icon

Život bez žlčníka: Čo robiť pri bolestiach?

lenka272m
30. aug 2024

Ahojte, prosím vás mám tu niekoho kto sa stretol po vybratí zlcnika s tým že občas pobolieva vzadu na pravej strane pod rebrom? Som zachvilu mesiac po operácii , dodrzujem dietu a začalo ma to boliet včera , najprv som si myslela že za to že som hladna ale aj keď som sa najedla to neprestalo ..ďakujem za rady a skúsenosti

maialeo
30. aug 2024

@lenka272m ano ja som po operacii 2 roky a ked zjem nejaky tuk, tak zacne tento bolestivy cirkus.

matway
30. aug 2024

@lenka272m Život so žlčníkom mala znieť téma, to by som ti vedel odpovedať, aj ako prevenciu, ale keď už nie je, bohužiaľ.

lenka272m
autor
30. aug 2024

@maialeo ja si práveže dávam pozor na tuky tak neviem čo to mohlo byt ale algifenove kvapky mi pomohli celkom …takze sa nemám mat že je to niečo zle

timea301196
30. aug 2024

Ano občas to mám po mastnom

maialeo
30. aug 2024

@lenka272m Algifen fajn ale tam pozor, mas aj dalsie zivotne organy a lieky na bolest sposobuje tukovatenie pecene.

lenka272m
autor
31. aug 2024

@timea301196 a koľko vám to trvá kým to prejde

timea301196
31. aug 2024

@lenka272m dva tri dni.. ale mám aj lieky 🙂 dajte si nospu

ninamrenicova
10. okt 2024

Dobrý deň ja som necelý mesiac po odstránený žlčníka mala som jeden kameň už bol zapálený. No mam stále bolesti brucha žalúdka.. napr včera mi nič nebolí dnes zase bolesti kŕče... ze vraj je to normálne... mal niekto s týmto skúsenosť prosím?

ninamrenicova
10. okt 2024

@lenka272m ja to mam tak ..

angieska
28. máj 2025
@ninamrenicova

Dobrý deň ja som necelý mesiac po odstránený žlčníka mala som jeden kameň už bol zapálený. No mam stále bolesti brucha žalúdka.. napr včera mi nič nebolí dnes zase bolesti kŕče... ze vraj je to normálne... mal niekto s týmto skúsenosť prosím?

@ninamrenicova ahoj, uz je to dlhsi cas, ale chcem sa opytat, ako sa vyriesili tie bolesti? Ja som mesiac po operacii a ked si nedam po jedle pancreolan (aj dietnom), tak mam hned bolesti zaludka a krce do dvoch hodin. Bola som na sone, vsetko je v poriadku a na vysledky odberov cakam.....

timea301196
28. máj 2025
@angieska

@ninamrenicova ahoj, uz je to dlhsi cas, ale chcem sa opytat, ako sa vyriesili tie bolesti? Ja som mesiac po operacii a ked si nedam po jedle pancreolan (aj dietnom), tak mam hned bolesti zaludka a krce do dvoch hodin. Bola som na sone, vsetko je v poriadku a na vysledky odberov cakam.....

@angieska Používaj tabletky normálne bola si aj na gastro. Ja som mala niečo podobné ale po roku sa to ukľudnilo už nepotrebujem pankreolan

angieska
28. máj 2025
@timea301196

@angieska Používaj tabletky normálne bola si aj na gastro. Ja som mala niečo podobné ale po roku sa to ukľudnilo už nepotrebujem pankreolan

@timea301196 Na gastro som nebola, skoncila som dnes na infuzke v nemocnici, krc neprechadzal 6 hodin😩

timea301196
29. máj 2025
@angieska

@timea301196 Na gastro som nebola, skoncila som dnes na infuzke v nemocnici, krc neprechadzal 6 hodin😩

@angieska och nemáš niekde kameň ?

angieska
29. máj 2025
@timea301196

@angieska och nemáš niekde kameň ?

@timea301196 nemam, sono robene dvakrat....

nnikka
25. okt 2025
@angieska

@timea301196 nemam, sono robene dvakrat....

@angieska dobrý deň, ako ste na tom, ja som mesiac po operácii a toto isté zažívam. Mne ani ten pancreolan neúčinkuje.

anonym_d2886d
26. okt 2025

Pripnem sa, moj muz je uz rok po operacii a stale ma zachvaty, ktore do 10min prejdu.

angieska
27. okt 2025
@nnikka

@angieska dobrý deň, ako ste na tom, ja som mesiac po operácii a toto isté zažívam. Mne ani ten pancreolan neúčinkuje.

@nnikka ahoj. No mne tie krce pokracovali, ani pancreolan nepomohol obcas, poslali ma na MRCP, kde mi zistili kamen v zlcovych cestach, potom som zasa skoncila s krcami na pohotovosti, kde ma hned rano brali na ERCP, kamen vybrali, zlcove cesty uz boli zahnisane a zapalene, tak tyzden antibiotika cez infuzky a teraz som 3 mesiace po zakroku a uz jem normalne, okrem vyprazaneho som uz skusila vsetko.