icon

Zhubný nádor na prsníku

treissy
7. jún 2013

Ahojte....dnes alebo presnejšie už pred dvomi týždnami sa nám zmenil život,mamina si nahmatala hrčku na prsníku.... ☹ nasledovalo čakanie na výsledky.....s tým,že je zhubný....aké máte skúsenosti,prežívate niečo podobné? myslela som si,že v živote nás nič také nestretne...viem,musím byt silná a dodávat jej energiu,pocit,že v tom nieje sama....ale najskor sa JA sama musím s tým zmierit....je to tažke a s istotou viem,že to čo nás teraz čaká,nebude prechadzka ružovou záhradou....ale musime to zvladnut.....dakujem za komentáre,príspevky,skúsenosti a povzbudenia ,ú pre mna doležité !!!! DAKUJEM

sandy84
11. jún 2013

@cat pises presne k veci.idporucam pocuvat tvoje rady.mohla by som ti napisat ip o radu,vidim ze sa vyznas.

cat
11. jún 2013

@sandy84 kludne napíš,ale žiadny odborník nie som, som len onko pacient -v kompletnej remisii od dec. min. roku..

monika2712
11. jún 2013

@treissy knihu som citala, mozno ju este niekde mam doma, musim sa pozriet.
A k teme.. moja maminka ochorela ako 48 rocna, zomrela v nedozitych 53, o 10 dni to budu 2 roky co svoj boj prehrala. Nador bol v III stadiu a zasiahnute aj lymf.uzliny. K tymto informaciam som sa ale dostala az po jej smrti. Preto ako prvu vec ti odporucam po operacii ked budu vysledky z histologie, tak nech mama pyta od onkologa papier s vysledkami aby ste sa na to mohli pozriet... u nas to bolo tak, ze mama bola dlho z toho vsetkeho akoby v soku a ked jej operujuci lekar povedal ze to bol zhubny nador, tak ona to vobec nevnimala, ani si to nepamatala.. takze sme sa to dozvedeli az ked volala na vysledky z histologie. No inak brala tiez B17, aj podkovicnik, aj mumio.. neviem povedat ci nieco z toho malo nejaky efekt, s mamou to islo kazdym rokom dole vodou, najskor jej vybrali zlcnik, no aj po tom mavala casto zlcnikove zachvaty, potom sa objavili metastazy na kostiach, neskor pluca a pecen. Ale skusat treba vsetko, ale dolezita je aj ta strava, si pisala ze vyradila bravcove maso, ja by som odporucala vyradit maso uplne, a ked nie, tak urcite aspon masove vyrobky ako parky, salamy, pasteky atd.. dalej cukor v akejkolvek forme, jest hlavne vela surovej stravy, zeleniny a ovocia, a pokial bude moct, hybat sa.. pozitivne myslenie je samozrejme zaklad, no ak by sa nedarilo, vyhladat odbornu pomoc.. na to bola moja az prilis hrda a nedala si pomoct,ona ale pokaslala vela veci vo svojej liecbe, kto vie, mozno by tu este bola...
Parochne mala dve, kedze na chemo isla potom po tych 4 rokoch znova, boli z umelych vlasov, a hodili sa jej, tiez malokto vedel ze to nie su jej vlasy.
No a este jedna vec, ked budes ty najblizsie na gynekologii, tak tuto vec oznam svojmu lekarovi, kedze ako dcera by si mala byt sledovana, ja chodim kazdeho pol roka na sono prsnikov odvtedy.

sandy84
11. jún 2013

@monika2712 psychika je velka carodejka a jedna pani to presne raz napisala,ze ludia radsej uveria v cervene snurky,uhliky,duchov ako vyhladat odbornu pomoc na povzbudenie...

monika2712
11. jún 2013

@sandy84 neviem preco u nas na slovensku je to este stale brane ako hamba ist k psychologovi alebo psychiatrovi. ludia to beru ako zlyhanie, ako nieco za co by sa mali hambit, alebo si myslia ze ich vyhlasi lekar za blazna? neviem ale mne to pomohlo ist za odbornikom ked som mala problemy sa vysporiadat s maminou smrtou..kto vie kde by som dnes bola keby som nenasla tu odvahu tam ist.

sandy84
11. jún 2013

@monika2712 spravila si dobre.Nech si kazdy vravi co chce.Ja mam taky pocit ze predchadzajuca generacia vela dala na reci co povedia ini...Ja tiez chodim na kontroly s prsnikom a dokonca tam mam aj nieco co nikto nevie co je,ale brali punjciu tak je to nezhubne,len musim zajst lebo nejak ma zacal palit prsnik a trosku mi obcas odtial nieco vytecie,predtym som nic take nemala.

monika2712
11. jún 2013

@sandy84 no ja mam teraz pauzu od kontrol, kedze kojim, v tehu som este bola tusim raz, no na poslednych 2 sonach som mala malinku cystu v lavom, troska ma to vystrasilo, aj ked doktor mi vravel, ze to nic nemusi byt, a ze po tehotenstve to moze kludne zmiznut.. tak ked dokojim musim na kontrolu a budem sa modlit aby tam nic nebolo.

