icon

Žila po vybratí kanyly

cameellia
26. máj 2023

Ahojte, presne pred týždňom ma pustili z nemocnice a vybrali mi kanylu z ruky, ešte stále ma tá žila bolí a je riadne tvrdá. Beriem pravidelne anopyrin a mažem si to heparoidom, máte skúsenosť či sa to môže hojiť tak dlho? Moja lekárka dnes neordinuje takže sa s ňou neviem spojiť

janai1
26. máj 2023

Ja som mala 15.5. v oboch rukách kanyly. Jedna je v pohode a na druhej ma to po zatlačení ešte bolí.
Ale teda nejako mi nenapadlo, že by to mal byť problém

cameellia
autor
26. máj 2023

@janai1 asi by som to tiež nejak extra neriešila len je tá žila dosť tvrdá a mala som pulznu kortikoterapiu plus ešte beriem prednison tak som sa zľakla či to nemôže byť zapálené, alebo nejaká zrazeninka aby sa tam neurobila

peanutslm
26. máj 2023

@cameellia zavolajte na odd., kde Vám kanylu zavádzali, keď OL nie je prítomná, určite to treba riešiť ev. na urgent

bylinka25
26. máj 2023

Ja som tiež mala, je to z prasknutého žily, zrejme sa ti to zapalilo. Ja som Tom to mala ako kábel, také to bolo navrete.

lucka_ke
26. máj 2023

Lioton alebo Reparil gel, ak sa zhorší tak k dr.

cameellia
autor
26. máj 2023

Ďakujem Vám, uvidím ako to bude vyzerať zajtra a ak sa nezlepší radšej skočím k lekárovi

guudy
26. máj 2023

Ak je to miesto opuchnute/zacervenane/teple, je tam urcite zapal a treba atb. Aspon ja som tak mala, pustili ma z nemocnice s takou rukou, ze som ju ani zohnut poriadne nevedela….nastastie OL mi hned dala atb.

cameellia
autor
30. máj 2023

Bola som s tým v sobotu na pohotovosti, robili mi ultrazvuk celej ruky, že to je v tom úseku kde bola kanyla zapálené ale lieky netreba, zrazenina tam nebola žiadna, stačí to mazať a sťahovať aspoň týždeň obväzom. Lenže ono sa to zhoršuje, boli ma už skoro cele predlaktie a včera som odcestovala na týždeň do zahraničia. Mažem si to voltarenom a heparoidom. Čo by som ešte mohla skúsiť?