Znamenajú vysoké onkomarkery hneď to najhoršie?
Pekný neskorý večer, ak sú vysoké onkomarkery, musí to hneď znamenať to najhoršie alebo je šanca, že všetko dobre dopadne?
@lelelienka ďakujem 🙏
Sú zvýšené aj pri zápalovych ochoreniach
Určite nie. Na základe zvýšených onkomarkerov sa ani diagnóza nestanovuje. Naviac, nie sú ani špecifické. Predpokladám, že si bola odoslaná na ďalšie vyšetrenie. Držím palce🍀
Presne tak ako píšu ostatní… môže to byť mnoho iných ochorení. Záleží aj od hodnoty onkomarkerov. Ja som tiež mala výrazne zvýšené a nebolo to onkologické ochorenie
Ja som mala zvysene kvoli tehotenstvu. Nasledna preventivka ukaza, ze vsetko je ok.
Ja som mala pred 20 rokmi pri cyste na vajecniku 2-nasobne vyssie. Po opke dokonca 4-nasobne 🤦♀️ O pol roka som uz bola tehotna..
Ktorý onkomarker konkrétne je zvýšený?
@nikiki29 ahoj prepač že ta otravujem .ale chcem sa spytat ako ste dopadli pri zvišeni onkomarkerov ake ste mali hodnoti?tiež mam zvišene a velmi sa bojim že to može byt rakovina lebo mám problem zo žaludkom prosim ta odpiš ak možeš
@pamelaandersom ahoj, žiaľ si už hodnoty nepamätám ☹️ musela by som hľadať v lekárskej správe. Ja som mala nádory na vaječníkoch a endometriózu, nič zhubné sa nenašlo. 2x ma operovali, odstránili čo bolo treba a od vtedy sa to neopakovalo, odbery boli dlhodobo v poriadku.
@nikiki29 ak by ste vedeli najst prosim vas tie vaše hodnoti prosim napište mi.som velmi zufala a bojim sa či ne umieram.mam bolesti žaludka chronicki pankreac a dnes mi prišli krvne visleski a mam onkomarkeri 500.to je velmi vela bojim sa
@nikiki29 ahoj mehnevaj sa že sa spytam ake ste mali onkomarkeri zvišene a ste v poriadku?pitam sa lebo som velmi zufala som tak isto mam velmi viraazne zvisene onkomarkeri a bojim sa
@zuzap33 Ahoj, prosím ťa a to kvôli cyste si mala zvýšené? Alebo v tom čase keď ti ich robili, si bola tehotná? Bola si aj na operácii? Pretože ja mám niečo ako cystu, ktorá narástla a aj zvýšené onkomarkery.
@gabruska1985 ani markery som 3 nasobne vysoke kvoli dermoidnej cyste. Operovali ma, vybrali cystu aj cely vajecnik. O tri mes po operacii som ostala tehotna, syn je uplne zdravy
@nikiki29 Ahoj, prosím ťa kde ťa operali a kto? ďakujem
@zuzap33 môžeš mi prosím napísať kto ťa operoval a kde? Ja mám zvýšený Aj CA125 aj C19-9, ten ma znepokojuje, keďže ten so ženskými vecami vraj nesúvisí, nakoľko CA125 súvisí aj s endometriózou.
Nemusia, mala som a tumor bol nezhubný, onkomarkery u mňa zvyšovala endometrióza. Držím palce, viem, že to čakanie je ťažké.
@michaela329 a mali ste zvýšený CA125 alebo aj C19-9? Ja mám oba a dosť vysoká hodnota,tak ma to zaujíma. ďakujem
@gabruska1985 áno, mala som aj tumor, preto mi ich vyšetrovali. Hodnoty si nepamätám, ale už boli dosť podozrivé. Operovali ma pomerne rýchlo, do 2 týždňov som mala termín. Ďalšie 2 som čakala na výsledky.
Aha rozumiem,vy ste mali aj cystu, alebo teda nazýva sa to tumor a zároveň aj endometriázu a tá zvyšovali markery, ale teda tumor bol negatívny. A kde Vás prosím operovali ameno lekára aj si pamätáte?
@gabruska1985 cysta to veru nebola, bol to nakoniec teratom, preto aj tie hodnoty s tou endometriózou boli vysoko. Operovali ma v Martine, vtedy Dr. Martinček - ten je už v Žiline.
@gabruska1985 v Banskej Bystrici Dr.Tibor Bielik … vyšetrenie som mala cez jeho súkromnú amb. a potom ma aj operoval on vo fakultnej nemocnici v BB. https://www.gpkc.sk/
Každého koho sa opýtam, tak dr. Bielik, on musí mať naozaj veľa pacientov. A mali ste teraz nedávno? Lebo som počula, že neordinuje už v BB :/ Pán doktor je už starší? Ale asi dobrý odborník. Ja som Vám napísala, ešte súkromnú správu.
@gabruska1985 on bol vtedy keď ma operovali aj v Martine, tiež ma videl. Ale cielene som za ním nebola, keďže na endometriózu mi prišli práve na tej operácii. Má asi viacero pôsobísk.
@nikiki29 ak by ste vedeli najst prosim vas tie vaše hodnoti prosim napište mi.som velmi zufala a bojim sa či ne umieram.mam bolesti žaludka chronicki pankreac a dnes mi prišli krvne visleski a mam onkomarkeri 500.to je velmi vela bojim sa
@pamelaandersom ahoj prosím.ako si.dopadla?

Ano, nemusi to znamenat len to najhorsie, aj pri mnozstve inych diagnoz mozu byt zvysene, osobna skusenost, ale tiez mi nebolo vsetko jedno.