raszuz
11. jún 2013

@barcelona94901
@treissy
colu jej poradili priamo ti ludia, co jej davali oziare kvoli tomu, aby jej nebolo zle a nebola slaba, tiez som si myslela, ze to je blbost, ale nie je ... tak som volala, tak aj hlivu ustricova je dobra na podporu iminity, dostat ju aj v tobolkach, tak to uziva

tereza99999
11. jún 2013

@treissy hlavne sa snazte cim skor to zoperovat..., nasledne pride chemo co je dost vycerpavajuce pri prsniku, treba to poistit tabletkami na imunitu ako je INOCEL, alebo PODKOVICNIK, proste nieco co jej doda a obnovy znicene bunky po chemo..., potom nasledne vela zdravej vyzivy, vylucit CUKRE , v akejkolvek podobe..., ci uz vody, alebo sladkosti ako celkovo, Aloe vera, alebo mnozstvo cerstvych stiav, Cvikla je super...
prechadzky po vonku, mozno skusit aby isla na terapie skupinove, kde su ludia s podobnym problemom...
ziadne place pri nej..., rakovina prsnika ked sa podchyti da sa s nou zit vela rokov....
nie je to lahke pre nikoho, ale treba verit....psychika je velky pomocnik...
drzim vam palce 🙂

raszuz
11. jún 2013

Aby som vysvetlila svoje myslienkove pohody s colu, nebolo to myslene tak, ze dodava energiu ako liek, ale pomoze cloveku zvladnut nevolnosti po oziaroch, zle som to asi napisala a teraz k tej cole trochu odveci, ked som bola tehu, tak som si cca v piatom mesiaci pokazila v jednom nemenovanom aquaparku zaludok, nedokazala som v sebe udrzat nic, este aj voda isla von, tak som colu dva dni cuckala po lyzickach a pomohlo, aj som sa s obavami priznala gyndosovi a on mi povedal, ze pokial som ju nevypila na litre, tak nevadi a vzdy lepsie nieco do seba dostat, ako sa dehydrovat ...

betati
11. jún 2013

Niektoré ste už asi čítali tento článok ale pridám ho aj sem: https://www.modrykonik.sk/fotoblog/betati/clano...
Píše sa tu o strave a podľa mňa strava je základ v akejkoľvek liečbe!!!

mariaterezia
11. jún 2013

Ja som sa minuly rok liečila na rakovinu prsnika čitala som tu rozne nazory na colu ja som ju po chemo pila iba som mala na nu chut a ešte som mala chut na česnak je to zla kombinacia ale mne potlačal pachut po chemoške vlasi som mala vypadane už mi narastli su pevnejšie aj sa mi začali vlnit mala som 6 chemo a 25 ožiarov.Chce to vela optimizmu nepripuštat si nič zle a hlavne zdravu stravu ako ovsene vločky lušteniny ryby, pijem kombuchu, kozie mlieko uživam B 17 glaviolu a vela ovocia a zeleniny v zdravej vyžive si kupujem kustovnicu činsku. Ked mi to zistili mala so 39 rokov 16 a 5 ročne deti v rodine sa rakovina ani nevyskytla teraz ešte budem brat 5 rokov lieky tamoxifen od prirody som optimisticky človek za minulym rokom som urobila hrubu čiaru ako keby ten rok pre mna neexistoval skratka sa musi žit dalej

treissy
autor
12. jún 2013

dakujem všetkým velmi pekne za príbehy i rady-sú pre mna velmi doležité a určite každy jeden rozpoviem mamine....dúfam,že jej dodajú vela síl a energie.....čitala som,že po chemo sa može zhoršit stav pokožky-sčervenanie,súchá a až popraskaná 😖 je to pravda? a ak hej aké gély alebo tel,mlieka ste používali??? dajú sa pri tejto diagnoze vybavit nejaké príspevky od štátu???

monika2712
12. jún 2013

@treissy s tou pokozkou neviem, ale asi nejake prirodne oleje by mohli byt dobre keby nahodou. a prispevky, moja mama bola kvoli diagnoze na invalidnom dochodku.. to zalezi od operacie, co vsetko odstrania. ona mala trvale nasledky po odstraneni lym.uzlin pod pazuchou, znizenu pohyblivost ruky, takze jej invalidny uznali tusim v plnej vyske.. uz mate termin na operaciu?

