icon

Život s chronickým ochorením obličiek

29. nov 2025

Máte toto ochorenie alebo vase dieta? Ako žijete? Kedy vám to zistili a ako sa to ďalej vyvíjalo? Dakujem

majkabr
29. nov 2025

Ja som mala skoro stale a dostala som sa z toho . Viete ako? V čase dozrievania brusníc sa s nimi prejedám doslova a dostala som sa z toho

anonym_3415cd
29. nov 2025
@majkabr

Ja som mala skoro stale a dostala som sa z toho . Viete ako? V čase dozrievania brusníc sa s nimi prejedám doslova a dostala som sa z toho

@majkabr to si sa len prejedala brusnicami, vobec si sa neliecila, nechodila na kontroly k lekarovi?

majkabr
29. nov 2025
@anonym_3415cd

@majkabr to si sa len prejedala brusnicami, vobec si sa neliecila, nechodila na kontroly k lekarovi?

@anonym_3415cd CHodila a stale do mňa pchali antibiotika a nič viac.. A brusnice mi robili dobre naozaj

anonym_0c206b
29. nov 2025

Ake konkrétne chronicke ochorenie obliciek?

autor
29. nov 2025
@anonym_0c206b

Ake konkrétne chronicke ochorenie obliciek?

@anonym_0c206b znížená funkcia obliciek

majkabr
29. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_0c206b znížená funkcia obliciek

@anonym_autor naozaj skus tie brusnice
a hlavne také v prirode čo si sama nazbieraš nie tie z tesca

marci9
29. nov 2025
@majkabr

@majkabr Fakt? Normálne surové? A v čase, keď v prírode nie sú, tak čo?

majkabr
29. nov 2025
@marci9

@majkabr Fakt? Normálne surové? A v čase, keď v prírode nie sú, tak čo?

@marci9 ja si ich mrazim a dostať aj také 100 percentne šťavy z brusnic ale tak čerstve je čerstve to je pravda

marci9
29. nov 2025
@majkabr

@marci9 ja si ich mrazim a dostať aj také 100 percentne šťavy z brusnic ale tak čerstve je čerstve to je pravda

@majkabr musím si posadiť do záhrady

marci9
29. nov 2025

strava bez živočíšnych bielkovín pomáha /tzn. vegánska/

anonym_b66c63
29. nov 2025

@anonym_autor nizkobielkovinova strava,a spytajte sa svojho nefrologa,ci mate indikovany liek Jardiance(ak ide o dospeleho)

sisaka
29. nov 2025
@majkabr

@majkabr to museli byť akútne ochorenia obličiek. Nie chronické ochorenie obličiek, kde je znížená ich funkcia dlhodobo. Tam brusnice nepomôžu

autor
29. nov 2025
@sisaka

@majkabr to museli byť akútne ochorenia obličiek. Nie chronické ochorenie obličiek, kde je znížená ich funkcia dlhodobo. Tam brusnice nepomôžu

@sisaka Ano, presne... Brusnice sú skôr na močové cesty.
Skôr ma zaujímajú skusenosti ludi, ktorým bolo diagnostikovanie chronické ochorenie obliciek. Ako sa im s tym žilo a tak.

anonym_d64062
30. nov 2025
@anonym_autor

Skôr ma zaujímajú skusenosti ludi, ktorým bolo diagnostikovanie chronické ochorenie obliciek. Ako sa im s tym žilo a tak.

@anonym_autor Ahoj, ja mam len jednu oblicku a dlhe roky som sledovana na nefrologii s chronickym ochorenim oblicky. Ale stale som len v 1 stadiu. Nepada to vobec do druheho ani dalsieho horsieho, chvalabohu. Zijem normalne ako iní ludia, na co si treba davat pozor je, aby som nebola casto chora, aby som nemala "prechladnutia" odspodu, nemozem casto proteinove tycinky a napoje, treba dodrziavat pitny rezim aj v zime-clovek v zime zvykne menej pit, lebo si mysli ze nieje smädny ale to je ludsky mytus, za tie roky som uz zvyknuta pit tie 2-3l denne, aj co sa stravy tyka nejest casto vyprazance a mastne jedla, ked si das raz za dlhu dobu to nevadi...oblicky totiz suvisia aj s pecenou (pecen je 1 stupen, ktora filtruje skodliviny a oblicky 2hy), suvisia s tym, ze nieje dobre dostat cukrovku, aby sa stadium nezhorsilo do horsieho stupna, treba si davat pozor na mocenie-akekolvek palenie, stipanie, krv v moci atd treba hned riesit, taktiez ci nemocis priliz malo alebo vela vzhladom k tomu kolko denne vypijes vody...fuu no zatial ma napada asi takto, ak mas nejake otazky, sem s nimi🙂

anonym_d64062
30. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Jaj a este mi napada, nenosit priliz tazke veci, nerobit sport, kde hrozi naraz do chrbta-napr.loptove hry vybijana, futbal, volejbal...Pri silovych cviceniach sa moc nepresilit, skor tak zlahka cvicit, ideal je kardio, kludne aj stroje ale na lahsiu zataz🙂