icon

Zmizne opuch po vybratí krčných mandlí rýchlo?

gurbovic
24. mar 2025

Ahojte , mám otázku.
Pred týždňom mi vyberali krčné mandle s tým, že zákrok bol robený “urgentne” keďže tam bol zápal a nemohla som už ani polknut slinu crp pred operáciou som mala 86,9.
Koľko trvalo pokým vám zmizol opuch ? Prípadne nejaké rady ako ten opuch zmierniť.

magic08
24. mar 2025

@gurbovic ja som mala planovany vyber, cize nemala som tazkosti ako ty, ale mne sa to hojilo vyse troch tyždnov. bolest to bola riadna, fungovala som len vdaka Aulinu

ssimusska
24. mar 2025

@gurbovic ahoj, ja som sa z toho dostávala pomaly mesiac. Bolesť neskutočná, denne “nadopovaná” liekmi inak som nevedela existovať. A to ani nehovorí o tom, že to po 10 dňoch začalo krvácať 😅 ( môže sa stať, nemusí) . Ale keď som mohla tak som si krk ľadovala.

gurbovic
autor
25. mar 2025

@ssimusska Ja mám len 8 za sebou čiže môžem ešte očakávať komplikácie 🤣

gurbovic
autor
25. mar 2025

@magic08 aulin nemám ale mám algifen a flector zatiaľ sa snažím pokým nemusím ich nebrať ale tympadom nechcem ani jesť

magic08
26. mar 2025

@gurbovic mne ine lieky nezabrali a to som typ, ktorý nevezme tabletku vobec, pokial nemusi, bolesti hlavy davam bez oblbovakov... vtedy som dokazala fungovať jedine na auline a jedla som len prazenicu, nic ine som krkom nedokazala pustit... vychudla som na 46 kg, hroza

magic08
26. mar 2025

@gurbovic a inak, bolo to v july, vonku horucavy a mne sa to vkuse otvarala a krvacalo... pomahalo len ľadovat

gurbovic
autor
26. mar 2025

@magic08 ako dlho si mala kludovy režim pokým si začala naspäť fungovať ?

magic08
27. mar 2025

@gurbovic PN som bola si mesiac a ak dobre pamatam 2 kontroly od operacie. Zhruba 3 tyzdne som sa davala dokopy. Komplikovalo mi hojenie to počasie vtedy, tie priserné horučavy.