Život bez maternice
Maminky mám komplikácie v tehotenstve a lekár mi povedal že ak by sa veci skomplikovali pri cisaráku, bude musieť ísť von aj maternica...máte s tým nejaká skúsenosť? Ako sa vám s tým žije? Beriete hormóny? Treba ich striedať každé tri roky? Ako sa cítite, aké sú tam riziká? Mohli ste kojiť?
@skajja hm, to s tou cystou nezavidim - tiez by ma stvalo, ze raz je raz nie, nevies na com si.
ale skus neplakat a usmievat sa a tesit sa s deticiek 🙂 . chapem, co prezivas. to co mne pomaha je proste to zatlacit kdesi do hlavy a nemysliet na to, neriesit. a este mi pomaha, ked si uvedomim, ze mohlo byt aj horsie. viem, ze je to taka fraza, ale aj fakt. staci si precitat par tem na MK.
inak vies preco sa ti urobil ten hematom, o ktorom si pisala?
@jajkavt ahoj, plne chapem, co prezivas. preto som pisala aj do tejto diskusie, je celkom fajn najst niekoho, kto prezil to iste a ma podobne pocity.
trochu by ma zaujimalo, ci u teba vedeli dopredu, ze je placenta vrastena, alebo nie. a ci si sa dlhsie liecila po druhej sekcii (uz bez maternice) alebo po prvej. ak si precitas moje prispevky vyssie v diskusii, pisem tam ako to bolu u mna. dakujem.
Ja som nemala vzrastenu maternicu nic mi nebolo proste len som mala vysoky tlak 2 tyzdne pred porodom z toho tyzden som lezala v nemocnici na vysoky tlak a aj tak nic somnou nerobili a pritom vedeli ze mam uz tyzden vysoky tlak a nepomahali ani lieky na tlak mali mi asi robit kedze vedeli ze mam vysoky tlak uz skor hned cisarsky ale mala som termin 12 septembra no praskla mi voda 30 augusta takze uz sa musela mala narodit inak by asi cakali do 12 septembra neviem preco som mala hematom nic mi nebolo ani som ten tlak vysoky necitila bolo mi dobre urobili cisarsky nemala som planovany a potom par hodin po cisarskom mi zistili hematom na beznom vysetreni v porodnici no a ked mi vzali maternicu tak som po par dnoch zase sla na 5 hodinovu operaciu lebo sa mi hmatom zopakoval.Nevladzem s tym bojovat chcela som normalne rodit a v rodine o tej maternice nik nechce pocut stale pozeram kazdy vecer ked deti zaspia porody ja sa s tym nikdy nezmierim.No liecila som sa po cisarskom druhom este asi 2 mesiace z toho som bola mesiac v nemocnici kedze som aj s cisarskym za 2 tyzdne mala 3 operacie za sebou a gynekolog jeden povedal ze to este nevideli takyto pripad ze to co sa stalo mne sa stane 1 zene z miliona.ze
a pri prvom dietati som nemala planovany cisarsky trapili ma 8 hodin mala soma z na druhy den termin ako sa mala narodila ale jeden doktor povedal ze som na 5 cm otvorena ze ci chcem odpustit vodu tak som chcela lebo muz mal posledny den aj dovolenku a ked som bola tak vela otvorena a ziadne bolesti ze dobre no ked prisiel 2 doktor po urcitom case a ja mala uz odpustenu vodu povedal ze kto mi odpustil vodu ze som len na dva vytrapili ma 8 hodin uz som nevladala bola som na 6 cm ked mi robili cisarsky.
som 21 dní po zákroku histerektómie. Rez v podbrušku sa mi pekne zacelil. problemy ktore tu opisujete s črevami a mechúrom môžem len potvrdit. No zaujíma ma, či sa už môžem kúpať v domácom bazéne. teraz sú 33 stupnové teploty vonku a je to k nevydržaniu.
@rebroza prosim ako sa zije bez maternice? Mam ashermanov syndrom ( zrastt)a zrejme o nu pridem. Maleho mam jedneho a z umeleho oplodnenia na 3 pokus.
Ahojte dievčence. Chcem sa Vás opýtať ako ste to mali po histrektomii. Ja som ju absolvovala tento rok vo februári a stále mám citlivé brucho. Chcem sa opýtať či ste to mali tiež tak už je to predsa 4 mesiace, robí mi to starosti 😔ďakujem

Ahoj.Mne tiez vzali maternicu pri druhej sekcii,mala som vrastenu placentu.Je to uz 1rok a3mes.mam dvoch krasnych zdravych chlapcov ale ten pocit ze uz nikdy nebudem mat deti ma velmi trapi.