Žlčníkový kameň
Dobrý deň, včera mi pre bolesti na pravej strane zistili žlčníkovy kameň vo veľkosti 3,5 mm..gastronterologička ku ktorej chodím mi však dala len Algifen kvapky proti bolesti,vraj je ešte malinký🤷🤦.a to sa chcem opýtať, je tu niekto kto je na tom podobe,kto má tiež skúsenosť so žlčníkovym kameňom🤷? Nemala mi skôr predpísať nejaky liek,aby som sa toho kameňa nejak zbavila? Podľa jej slov,ak budem piť veľa vody, ,, možno,, víde aj kameň 🤷 alebo čo je dobré na žlčníkovy kameň, nejaké čaje, voľno predajné lieky... hrozí mi podľa vás chirurgický zákrok?? ďakujem každému za odpoveď 🙏🙏
@lucia0211 normalne pojdes do celkovej anestezi a proste urobia vykon laparoskopicky a mam len 4 male jazvicky ktore vobec nevidno takze uplne v pphode no ja som sa nejako nepytala obvodnej ci je potrebne bola som na sone zistili ze mam zlcnikove kamene a poslala som nalez zo sona tomu doktorovi so sms co ma operoval a povedal ze to treba operovat
ak je ten kameň taky malinký tak to ani nebude riešiť ak nebudeš mat viac problémov. Sú rôzne kvapky na trávenie a žlčník atď môžeš.skusit. Ak by si ale mala zlcnikove záchvaty určite by ti. Odporučili ho vybrať.
Lieky na to sú, ale treba ich brat dlhodobo (pol roka plus) a po dobrati sa kamene často vytvoria znovu. Okrem toho sa dajú rozpustiť len cholesterolove kamene a do istej veľkosti (zabudla som, akej). Ak budeš mat záchvaty, musí ísť von žlčník, tam nestojí za to saskovat s liekmi. Ak problémy mat nebudeš, alebo nie akútne, da sa to riešiť aj liekmi.

@lucia0211 na žlčníkový kameň je dobrá operácia, čím skôr, tým lepšie.