Zhrubnutie steny žlčníka
Ahojte, mali ste niekto takyto nalez? Ako ste to riesili? U mna nahodny nalez, ziadne bolest nic …. Ďakujem
@lalia33 ja prave kamene ani nemam, pojdem teraz na sono, ze ako presne, ale popisane je to zatial ze oahko zhrubnuta stena …. Bola som pol roka dozadu na vysetreni a vtedy som to este nemala …. Poslednou dobou mam dost stres, moze to aj z toho? Aj sa nie uplne ok stravujem, niekedy cely den jem piate cez deviate, potom cely den nejem az vecer a podobne …. Vraj teraz sono, potom o 3 mesiace kontrola a uvidi sa ….
Tak na žlčník dosť pôsobí strava , ale zhrubnute steny by mali byt zápalom,mne napr.ten zápal z vyšetrenia z krvi nebolo vidieť resp nemala som tie hodnoty až tak vysoké iba mierne zvýšené. A na to mi obvodná nedala nič ale teraz keď som bola na kontrole na sono tak chirurg mi dal antibiotika ze uvidíme ci sa to prelieci alebo už to mám chronické . Ja som tiež hľadala všade možne už po Internete o zhrubnutej stene ale takto od ludi máš vždy viac informácií alebo rôzne "pribehy" .
Ale pokiaľ ta to neboli tak je dobre lebo také záchvaty nie teda med lízať. Ale tie bývajú z kameňov. Ale môžeš tam mat aj piesok alebo blato. Ale aj tak by ti mali dat tabletky si myslím. Lepšie budeš vedieť po tej kontrole. Takto sú to vždy len dohady a tvoj prípad nemusí byť taký zlý. ;)
Ešte dodám k tej strave ... treba jest pravidelne menšie množstva, a nič ťažké, smažené, údené,atď. Aspoň na čas dokedy to nemáš úplne v poriadku.
@lalia33 ja prave krvny obraz mam v poriadku …. Mne to zistili v podstate nahodne pri inom vysetreni …. Problemy nemam ziadne, len som posledne dva mesiace mala problem so svebenim pokozky, ale to mi uz tiez preslo a bilirubin a pecenove mam tiez ok …. Tak ze sono, kontrola a ked tak zlcnik vybrat von
Tak pokiaľ tam nemáš kamene ani piesok blato atď, tak nevidím dôvod prečo by ti ho mali vybrať . Ale samozrejme niesom lekár. Mne povedali ze keď je zhrubnuta stena tak je tam zápal ale ja už ju mám zhrubnutu na 8mm. Akurat to ak sa to neprelieci antibiotikami ,že to bude chronické tak ma čaká operácia klasická nie laparo...
Uvidíš možno ti ešte niekto niečo k tomu napíše..
@lalia33 tak ja mam prave zapalove markery ok, ale mohla som niekedy mat zapal asi, kedy to zhrublo a odvtedy uz zapal ustupil, ale zhrubnutie asi ostalo
Ja ho mam tiež zapaleny a zápalové markery tiež v norme.. chirurg mi povedal ze takyto zápal nemusí byť vidieť z krvy alebo také niečo.. lebo som sa ho na to pýtala.

Ahoj a na koľko mm máš zhrubnutu tu stenu? Ja mam tiež,možno zápal, dali mi antibiotika a ak sa prelieči tak na operáciu laparoskopicky ak nie tak normálne pod nôž. Ale mam v zlcniku aj kooopu kameňov, takže som vďačná za to ze som zatiaľ bez besti resp.zachvatov ale dodržiavam diétu.