icon

Zmenšenie prsníkov hradené poisťovňou

9. mar 2023

Ahojte baby , dostala som odporučenie od gynekologicky , že zo zdravotných dôvodov by som mala podstúpiť zmenšenie prsníkov . Rada by som však vedela ako to cele prebieha t.j. Kde všade potrebujem zájsť , čo všetko musím splniť aby mi operáciu preplatila poisťovňa poprípade ako dlho sa čaká na zákrok , ako dlho sa dáva telo dokopy po samotnej operácii. Ďakujem za odpoved

Strana
z2
akimonika
25. feb 2024

@zianechajzit Dobrý deň, čítam Váš príspevok. Ja tiež potrebujem absolvovať zmenšenie prsníkov pre vážne problémy s krčnou i hrudnou chrbticou,multetážové diskopatie. Už to riešim viac ako rok..VšZP to zamietla prepustila som sa do Unionu...teraz idem na konzultácie Poskytovateľ to bude posielať do poisťovne na schválenie...verím že to schvália. Je to u mňa plne indikované so zdr.dôvodov...inak je to veľmi ťažké vybaviť takto cez poisťovňu.
Ak by ste chcela mohli by sme si vymeniť kontakty...napíšte mi číslo, ak teda chcete. S pozdravom M.

llullu37
2. mar 2024

Dievcata ja mam problem s opakovanymi oparmi alebo ako to nazvat pod prsnikmi.
Mam obrovsky problem si vtedy obliect aj podprsenku,ani len sportovu.
Pracujem v banke tak musim trpiet.
Koza mi mokva,smrdi to a zapaluje sa na tom kusku ako sa mi prsia dotykaju koze.
Mam velkost 95 D-E.
Ledva sa mi koza ako tak zahoji cez vikend,v pondelok popoludni som znova tam.
Neviem uz takto fungovat,kde zistim,ci si poistovma preplati zmensenie na zdravotnu indikaciu.

akimonika
3. mar 2024

@llullu37
@llullu37 Dobrý deň, aj toto by mohla byť jedna z indikácií samozrejme po vyčerpaní liečby od kožnej.. Treba dermatologické vyšetrenie so záverom odporučenia redukčnej mamoplastiku si vybaviť okrem toho potrebujete neurologickē vyšetrenie, ortopedické, endokrinologické, interné s BMI, rehabilitačné, mamologické , mamografiu a sono prsníkov, gynekologické. Všade záver odporučenie na redukčnú mamoplastiku. Je to beh na dlhé trate a záleží tiež akú máte zdr.poisťovňu...VsZP to hradí iba onkologickým pacientkám a pri vrodenej asymetriu prsníkov...inak to zamietajú. So správami si treba vybrať poisťovňou zazmluvnené pracovisko objednať sa na konzultáciu k plastickému chirurgovi .on Vás vyšetrí, pofotí bez hlavy a dokumentáciu so žiadosťou odošlu do Vašej poisťovne na schválenie. Do 30 dní by sa mala poisťovňa k tomu vyjadriť po vyjadrení Vás budú kontaktovať a objednajú na zákrok ak to bude schválené Ja to už riešim naozaj dlho a aj som sa preto prepoistila...avšak zatiaľ som sa ešte nedopracovala k výsledku cez poisťovňu. 🙂

llullu37
3. mar 2024

@akimonika dakujem za odpoved.
Ratam s tym ze to bude vela behania.
Som tlsta,mam vysoke bmi,ale doteraz sa mi to nerobilo.
Je to tak pol roka a je to stale horsie. Nici ma to aj psychicky,lebo hodinu po sprche to znova mokva a pachne.
Poistovnu mam union. Idem sa do toho pustit.

maminka21
9. apr 2024

@llullu37 Dobry den,ja mam tiez Union a operaciu mi schvalili,este ma caka posledna konzultacia a potvrdenie terminu v Ruzinove.Dokladala som papiere od neurologicky a ortopeda,pridala som MRI a rtg.chrbtice,mavam migreny,skoliozu od detstva,platnicky v haji,velkost 95 E-F. teraz som 8kg schudla a este chcem minimalne 5-7 dat dole,mam 168cm a 80kg.
Z poistovne mi len prisiel papier asi po 6 tyzdnoch od zac.schvalovania,ze vykon je schvaleny,zatial nic viac,uvidim co povie lekar.Pre poistovnu som dokladala aj fotku bez tvare.Drzim palce 🙂

zianechajzit
9. apr 2024

@zianechajzit Update
@zianechajzit Update. Po odvolaní operácia schválená!

maminka21
10. apr 2024

@zianechajzit Gratulujem!

vkiki
3. jún 2024

Ahojte kočky, vedeli by ste poradiť? Ja som už aj písala v skupine silikónové prsia ale zatiaľ žiadna odozva, tak skúšam tu, tiež som dlho rozmýšlala či isť alebo neisť do toho ale rozhodla som sa že to chcem aj ja, tak sa snažim zistiť čo je ktomu potrebné. Ďakujem

johanka21
6. okt 2024

No tak to potrebuješ aj doporučenie od ortopéda...

