icon

Zistí lekár, ak nevyberiem liek s elektronickým receptom?

16. apr 2025

Ahojte, zistí lekár, ak si nevyberiem elektronický recept v lekárni? Ďakujem 😄😅

autor
16. apr 2025

Niektorí ste tu fakt kazatelia veľkí. By ma zaujímalo,či by ste do seba hádzali celý život antidepresíva. Ja nie som chodiaca depresia, potrebovala som nejaký čas získať, aby som sa zmierila s: dalo by sa povedať nevyliečiteľnou chorobou..A už som sa zmierila.Nebudem brať lieky zbytočne a ešte k tomu také svinstvo ako sú antidepresíva. Ja som nemala z toho žiadne viditeľné vedľajšie účinky ale koľko ich je, ktoré človek ani nevníma..Nebudem sa zabíjať liekmi.

autor
16. apr 2025

@alickapusinka prečítaj si ešte raz prosím celú diskusiu. Ja som nepovedala, že ľudia čo berú AD sú blázni🤐

autor
16. apr 2025

@alickapusinka inak mne nedával na tinnitus antidepresíva, ale preto že som sa z tinnitu psychicky zložila.

autor
16. apr 2025

@alickapusinka inak brala som aj Urutal a nepomohlo. Tinnitus už neriešim, to je asi fakt na celý život. Jediná výhoda, že sa na to neumiera..

autor
16. apr 2025
autor
16. apr 2025

@nevenka a ľudia majú predsudky, to máš pravdu. Cítim to na vlastnej koži, keď sedím u psychiatra a ľudia prechádzajúci do vedľajšej ambulancie na mňa pozerajú ako by som z ústavu utiekla 🤣 Tiež mi to nie je príjemné. Ale ja určite medzi nich nepatrím, keďže som ich sama brala keď som ich fakt potrebovala a bolo to milé je rozhodnutie, sama som usúdila, že to bez nich nedám🫤

alickapusinka
16. apr 2025

ja mám aj epilepsiu to jak začne ta pliaga Tinitus to nevie človek ku sebe prísť.Teraz ked som bola tak mi robili aj CT mozgu s kontrastnou látkou ja mám aj cukrovku tak o to je to horšie.

gov
Odpoveď bola odstránená
katty123456
17. apr 2025

@alickapusinka prosím ťa kde funguje ezdravie na sto perc?to akurát tak vidí poisťovňa a tej je to u prdele..jediné zebv si prvý x nevybral a chcel za týždeň druhý e recept..tak by som. jednoducho MUDr povedala ze som si nevybrala ..

alickapusinka
17. apr 2025

@katty123456 Juj najprv si to over a potom sa rozhanaj svojim desinformaciam.Vieš o tom figu borovu tak akurát.Jasne lekár je hlúpy debil že to nevidi každy liek ktory lekár predpiše E-receptom je nahodení v počítači a ked si liek vyberieš tak lekár to vidi nie že nie.Takže najprv si treba overiť informácie. Takže áno vidi lekár či si recept vzala alebo nie aj ked je to e-recept.Lekárne su poprepajane programom s lekarmi. Takže nie že nie ale áno.

alickapusinka
17. apr 2025

včera o 10:44 si písala že to tak vyznelo takže najprv musiš vedieť čo píšeš. Vyznelo to tak citujem tvoje slova že ľudia čo beru AD sú blázni.

autor
17. apr 2025

@alickapusinka nie predstav si, že som si to neuvedomila najprv keď som to písala ako to ľudia pochopia.. Keď som ale videla tie reakcie som si to prečítala a uvedomila si, že to tak naozaj vyznelo. Ok , tak ja som teda blázon tiež, lebo som ich brala... Stačí ti?

alickapusinka
18. apr 2025

Tým tvojim prístupom ako sa vyjadruješ hned utočne na každeho tak mi to príde že niečo nie je fakt v poriadku.Nikto normálny si nezniži sám dávku liekov.Normálne je povedať na rovinu lekárovi že ich nechceš a brať nebudeš a nie ON predpíše a TY nevezmeš.Aký to ma vyznam určite si myslí že si z neho robiš srandu.A môže ťa aj vyradiť ako pacientku.

autor
18. apr 2025

@alickapusinka s takým človekom ako si ty je škoda strácať tu čas

autor
18. apr 2025

Mimochodom pýtala som sa,či to lekár zistí nie čo si myslite o tom, že som lieky vysadila.

