Zlá cytológia kvôli kyretu?
Ahojte, dnes som volala svojej Dr. za výsledky cytologie, povedala mi,, že mám prísť o 4 mesiace znovu na kontrolu
Ostala som šokovaná, pretože doteraz som ju mala vždy ok. Tak som sa spýtala, prečo, či niečo nie je v poriadku, povedala, že je to medzi 2-3...krvi by sa mi nedorezali, vyľakala som sa teda kvalitne . Máte niektorá takúto skúsenosť a ako to dopadlo? Musím čakať do mája, kým prejdú tie 4 mesiace😱😱😱😱. Mohlo to ovplyvniť aj to, že som minulý rok v septembri bola na kyrete kvôli MA v 11. TT?
Toto je podľa mňa normálny postup. Predpokladám, že Vám robili klasickú cytológiu. Možno nabudúce by ste si mohli dať spraviť LBC cytologiu, z tej sa dá vyšetriť aj HPV, ktoré môže spôsobiť zmeny na bunkách. Zmeny môžu mať aj iný pôvod, zápal a pod. O tie 4 mesiace môže byť už všetko OK. Držím palce.
@monro ďakujem za odpoveď 😊, snáď to bude ok .
@anniii ďakujem za odpoveď 😊.

@anjelik2019 Ja som teraz nedávno na začiatku tehotenstva mala nález ASCUS (teda po starom PAP II-III). Predtým som vždy mala PAP II, čo sa považuje za negatívny výsledok, toto je hneď ďalší stupeň v poradí, ktorý sa už považuje za pozitívny, ale neznamená rakovinu. Urobili mi test na HPV, ten bol negatívny, takže sa to nemusí nijako riešiť, stačia častejšie kontroly.