bielavila
3. jan 2025

Ahojte baby tiez mam problem s krcnou a driekovou chrbticou, kozne problemy a bolesti,mam aj nejaku genericku mutaciu na gene ohladom chrbtice co mi zistili na reumatologii, migreny…myslite , ze mam sancu na operaciu cez poistovnu? Diky

maminka21
8. jan 2025

@bielavila Ahoj na driekovu sa neuznava, ale migreny ano. Ja som mala od neurologicky napisane tieto v papieroch a od ortopeda tiez rtg chrbtice a problemy dlhorocne ze mam bolesti. To stacilo a schvalili, mam Union.

akimonika
8. jan 2025

Dobrý večer Milé dámy, veľmi Vám držím palce. V auguste som absolvovala v BB u p.prednostu MUDr. Ulianka redukčnú mamoplastiku. Zákrok mi pre dlhoročné problémy s chrbticou vysúvanie krčných i hrudných platničiek, neustále bolesti, ktoré mi pre inak útlej postave spôsobovali nadmerne veľké prsia veľkosť F schválila Union zdr.poisťovňa..mala som odporučenie od neurológa,ortopéda, FRO lekára, mamoloóga, gynekológa. Operáciu som zvládla veľmi dobre, napriek letným teplotám i hojenie iba s minimálnymi ťažkosťami.. redukcia mi veľmi pomohla, bolesti chrbta prakticky skoro úplne zmizli a cítim sa veľmi dobre. Je to úplne iná kvalita života a dokonca to i super vyzerá...takže môžem len odporúčať a kto váha nech len naberie odvahu a ide do toho... Netreba sa toho báť...😉👍Držím palce..

.

mayda
Autor odpoveď zmazal
mayda
Autor odpoveď zmazal
mayda
27. máj 2025
@akimonika

@llullu37
@llullu37 Dobrý deň, aj toto by mohla byť jedna z indikácií samozrejme po vyčerpaní liečby od kožnej.. Treba dermatologické vyšetrenie so záverom odporučenia redukčnej mamoplastiku si vybaviť okrem toho potrebujete neurologickē vyšetrenie, ortopedické, endokrinologické, interné s BMI, rehabilitačné, mamologické , mamografiu a sono prsníkov, gynekologické. Všade záver odporučenie na redukčnú mamoplastiku. Je to beh na dlhé trate a záleží tiež akú máte zdr.poisťovňu...VsZP to hradí iba onkologickým pacientkám a pri vrodenej asymetriu prsníkov...inak to zamietajú. So správami si treba vybrať poisťovňou zazmluvnené pracovisko objednať sa na konzultáciu k plastickému chirurgovi .on Vás vyšetrí, pofotí bez hlavy a dokumentáciu so žiadosťou odošlu do Vašej poisťovne na schválenie. Do 30 dní by sa mala poisťovňa k tomu vyjadriť po vyjadrení Vás budú kontaktovať a objednajú na zákrok ak to bude schválené Ja to už riešim naozaj dlho a aj som sa preto prepoistila...avšak zatiaľ som sa ešte nedopracovala k výsledku cez poisťovňu. 🙂

@akimonika
dobry den, mozem sa opytat, kde vam robili operaciu🙏? mam vsetky popiere a neviem sa dopatrat ziadneho kontaktu🙏🤗budem vam velmi vdacna

bejja15
17. jún 2025
@akimonika

Dobrý večer Milé dámy, veľmi Vám držím palce. V auguste som absolvovala v BB u p.prednostu MUDr. Ulianka redukčnú mamoplastiku. Zákrok mi pre dlhoročné problémy s chrbticou vysúvanie krčných i hrudných platničiek, neustále bolesti, ktoré mi pre inak útlej postave spôsobovali nadmerne veľké prsia veľkosť F schválila Union zdr.poisťovňa..mala som odporučenie od neurológa,ortopéda, FRO lekára, mamoloóga, gynekológa. Operáciu som zvládla veľmi dobre, napriek letným teplotám i hojenie iba s minimálnymi ťažkosťami.. redukcia mi veľmi pomohla, bolesti chrbta prakticky skoro úplne zmizli a cítim sa veľmi dobre. Je to úplne iná kvalita života a dokonca to i super vyzerá...takže môžem len odporúčať a kto váha nech len naberie odvahu a ide do toho... Netreba sa toho báť...😉👍Držím palce..

.

