icon

Zmeny spánku po 35

anaj44
3. aug 2025

Dobry den ci noc

Chcem sa opytat je no.normalne zo po 35r mi.ako.keby odisiel spanok??

Pred tym s9m.bola schopna zaspat o19 a vstat o6

Teraz.. ako kedy momentalen zaspavam po2 hod rano a musim vstavat o5 do prace

Manzel tvrdi ze je normalne ze to uz vekom nie.je take spanie ako.ked sme mali napr20r

deti95060810
4. aug 2025

problém so spánkom je prvý príznak depresii.
lekári na tento problém predpisujú ad
áno, môže to byť pravda - stárneš a začínajú prv= problémy so zdravím

marek775
4. aug 2025
@deti95060810

problém so spánkom je prvý príznak depresii.
lekári na tento problém predpisujú ad
áno, môže to byť pravda - stárneš a začínajú prv= problémy so zdravím

@deti95060810 Nielen depresii. Predovsetkym stresu - uzkosti, traumy vratane postraumatickej stresovej poruuchy, nespraxovane emocie, starosti, vycitky atd.

anaj44
autor
4. aug 2025
@marek775

@deti95060810 Nielen depresii. Predovsetkym stresu - uzkosti, traumy vratane postraumatickej stresovej poruuchy, nespraxovane emocie, starosti, vycitky atd.

@marek775 ano beriem ale dnes bol dobry den ... a nespim ani ja ani manzel cez den nas bralo spat a vecer ako keby druhy dych no nespim rano bude veselo o 6 mam budik ja manzel o4

marek775
4. aug 2025

@anaj44 Nie, vekom to nie je. Hoci sa spanok vekom meni, samotny vek, a uz vobec nie takyto mlady, nie je pricinou problemov so spankom. Mas pocit, ze sa necitis dobre, ze si napata, nervozna, placliva, ze ti je tazko? Ak nie, skus travit dostatok casu vonku, prechadzkami, pripadne pridaj aj nejaky intenzivnejsi pohyb ci cvicenie, kludne aj doma, vyhybaj sa kofeniu a nikotinu aspon v druhej polovici dna, a tiez ťažkým jedlam predtym, ako sa ulozis spat. Ak nic z toho nepomoze, tak mozes patrat po pricine dalej a pripadne sa aj poradiť s lekarom.

anonym_ef3647
4. aug 2025

autorka - to je všetko psychika.
viem o čom píšem. s týmto problémom som musela vyhľadať lekára. a veru vek ako ty.
nezáleží že dnes bol dobrý deň, jednoducho už začína zdr. problém. časom sa to bude opakovať viac a viac.
ak máte takýto problém tak si alebo zadováž magnézium, ale ani to nemusí pomôcť - potom tabl. na spanie.
ak budeš spávať 2-3 hod. a potom v práci máš podať dobrý výkon tak po krátkej dobe to prestaneš zvládať.

anaj44
autor
4. aug 2025
@anonym_ef3647

autorka - to je všetko psychika.
viem o čom píšem. s týmto problémom som musela vyhľadať lekára. a veru vek ako ty.
nezáleží že dnes bol dobrý deň, jednoducho už začína zdr. problém. časom sa to bude opakovať viac a viac.
ak máte takýto problém tak si alebo zadováž magnézium, ale ani to nemusí pomôcť - potom tabl. na spanie.
ak budeš spávať 2-3 hod. a potom v práci máš podať dobrý výkon tak po krátkej dobe to prestaneš zvládať.

@anonym_ef3647 dakujem krasna prognoza .. noo vnimam ze po 35 zacala aj nespavost manzel tvrdil ze to je vekom ze uz len sa to zhorsovat bude 😅 chvalabohu magnezium pomaha noo kedze dnes nie som nervozna tak som nedala .. vam co pomohlo ze ste sa toho zbavili ci od 35r to pretrvava ? Kolko mate akt.

letfenixa
4. aug 2025

U mňa sa spánok výrazne po 35 zhoršil, ale poznám príčinu - prvorodeny syn.

dixitka
4. aug 2025

@anaj44 tak toto podľa mňa normálne nie je, síce mám ešte len 34, tak uvidím o rok 😅 ale je to príliš nízky vek na takéto problémy. To tak po päťdesiatke až šesťdesiatke, ale aj vtedy je dobré to skúsiť riešiť, keďže nedostatok spánku je veľmi škodlivý. Takže hľadaj inú príčinu, ako to, že už “starneš” ;)

biglovemom
4. aug 2025

No ja mam 40+ a zacala som spat dlhsie 😃
Ked som spat nevedela tak to bolo koli starostiam

anonym_c4b052
4. aug 2025

Samozrejme, že to je vekom. Prečo hneď depresie a pchať do seba lieky. U niekoho to začne po 40-ke, 45-ke. U niekoho skôr.

domkakvet
4. aug 2025

@anaj44 podla mna je to skoro, ked mas iba 35, to nie je ziadny hrozny vek, aby sa veci pripisovali starnutiu, problem bude niekde inde.

ika02
4. aug 2025

Ahoj, nesnažíš sa večer zaspať s mobilom v ruke? Podľa mňa, toto bude jedna z príčin.

sisska96
4. aug 2025

Určite neber oblbováky ako ad a podobne. Nekukaj do mobilu neskoro večer. Čítaj nudnú knihu a hneď zaspíš.

anos18
4. aug 2025
@sisska96

Určite neber oblbováky ako ad a podobne. Nekukaj do mobilu neskoro večer. Čítaj nudnú knihu a hneď zaspíš.

@sisska96 alebo zbierku zákonov 😁