icon

Zmiernenie nežiadúcich účinkov chemoterapie

drabantovazuzana
24. júl 2012

Dobrý deň, v mene mne veľmi blízkej osoby chcem poprosiť Vás všetkých, ktorí ste sa stretli s liečbou chemoterapiou - existuje nejaký prípravok, alebo trebárs nápoj, potravina - jednoducho čokoľvek, čo uľahčí nežiadúce účinky chemoterapie??? Od včerajšieho dňa ju prijíma člen našej rodiny a už po prvej dávke to bolo dosť zlé, takže sa veľmi obávame, čo bude neskôr, keď bude telo zoslabnuté... Samozrejme, nehovorím o následkoch, ktoré zrejme nevyhnutne prídu (napr. vypadanie vlasov), skôr by ma zaujímalo, čo je možno dobré doma mať na samotné nežiadúce účinky, akými sú zvracanie, nechutenstvo... U nás to bude najbližšieho pol roka tak, že 5 dní bude trvať podávanie liekov v infúziách, potom príde 2-týždňová prestávka a zase 5-dňové podávanie liekov... Možno môj text vyznie chaoticky, ale zatiaľ som sa akosi nedokázala celkom preniesť nad problém a momentálne sa mi ani veľmi nedarí uvažovať nad tým, čo chcem vlastne napísať - snáď mi budete rozumieť ☹ Ďakujem za každú jednu radu, aj keď viem, že univerzálna odpoveď neexistuje.

Strana
z11
yukki
27. jan 2024

@36kika36 😊😊 chodím na kontroly, toto je v podstate nie vyliecitelny typ rakoviny, ale áno, fungujem v remisii ako úplne zdravý človek. Chemoterapie mi síce navodili veľa problémov, už som po prechode a všetko s tým spojené, tiež cievy, kĺby..... Ale tak s tým sa dá. Žijem a každý deň sa viem za to poďakovať.

36kika36
27. jan 2024

@yukki to ma veľmi teší 🙂 ja mám tiež lymfóm, zatiaľ neviem či sa vyliečiť dá, po 2 cykloch mám kontrolné CT vyšetrenie. Mám klasický hodgkinov lymfóm s nodularnou sklerózou.

yukki
27. jan 2024

@36kika36 tak držím palce nech to prebieha dobre a hlavne účinne

36kika36
27. jan 2024

@yukki ďakujem, aj vám prajem nech sú kontroly v poriadku 🙏

yukki
27. jan 2024

@36kika36 vďaka!

junjunior
5. máj 2024

@mobilka Dobrý deň, môžem sa spýtať ako Vas otec na tom po chemoterapii bol ? Môj prvá dobre, zabrala, tak mu podávali imuno vyše roka a teraz keď šiel cca mesiac dozadu na chemoterapiu tak sa.mu úplne zhoršil stav srdca, teraz leží v nemocnici, najprv mal stále.nedostatok soli, a teraz včera hemoglobínu, dostáva transfuziu, ja neviem som kúpila sulforafan a cardycan čínsku hudbu, ale,.že sestrička povedala, že nič okrem ich liekov, ja som dočítala, že by to účinky chemoterapii malo zmierniť.....lebo však ako môže dostať ďalšiu.....ak by ste aj do správy mi vedeli popísať, niečo poradiť, ďakujem.

mobilka
12. máj 2024

@junjunior chemoterapia mu robila veľmi zle. Nakoniec to srdiečko nevydržalo...

junjunior
15. máj 2024

@mobilka Ďakujem, prepáčte a úprimnú sústrasť.

Strana
z11