@akimonika dobrý deň, dostala som odporúčanie od neurologa. V poisťovni mi hovorili že musím nájsť chirurga, ktorý podá žiadosť do poisťovne. Lekár mi dá zoznam, aké papiere k tomu potrebujem, alebo ako to funguje? Som teraz trošku zmätena. Ďakujem za odpoveď

mayda
17. júl 2025
@bejja15

@akimonika dobrý deň, dostala som odporúčanie od neurologa. V poisťovni mi hovorili že musím nájsť chirurga, ktorý podá žiadosť do poisťovne. Lekár mi dá zoznam, aké papiere k tomu potrebujem, alebo ako to funguje? Som teraz trošku zmätena. Ďakujem za odpoveď

@bejja15
ahoj, ja som to prave teraz riesila, poistovna v ktorej som mi poslala zoznam dr., ktory to robia, vybrala som si dr. valentovu v bb, dokonca maju aj online objednanie, tam mi povedala, co vsetko potrebujem mamologia, mamografia, son prs, endokrinologia, neurolog, a mam aj od rehanbilitacnej a neurochirurga, kde mam uz schvalenu aj operaciu krcnej chrbtice, vsetko som jej poslala do bb, a vraj tomam uz od 7.7. v poistovni na schvalovani, 🙏🙈nervy na dranc,... cakam🙏

bejja15
10. aug 2025
@mayda

@bejja15
ahoj, ja som to prave teraz riesila, poistovna v ktorej som mi poslala zoznam dr., ktory to robia, vybrala som si dr. valentovu v bb, dokonca maju aj online objednanie, tam mi povedala, co vsetko potrebujem mamologia, mamografia, son prs, endokrinologia, neurolog, a mam aj od rehanbilitacnej a neurochirurga, kde mam uz schvalenu aj operaciu krcnej chrbtice, vsetko som jej poslala do bb, a vraj tomam uz od 7.7. v poistovni na schvalovani, 🙏🙈nervy na dranc,... cakam🙏

@mayda dobrý večer, akú máte poisťovňu? Držím palce

mayda
10. aug 2025
@bejja15

@mayda dobrý večer, akú máte poisťovňu? Držím palce

@bejja15
mam union a mam to schvalene, takze teraz cakam a riesim termin operacie😃a dakujem, poistovna mi to schvalia behom 10 prac. dni,, mam vsak pocit, ze termin operacie si vybavit je zlozitejsie ako papiere🙈, neskitocne ma stvu v tej bb😫,

bejja15
12. aug 2025
@mayda

@bejja15
mam union a mam to schvalene, takze teraz cakam a riesim termin operacie😃a dakujem, poistovna mi to schvalia behom 10 prac. dni,, mam vsak pocit, ze termin operacie si vybavit je zlozitejsie ako papiere🙈, neskitocne ma stvu v tej bb😫,

@mayda jaj nerada, to počujem, chystala som to vybaviť tiež v BB

mayda
12. aug 2025
@bejja15

@mayda jaj nerada, to počujem, chystala som to vybaviť tiež v BB

@bejja15 nezafuj a chod do toho,, vcera mi nakoniec dala termin na buducu stredu a dohodneme termin na operaciu a vsetko okolo toho, bb je v recenziach zatial velmi dobra, blava ziadna slava, z poistovne v ktorej si vyziadaj zoznam dr., ktory robia cez poistovnu zmensenie prsnikov poslu ti ho mailom, staci zavolat na informacie, a dokonca do bb sa da objednat online,,ale objednaj sa ak budes mat vsetky vysetrenia uz urobene, mri krcna, hrudna chrbtica-neurolog, odporucenie, mamografia, sono prs,, endokrinolog, ja mam aj neurochirurga a od fyzioterapeuta, ak to budes vsetko mat, tak sa objednaj na prve vysetrenie online a vypytaj si od obvodneho vymenny listok,a endokrinolog ti napise este do spravy bmi😃, to vsetko si zober do bb, najlepsie cela dokumentacia ako si sa liecila na bolesti chrbtice,

bejja15
16. aug 2025
@mayda

@bejja15 nezafuj a chod do toho,, vcera mi nakoniec dala termin na buducu stredu a dohodneme termin na operaciu a vsetko okolo toho, bb je v recenziach zatial velmi dobra, blava ziadna slava, z poistovne v ktorej si vyziadaj zoznam dr., ktory robia cez poistovnu zmensenie prsnikov poslu ti ho mailom, staci zavolat na informacie, a dokonca do bb sa da objednat online,,ale objednaj sa ak budes mat vsetky vysetrenia uz urobene, mri krcna, hrudna chrbtica-neurolog, odporucenie, mamografia, sono prs,, endokrinolog, ja mam aj neurochirurga a od fyzioterapeuta, ak to budes vsetko mat, tak sa objednaj na prve vysetrenie online a vypytaj si od obvodneho vymenny listok,a endokrinolog ti napise este do spravy bmi😃, to vsetko si zober do bb, najlepsie cela dokumentacia ako si sa liecila na bolesti chrbtice,

@mayda ďakujem krásne za rady, aj ja som si vybrala BB kvôli recenziam. Je mi to strašne ďaleko, ale radšej nech všetko dobre dopadne

mayda
16. aug 2025
@bejja15

@mayda ďakujem krásne za rady, aj ja som si vybrala BB kvôli recenziam. Je mi to strašne ďaleko, ale radšej nech všetko dobre dopadne

@bejja15 aj mne je to daleko 200km🙈🙏, ale verim v to, ze to bude dobre, nam sa coho chytit, iba tychrecenzii, tak uvidime🙈🙏

Strana
z2