icon

Znepokojujúce pocity po zubných problémoch. Je to normálne?

4. okt 2025

Asi pred dvoma tyzdnami ma zacal boliet zub, teda skor mi napuchlo dasno. Stale sa to len zhorsovalo tak som sla na urgent, spravili rtg ale inak dokopy nic, ze si mam dat ibalgin a ist cez tyzden k svojej zubarke. Sla som teda k nej, s velkou bolestou, horko tazko ma zobrala ale poslala ma domov tiez s ibalginom, lebo tam nic nemam a bude to asi od ucha ale trochu mi odlahcila zub tak ze mi z neho odvrtala lebo mohol byt pretazeny. Na druhy den rano to bolo este horsie, volala som zubarke no povedala mi nech cakam lebo este si to asi nezvyklo, ze to nie je zazrak na pockanie. Mna to vsak neprestavalo extremne boliest a sla som k inemu zubarovi ktory ma kvoli symptomom ktore som udavala vzal este hned v ten den. Urobil mi 3d rtg a videl tam ze ten zub je tak strasne zapaleny, ze zapal rozleptal kus kosti a hnis a zapal tak prenikli az do prinosovej dutiny ktora bola takmer cela plna, na druhy den som sla na zakrok, zub mi vytiahli a kyretou odstranili cez extrakcnu ranu zapal z dutiny. Hned mi bolo lepsie na druhy den, hoji sa to dobre. Akurat mam velke obavy preco sa mi to stalo. O zuby som sa vzdy starala, pravidelne chodila na hygienu aj na preventivku, umyvam si zuby tak ako treba aj medzizubne priestory. Maso nejem, ani alkohol nepijem uz dlhe roky, ani polotovary proste nic co by prospievalo zapalovym procesom. Ked na to pomyslim, ze nieco take bolo v mojom tele pride mi az zle, hnusne, ako keby to az menilo vztah k mojmu telu. Mam z toho az triasku. Je to normalne?

gemerka17
4. okt 2025

@anonym_autor obcas sa také niečo môže prihodiť. Napriklad dôvodom moze byt nekvalitná zubárka a jej preventivky. Nie je preventívna prehliadka ako prehliadka. Sama si asi teraz zistila kvalitu a pristup zubára nového, ktory ťa zachraňoval a svoje zubarku, ktorá bola neochotne a poslala ťa domov s ibalginom. Dúfam, ze k nej uz po takomto fiasku neprídeš. Moze to byt teda smola, náročnejší prípad, neodbornost zubára. Dobre ze si išla ďalej riešiť.

autor
4. okt 2025
@gemerka17

@anonym_autor obcas sa také niečo môže prihodiť. Napriklad dôvodom moze byt nekvalitná zubárka a jej preventivky. Nie je preventívna prehliadka ako prehliadka. Sama si asi teraz zistila kvalitu a pristup zubára nového, ktory ťa zachraňoval a svoje zubarku, ktorá bola neochotne a poslala ťa domov s ibalginom. Dúfam, ze k nej uz po takomto fiasku neprídeš. Moze to byt teda smola, náročnejší prípad, neodbornost zubára. Dobre ze si išla ďalej riešiť.

@gemerka17 tak je to pre mna sklamanie, myslela som ze je dobra zubarka ale je pravda ze som si viac krat vsimla ze sa ako keby ponahla. Rozmyslam ci ju informovat o tom co sa stalo alebo len v tichosti zmenit ambulanciu, lebo na jednej strane nemala k dispozicii 3d snimok, ktory ona ani nema taky pristroj na 3d rtg. Avsak ubezpecovat ma ze je urcite vsetko v poriadku a treba len nieco od bolesti mi pride ako zanedbanie.

anonym_c3e8de
4. okt 2025
@anonym_autor

@gemerka17 tak je to pre mna sklamanie, myslela som ze je dobra zubarka ale je pravda ze som si viac krat vsimla ze sa ako keby ponahla. Rozmyslam ci ju informovat o tom co sa stalo alebo len v tichosti zmenit ambulanciu, lebo na jednej strane nemala k dispozicii 3d snimok, ktory ona ani nema taky pristroj na 3d rtg. Avsak ubezpecovat ma ze je urcite vsetko v poriadku a treba len nieco od bolesti mi pride ako zanedbanie.

