icon

Žlčníková diéta

20. apr 2023

Ahojte, ak ste mali diétu kvôli žlčníku a kameňom, čo ste jedli? Viem, že nič mastné, korenené, atď... Zaujímajú ma konkrétne jedlá, čo by som mohla...

katarinka89
20. apr 2023

Doslova: všetko varene/dusené aj zelenina. Nič mastné, korenisté, kyslé, sladké, slané, proste bez chuti. Žiaden alkohol a čokoláda

lula3108
20. apr 2023

Ja si davam pozor na mastne, vyprazane jedla ale inak jem vsetko-aj pizzu aj burger aj maso s ryzou/zemiakmi. Len davam malicko oleja a radsej dusim maso ako prazim. A nejem nic cokoladove, tucne jogurty alebo majonezu, ziadne oriesky.

janka_lolo
20. apr 2023

Dcéra v najhoršom období jedla len špagety s kečupom, pirpande so strúhaným syrom, keď potrebovala vydržať a nechcela skončiť v nemocnici na infúziách a dokázala tak mesiac po silnom zápale fungovať a potom mesiac aj niečo cez skúškové obdobie

simca06022011
20. apr 2023

https://mudr-liptakova.sk/blog/zlcnikova-dieta ale daju sa vygooglit naozaj kadejake, aj recepty. To coí som mala ja stiahnute som uz nenasla bohuzial teraz, z nejakej nemocnice, este aj s receptami.
Inak tak zrychla co ma napadne: mozes bezne jedla, netucne, nevari sa na oleji, masti... konktrene napr. mozes zemiaky/ryzu, maso na stave rozne, mohla som napr. maslo, bol tam limit ale kolko gramov. Ziadne cerstve pecivo, chlieb a rozky, ked tak starsie.. nic stiplave, korenene. Ziadna cokolada, vyprazane... Ziadne orechy a take "zvyskove veci", ktore sa dlho travia
Zelenia/ovocie = ziadne strukoviny, v podstate treba vyskusat , niekomu robi zle aj supka z jablka... vacsinou ovocie osupane a tak. Ziadne papriky, listove zeleniny, a ja som teda ani paradajky nejedla.. napr. ani kukurica a ine nie. ALE vraj je dobry articok, cize napr. pizzu som si davala raz za uhorsky rok, vegetarianu so zeleninou a articokmi 🙂) potom som to nakombinovala tak ze kuracie maso, articoky, a zelenina bez paprik, kukurice a pod.

V podstate jedla som suchare, maces a pod. (nic celozrnne), cottage cheese, aj vysokopercentnu sunku som mohla. Cestoviny, prilohy, maso.. vsetko v pohode som mohla, len na pripravu pozor, aby to nebolo prilis mastne, drazdive. Zle mi robili smotanove jogurty, tucne syry...
KEd tak pancreaolan pred jedlom, alebo kvapky na zlcnik (zaludocne, alebo valochol atd), lebo moze cloveka nafukovat, a palit zaha a pod aj tak.
Ja som aj sladke, aj kavu pila.. nie tak vela a nie silnu kavu napr. ale pila. Mlieko som si kupovala odtucnene kvoli kave 🙂

A potom mi uz robilo zle vsetko... az kym som si nedala riadny rezen, nedostala riadny zachvat a potom som uz jedla vsetko :DDDD vacsinou je to tak, ze kazdy znasa ine veci, nieco vadi, nieco nie... ale to uz potom je na tebe, ci ta caka operacia alebo nie.. kolko na tej diete budes.

janka54321
20. apr 2023

Na nete nájdeš žlčníkové dieťa c.4