iste dialo aj po vysadeni skincapu ... koza sa chovala uplne ako po kortikoidoch
v bluecape ktory vyrabala rovnaka firma boli kortikoidy najdene v 2014r .. ked som to vtedy googlovala tak som nasla postupne rozne stiahnutia z trhu a s roznymi druhmi kortikoidov
1997 v USA, 2000 v Kanade + 2004 bluecap sampon, 2005 znova usa (https://jamanetwork.com/journals/jamadermatolog...) 2014 Ceska republika. Nemam dovod im uz verit ...
@telly4 nie nemám ekzém na očiach, to tu písala nejaká iná slečna 😊 ja som mala na tvári aj, ale nakoniec pekne zmizol keď som na to natierala skin-cap... do okolia očí si určite skin-cap nedavaj!!!! Lebo ťa to bude štipať a možeš si poškodiť štrukturu kože, nakoľko očné okolie je veľmi citlivé a je tam veľmi tenká koža. Na oči skús očnú mastičku hydrokortizón ak sa nemýlim, to pomáha, keď som to mala aj pri očiach dávno ešte. Ale zdá sa mi že som na to potrebovala recept.
@meluela Nikto ťa nenúti skin-cap používať, keď ti vadí to zloženie. Nám pomáha a vyhovuje. Takže tieto kauzy kde sa čo našlo ma úprimne ani nezaujíma, ale budiš.
@meluela A ešte dodám, že mne sa nikdy nestalo, že by sa moja koža správala po vysadení nejak horšie. Ekzém mi pekne zmizol a dlho sa neobjavil. Keď sa aj objavil, čo bolo možno par fliačkov malinkých, stačilo natrieť a do tých 2 dní ako som už spomínala, zmizol. Každý môže na to reagovať inak, to netvrdím, ale väčšine vyhovuje. Keď vyhovuje tebe niečo iné, používaj to.
@gabika0825 ten som uz skusala a nepomohlo. Pouziva nie scin cap aj v okoli oka?
@telly4 Aha tak potom neviem, ale ako ti píšem, ten Skin-cap fakt k očiam nie.... veď uvidíš sama, bude ťa to štípať, veď mna už aj na tvári to nehorázne štípalo, ale tak čelo a líca sú predsa iné ako koža na očiach.
@gabika0825 ja som nastastie nakoniec po asi 4r zistila co mi robi problem .. teda podozrievam ciastocne aj tehotenske hormony, ale zacalo mi to este pred tehotenstvom .. podozrievala som aj hydinove maso, ale ukazalo sa ze ono to nebolo .. bolo to mydlo .. teda vacsina mydiel, pravdepodobne jedna z jeho zloziek .. teraz mozem iba jedno konkretne mydlo, uz ale zvladnem obcas si umyt ruky aj trebars v nakupnom centre ... ale dostat sa z toho kolotoca kortikoidov bolo dost zle a trvalo to vyse pol roka, pomahala mi este aj taka miesana masticka na noc co dala kozna detom (hneda asi ichtamol so zinkom). ja som mala ekzem iba na rukach, tie mi cele horeli, vasina prstov bola napadnuta, aj na chrbate ruky sa mi to uz zacalo zlievat v najhorsich fazach sa uz ale zacinal objavovat aj na inych miestach 😕
@meluela Ahoj, mam podobny problem, mne to robi voda a mydlo, lebo casto som si umyvala ruky po porode. A ked zacala som pouzivat kortikoidy, tak sa to zacalo sirit, aj ked kortikoidy pomahali rychlo ale len na chvilu. Pouzivala som ich skoro rok. Umyvam si ruky teraz len weledou tuhym mydlom a natieram ruky kyselinou mliecnou a cannabioxom, tak je to lepsie, ale ale aj tak to mam, len nie tak vela, ako ked som pouzivala kortikoidy. Mozem sa opytat ake mydlo ti nerobi problem? Ja len vidim, ze s niekorymi je to horsie a s niektorymi lepsie, s weledou teda najlepsie ale nie je to idealne.
@lenzas CD mydlo avokadove .. mali ho v DMke ale uz nemaju, kupila som si v rakusku v BIPE naposledy. ale aj nemocnicne mydlo profesionalne mi nerobilo problem pocas pobytu s dietatom, takze idem experimenovat aj s tym .. len neviem ci to bol softaskin (na sk sa neda kupit) alebo manisoft ci nieco ine..v inej nemocnici bolo ine a to mi tusim robilo problem ale uz sa dobre nepamatam
@uglybetty1234 prosim ako si sa zbavila exemu okolo oci? dakujem krasne

Blue cap vs skin cap