icon

Znamenajú vysoké onkomarkery hneď to najhoršie?

4. apr 2023

Pekný neskorý večer, ak sú vysoké onkomarkery, musí to hneď znamenať to najhoršie alebo je šanca, že všetko dobre dopadne?

lelelienka
4. apr 2023

Ano, nemusi to znamenat len to najhorsie, aj pri mnozstve inych diagnoz mozu byt zvysene, osobna skusenost, ale tiez mi nebolo vsetko jedno.

autor
4. apr 2023

@lelelienka ďakujem 🙏

beataxxx
5. apr 2023

Sú zvýšené aj pri zápalovych ochoreniach

portret7
5. apr 2023

Určite nie. Na základe zvýšených onkomarkerov sa ani diagnóza nestanovuje. Naviac, nie sú ani špecifické. Predpokladám, že si bola odoslaná na ďalšie vyšetrenie. Držím palce🍀

nikiki29
5. apr 2023

Presne tak ako píšu ostatní… môže to byť mnoho iných ochorení. Záleží aj od hodnoty onkomarkerov. Ja som tiež mala výrazne zvýšené a nebolo to onkologické ochorenie

beata_k
5. apr 2023

Ja som mala zvysene kvoli tehotenstvu. Nasledna preventivka ukaza, ze vsetko je ok.

zuzap33
5. apr 2023

Ja som mala pred 20 rokmi pri cyste na vajecniku 2-nasobne vyssie. Po opke dokonca 4-nasobne 🤦‍♀️ O pol roka som uz bola tehotna..

kikavadi
5. apr 2023

Ktorý onkomarker konkrétne je zvýšený?

pamelaandersom
2. feb 2024

@nikiki29 ahoj prepač že ta otravujem .ale chcem sa spytat ako ste dopadli pri zvišeni onkomarkerov ake ste mali hodnoti?tiež mam zvišene a velmi sa bojim že to može byt rakovina lebo mám problem zo žaludkom prosim ta odpiš ak možeš

nikiki29
2. feb 2024

@pamelaandersom ahoj, žiaľ si už hodnoty nepamätám ☹️ musela by som hľadať v lekárskej správe. Ja som mala nádory na vaječníkoch a endometriózu, nič zhubné sa nenašlo. 2x ma operovali, odstránili čo bolo treba a od vtedy sa to neopakovalo, odbery boli dlhodobo v poriadku.

pamelaandersom
2. feb 2024

@nikiki29 ak by ste vedeli najst prosim vas tie vaše hodnoti prosim napište mi.som velmi zufala a bojim sa či ne umieram.mam bolesti žaludka chronicki pankreac a dnes mi prišli krvne visleski a mam onkomarkeri 500.to je velmi vela bojim sa

pamelaandersom
8. feb 2024

@nikiki29 ahoj mehnevaj sa že sa spytam ake ste mali onkomarkeri zvišene a ste v poriadku?pitam sa lebo som velmi zufala som tak isto mam velmi viraazne zvisene onkomarkeri a bojim sa

gabruska1985
30. sep 2024

@zuzap33 Ahoj, prosím ťa a to kvôli cyste si mala zvýšené? Alebo v tom čase keď ti ich robili, si bola tehotná? Bola si aj na operácii? Pretože ja mám niečo ako cystu, ktorá narástla a aj zvýšené onkomarkery.

zuzap33
30. sep 2024

@gabruska1985 ani markery som 3 nasobne vysoke kvoli dermoidnej cyste. Operovali ma, vybrali cystu aj cely vajecnik. O tri mes po operacii som ostala tehotna, syn je uplne zdravy

gabruska1985
15. jan 2025

@nikiki29 Ahoj, prosím ťa kde ťa operali a kto? ďakujem

gabruska1985
15. jan 2025

@zuzap33 môžeš mi prosím napísať kto ťa operoval a kde? Ja mám zvýšený Aj CA125 aj C19-9, ten ma znepokojuje, keďže ten so ženskými vecami vraj nesúvisí, nakoľko CA125 súvisí aj s endometriózou.

michaela329
15. jan 2025

Nemusia, mala som a tumor bol nezhubný, onkomarkery u mňa zvyšovala endometrióza. Držím palce, viem, že to čakanie je ťažké.

gabruska1985
15. jan 2025

@michaela329 a mali ste zvýšený CA125 alebo aj C19-9? Ja mám oba a dosť vysoká hodnota,tak ma to zaujíma. ďakujem

michaela329
15. jan 2025

@gabruska1985 áno, mala som aj tumor, preto mi ich vyšetrovali. Hodnoty si nepamätám, ale už boli dosť podozrivé. Operovali ma pomerne rýchlo, do 2 týždňov som mala termín. Ďalšie 2 som čakala na výsledky.

gabruska1985
15. jan 2025

Aha rozumiem,vy ste mali aj cystu, alebo teda nazýva sa to tumor a zároveň aj endometriázu a tá zvyšovali markery, ale teda tumor bol negatívny. A kde Vás prosím operovali ameno lekára aj si pamätáte?

michaela329
15. jan 2025

@gabruska1985 cysta to veru nebola, bol to nakoniec teratom, preto aj tie hodnoty s tou endometriózou boli vysoko. Operovali ma v Martine, vtedy Dr. Martinček - ten je už v Žiline.

nikiki29
15. jan 2025

@gabruska1985 v Banskej Bystrici Dr.Tibor Bielik … vyšetrenie som mala cez jeho súkromnú amb. a potom ma aj operoval on vo fakultnej nemocnici v BB. https://www.gpkc.sk/

gabruska1985
15. jan 2025

Každého koho sa opýtam, tak dr. Bielik, on musí mať naozaj veľa pacientov. A mali ste teraz nedávno? Lebo som počula, že neordinuje už v BB :/ Pán doktor je už starší? Ale asi dobrý odborník. Ja som Vám napísala, ešte súkromnú správu.

michaela329
15. jan 2025

@gabruska1985 on bol vtedy keď ma operovali aj v Martine, tiež ma videl. Ale cielene som za ním nebola, keďže na endometriózu mi prišli práve na tej operácii. Má asi viacero pôsobísk.

mima1108
12. júl 2025
@pamelaandersom

@nikiki29 ak by ste vedeli najst prosim vas tie vaše hodnoti prosim napište mi.som velmi zufala a bojim sa či ne umieram.mam bolesti žaludka chronicki pankreac a dnes mi prišli krvne visleski a mam onkomarkeri 500.to je velmi vela bojim sa

@pamelaandersom ahoj prosím.ako si.dopadla?