autor
18. apr 2025

Ja som útočila, keď sa to tak vôbec dá nazvať len na ľudí, ktorí útočili na mňa. Ktorí normálne odpovedali na otázku som nemala potrebu písať nič. A to že má niekto ani nepozná a len na základe toho, že som brala antidepresíva chvíľu mi napíše, že fakt asi niečo nie je v poriadku je dosť veľký predsudok a napíše mi to človek,čo sa ti rozčuľuje že som vraj napísala že tí čo berú AD sú blázni. Hmmm

autor
18. apr 2025

Ďakujem všetkým, ktorí mi odpovedali na moju otázku. Týmto by som uzatvorila túto diskusiu😉

mimka1402
18. apr 2025

Ty si asi všade už som ťa videla na fb rozoberať stále tvoje dg. Za mňa si nezodpovedna a arogantná. Zo srandy kralikov lekár nedáva lieky. 🙂 a práve ty potrebuješ tie lieky najviac podľa toho ako reagujes.

mamina7070
18. apr 2025

si na PN? ako lekar vidi ze si si nevybrala liek problem by si mohla mat akmby si bola PN mozu ti junhned ukoncit lebo nedodrziavas liecebny rezim, inak je to na tvojej zodpovednosti este ta max moze vyradit a nezobrat na vysetrenie nabuduce

autor
18. apr 2025

@mamina7070 Ahoj, nie som na PN a lieky som si vybrala ja som sa pýtala do budúcna. Ale pri budúcej kontrole mu poviem, že nechcem pokračovať v liečbe..

autor
18. apr 2025

@mimka1402 no asi ťažko lebo ja na FB ani nie som 😂😂😂

mamina7070
18. apr 2025

tak mu povedz nech nepredpisuje uz viac pripadne nech zmeni liecbu podla potreby

autor
18. apr 2025

@mimka1402 ako reagujem? A ty si lekárka, keď dávaš diagnózy?

autor
18. apr 2025

@mamina7070 jasné, urobím tak...

katty123456
18. apr 2025

@alickapusinka moja prekrasna u nas v nemocnici ani len nevidia ze ma operovali vo vedl meste v nemocnici..ty kde zijes?ezdravie nefunguje ako si to ty predstaujs ved to by dvaja lekari neziadali vys na to iste..si smiesna..toto je slovensko nie japonsko ze si lekar bude overovat v lekarni cez ezdravie ci si si ty vybrala lieky!napokon na to ani nemaju lkedy:!minule som ortopedovi zaniesla vysledky vys z inych miest ani do toho nekukol a povedal aby som mu to v skra zhrnula,tke ze lutuje ale fakt nema kedy citat:!vonku plan cakaren lekar pachteny ,myslis ze si bide kukat ci si ona vybrala lieky ano?:

nikaeli
18. apr 2025

Lekár nebude cielene kontrolovať, či si si ich vybrala. Ale keď ti bude predpisovať ďalšie, uvidí, že si ich neprevzala. Mne raz predpísal 3 balenia draslíka, v lekárni mali len 2 a jedno mi objednali. Ja som na to ale zabudla a tak mi to balenie prepadlo. Volala som s dr. a on mi povedal, že vidí, že som vyzdvihla len 2 a to tretie mi dopísal.

poncho23
19. apr 2025

@mimka1402 prosim co sa navazate do zeny co dala jednoduchu otazku ci lekar vidi ak si nevyberiete lieky v lekarni? A namiesto toho rozoberate ju a jej diagnozy? Ani ju nepoznate. Ona nikoho touto otazkou neurazala a Vy ste sa do nej pustili ako srsne. Nemate inu robotu? Je mi z Vas smutno....

maya_hi
19. apr 2025

Načo k nemu chodíš a zaberáš čas a miesto niekomu, kto ho potrebuje? Ak nepotrebuješ lieky, lieč sa doma. Ľudia ako ty vytvarajú tie plné ambulancie. Ešte šťastie že si ich nevybrala. Všetci by sme sa ti na nich poskladali a ty ich potom zahodíš

autor
19. apr 2025

@maya_hi Vybrala...

autor
19. apr 2025

@poncho23 ĎAKUJEM..Aj mne bolo smutno. Som rada, že ešte spravodliví a dobrí ľudia nevymreli. Hneď mám krajší deň