treissy
autor
12. jún 2013

@monika2712 dakujem za príspevok,a mrzí ma velmi ako to s tvojou maminou dopadlo....určite si vieš prestavit ako sa teraz všetci cítime ☹ bojím sa velmi nielen ja ale celá rodina my chceme a aj musíme urobit všetko preto,aby ten boj vyhrala....zdá sa mi,že mamina sa s tým už zmierila a to je dobré....určite je pomohli aj lieky,kt. sú od psychologičky-vdaka za ne !!!!!!! teraz stále pozerám na telefon a len čakam a čakam.....dnes jej robia CT-čko mám strach a velký jaaj bože 😨

treissy
autor
12. jún 2013

@monika2712 operácia by mala byt okolo 20-25.6 ak budu dobre ostatné vyšetrenia,ale dnes to všetko zistia dúfam,že prídu domov len s dobrými správami !!!!!!!!!!

monika2712
12. jún 2013

@treissy nemas za co, a a no presne viem ako sa citis.. ja som mala 25 rokov ked mamina ochorela, nedozila sa ani vnucat, je to smutne, kazdy den mi chyba, dnes si vela veci vycitam.. preto ti asi len mozem poradit, bud s nou, pri nej, kolko sa len da, pomahaj jej a travte spolu co najviac casu.. lebo jeden nikdy nevie... ale kedze u nej to skoro zachytili, je velka sanca ze to bude v poriadku a ze sa z toho dostane, velmi ti to prajem, lebo strata mamicky v takom mladom veku boli velmi a nikdy boliet neprestane.

monika2712
12. jún 2013

@treissy drzim vam moc palce, nech to dobre dopadne. nikomu neprajem zazit to co sme si zazili my.. a nezabudni na seba potom, na preventivne sona prsnikov. je to dolezite.. inak nikto u vas este nemal tuto chorobu? babky alebo tety?

raszuz
12. jún 2013

@treissy na tú pokožku mamina používala calciovú masť a bepanten

treissy
autor
12. jún 2013

@monika2712 až mám zimomriavky 😔 ked sa povie slovo rakovina-každý si predstaví len ten najhorší scenar a tak to bolo aj u mna-bohužial.....verím ale pevne verím,že sa z toho dostane-MUSI ved má ešte celý život pred sebou ako sa povie....modlím sa každý den sa modlím a prosím,nech nám ju tu nechá a nech sa z toho vyzdravie !!!

treissy
autor
12. jún 2013

@raszuz aj jej to pomohlo??? nemali by sa používat nejaké špecialne na predpis???

treissy
autor
12. jún 2013

@monika2712 veru nie....aj ked dedko-81ročný zomrel na rakovinu prostaty-vlastne maminin svokor 😢

raszuz
12. jún 2013

@treissy ona mala po tých ožiaroch na prsníku spálenú pokožku a pokiaľ viem, tak tieto sú určené aj na mierne popáleniny a nie sú na predpis, normálne si kúpila v lekárni a mastil, ešte môžem doporučiť nechtíkovú mastičku, je hojivá ...neviem o tom, že by jej nejaké predpisovali

cat
12. jún 2013

@treissy a mamina by nemala chodiť na slnko, ak berie človek chemo a opáli sa, ostanú mu tmavohnedé flaky po tele aj tvári a tie sa už moc odstrániť nedajú. Aj preto mne doktor zatrhol dovču v zahraničí minulý rok, lebo ja som chcela ísť medzi dvoma chemoterapiami. S masťami neporadím, ja som mala kožu ok, ale čo sa týka kozmetiky, bolo by vhodné sa preorientovať na prírodnú, hlavne bez sulfátov. Nato ani nemusíte do bioshopov, aj v obyčajnej DM-ke sa dá vybrať, napr. značka Alverde je super.

maznacik007
12. jún 2013

@treissy ja som mala po operacii taku akoby spalenu pokozku na prsniku ... a doktor mi kazal natierat to modrou indulonou, spolupacientka odporucala zasa detsky puder ale to som neskusala...

inak uvidis este co bude, aku chemo jej vobec daju ... hlavne ze to zachytili vcas....

treissy
autor
12. jún 2013

raszus a cat uvidime,či bude mat niečo na tej pokožke po chemo a podla toho sa zariadime.....mamina používa kozmetiku pletovú od avonu a telovú-bežné sprchové gely-nivea a fa

cat
12. jún 2013

@treissy mrkni sa do tých vecí od fa a nivei, či majú v zložení SLS- sodium laureth sulfat, je to rakovinotvorná látka o ktorej však výrobcovia tvrdia, že je v malom množstve neškodná, ale pravda je niekde inde 😔 už o tom vyšlo aj xy článkov,no nič sa s tým nerobí..

raszuz
12. jún 2013

@cat myslím, že keď chcú predať a zarobiť na ľuďoch, tak vždy budú tvrdiť, že to je v malom množstve neškodné, ale otázne je, čo je pre nich malé množstvo ...

treissy
autor
12. jún 2013

@cat dakujem za info pojdem to pozriet,mna by to ani len nenapadlo,že aj takuto látku može obsahovat sprchový gel??? no mám dost teda

cat
12. jún 2013

@raszuz no veď toto...a tá látka je aj v niektorých značkách detskej kozmetiky, v zubných pastách...sila :(