@anonym_autor mimo tvojej otázky, ale k zubárke by som isto išla povedať že ten jej ibalgin si môže nechať pre seba. určite od nej odísť k inému zubárovi.

gemerka17
4. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor zmen ambulaciu a mozes napísať negatívnu recenziu na googli a varovať tak ostatných pacientov. Zubár, ktorý pracuje sam a ma malo vybavenú ambulanciu kdesi na poliklinike nikdy nie je dobrá voľba pri náročnejšom stave ako si mala ty. Nemá na teba čas, ani vybavenie, častokrát aj vedomosti to riešiť. Je jasne, ze takáto skúsenosť s tebou otriasla, tu aj dovera velmi padne (aj ja som to tak mala). Treba to brať ako skúsenosť a dávať pozor komu sa zveris.

autor
4. okt 2025
@gemerka17

@anonym_autor zmen ambulaciu a mozes napísať negatívnu recenziu na googli a varovať tak ostatných pacientov. Zubár, ktorý pracuje sam a ma malo vybavenú ambulanciu kdesi na poliklinike nikdy nie je dobrá voľba pri náročnejšom stave ako si mala ty. Nemá na teba čas, ani vybavenie, častokrát aj vedomosti to riešiť. Je jasne, ze takáto skúsenosť s tebou otriasla, tu aj dovera velmi padne (aj ja som to tak mala). Treba to brať ako skúsenosť a dávať pozor komu sa zveris.

@gemerka17 to som robit nechcela lebo nie som zly clovek ale ked si predstavim ze nie kazdy by tak trval na svojom ako ja a pocuvol by ju a len pchal do seba lieky proti bolesti lebo to nic nie je a tym este viac by sa to zanedbalo az do bodu ze by ten zapal presiel na mozog…je mi to luto. Ale mala by si zacat svoju robotu robit poriadnejsie.

anonym_907d02
4. okt 2025

moja dobra zubarka odisla do dochodku a namiesto nej prisla nova, bola mila, ale to bolo vsetko, 4 mesiace ma boleli zuby, zevraj od krcnej, nakoniec som mala taky zapaleny koren a hodinovy zakrok na stomatochirurgii, hned som vzala kartu, v cakarni jednu pani poslala pred Vianocami s hnisavym vackom domov, nech si vycuciava hnis a dalsi pan bol na pohotovosti, lebo tiez mu nieco zle urobila

anonym_550864
4. okt 2025

Dakujem za moju zubárka Katku B. 🙏 , ktorá má s bolesťou zoberie v deň, keď zavolám, a spravi aj náročný hodinový zákrok. Zachránila mi uz dva zuby , som jej vďačná.
Chce to najist dobrého a dôsledne ho zubára, nie takého co pozna len brufen a trhanie.
Držím palec

autor
4. okt 2025
@anonym_550864

Dakujem za moju zubárka Katku B. 🙏 , ktorá má s bolesťou zoberie v deň, keď zavolám, a spravi aj náročný hodinový zákrok. Zachránila mi uz dva zuby , som jej vďačná.
Chce to najist dobrého a dôsledne ho zubára, nie takého co pozna len brufen a trhanie.
Držím palec

@anonym_550864 ano, tak by to malo byt. Zial u tej mojej ked mas bolest mozem sice prist hned ale cakam ze ma vezmu niekde pomedzi objednanych a ked sa chcem objednat tak uz jedine len od decembra. Je september. To je presne to, mam pocit ze ma strasne na husto objednanych ludi a preto je to potom zbuchane. Nehovoriac o tom ze s niektorymi pripadmi cakat 2-3 mesiace na termin nie je mozne.

anonym_775fcc
4. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_550864 ano, tak by to malo byt. Zial u tej mojej ked mas bolest mozem sice prist hned ale cakam ze ma vezmu niekde pomedzi objednanych a ked sa chcem objednat tak uz jedine len od decembra. Je september. To je presne to, mam pocit ze ma strasne na husto objednanych ludi a preto je to potom zbuchane. Nehovoriac o tom ze s niektorymi pripadmi cakat 2-3 mesiace na termin nie je mozne.

To nevies, ze tu🌐nikto nic negarantuje? Z rodiny nam zomrel vojak na misii "na zub". Zdravie a stastie, tak sa to vinsuje...