icon

Zrasty po cisárskom reze. Dá sa to nejako riešiť?

tinad
26. jan 2011

Ahojte, hladam, hladam odpoved na moju otazku, no neviem ju najst. Mam 13mesiacov po cisarskom reze, tak som isla na rocnu kontrolu ku gynekologovi. Asi 2dni pred vysetrenim ma stale pobolieval ako keby pravy vajecnik alebo slepak. Povedala som to doktorovi. Pri vysetreni mi pohybal s maternicou a povedal, ze su to zrasty. Nikdy som o tom nepocula, necitala. Nic mi nepovedal, iba tolko, ze sa to druhym tehotenstvom roztrha a bude to ok. Nemate niekto nieco taketo? Da sa to nejak riesit? Casto ma boli podbrusko.Dakujem vam velmi pekne.

Strana
z2
latvia
26. jan 2011

@tinad mozes sa opytat aj tu
https://www.modrykonik.sk/forum/zdravotne-problemy/crevo-prirastene-k-brusnej-stene-ako-ste-znasali-tehotenstvo/
zial, zrasty sa tvoria po operaciach casto, a pokial ti ich neprerusia operacne, tak ta dovtedy budu trapit. potrhat zrasty samovolne? no neviem, sama vies ako to boli ked sa len zrasty natiahnu, a kedze je to pruh vaziva, pochybujem ze sa samovolne roztrhnu

bambi2
26. jan 2011

no o tom som este nikdy nepocula... mne zostalo brucho po cisarskom take ani neviem ako by som to opisala, proste ked si po nom prejdem s rukou, citim vo vnutri taky divny pocit...

latvia
26. jan 2011

@tinad inac sa o tom rozpravalo aj v teme cisarsky rez, hodila som tam aj linky na stranku o zrastoch, ale bolo to uz davnejsie...

tinad
autor
26. jan 2011

Ved prave, ze on povedal, ze to je v pohode. No podla mna nie. Ved ma stale boli bruch.

pink_lady
26. jan 2011

@tinad ahoj tiez som mala cisarsky. pred tehotenstvom som mala operaciu kvoli endometrioze
a pri ktorej zistili ze mam zrasty a dalsie sa vytvorili pooperacii. doktor stale hovoril ze sa to tehotenstvom a porodom upravi, mavala som desne bolesti. a po porode, po cisarskom som mu len tak zo zartu ze no som zvedava ci mal pravdu ze teraz uz nebudem mat bolesti - na co povedal ze no ale viete, rodili ste cisarskym po nom to byva este horsie lebo sa vytvoria dalsie zrasty 😝 takze prezivam daco podobne co ty a cakam na dlasiu kontrolu - niekedy ted v januari 😎

tinad
autor
26. jan 2011

A to sa neda nejak liekmi alebo niecim znicit? ved aby som kazdy den mala bolesti?

tinad
autor
26. jan 2011

pink_lady @ A to sa neda nejak liekmi alebo niecim znicit? ved aby som kazdy den mala bolesti?

bubatinko
26. jan 2011

zrasty sa nedaju znicit pri druhom tehotenstve po cisarskom reze ak su zrasty velke ti nemusia dovolit rodit normalne jedna mamicka so mnou v porodke to tak mala a dr jej po cisarskom povedal ze keby vedel v akom zlom stave je jej maternica tak by jej nedovolil tehotenstvo.. ze jej to mohlo koli zrastom velkym aj popri "jazve" prasknut maternica..... ze jej mal chut ju pri zakroku vybrat celu vonku ale nemal jej suhlas ....
brrr az ma zamrazilo ked som to pocula.....

aj ja mam zrasty po cisarskom a tiez to bolieva velmi ich citim najhorsie je to pri menzese ale neda sa s tym takmer nic urobit :( ...

krtica11
26. jan 2011

@tinad ja som tiež po cisarskom bola som na kontrole jedine čo mi povedal že jazva je dobre zahojena ale tiež mavam dosť často bolesti naposledy ked som bola lebo sa to už nedalo zniesť mi povedal že niektore ženy po cisarskom mavaju bolesti ked chodia von cez zimu a potom do tepla velke vykyvy nerobia dobre tak neviem.

lucadra
26. jan 2011

a laparoskopicky sa to neda odstranit?

mili78
26. jan 2011

ahojte...ak mozem aj ja sa k vam pridam...ako tu tak citam, tak vy ste este tie lepsie pripady...ja som na tom kvoli zrastom ovela horsie - caka ma ivf...2 krat som podstupila laparoskopiu, pri ktorej mi zrasty odstranili...po prvej operacii, ktora trvala 2,5 hod (bezna laparka trva cca 30min.) mi sam primar povedal, ze taku paseku v bruchu este nevidel...pri druhej operacii mi tiez lekar, ktory ma operoval povedal, ze som tam mala zrasty vo velkosti muzskej pasti...bolesti prezivam kazdy den uz cca 20 rokov....keby som ratala pripady kolkokrat som kvoli neznesitelnym bolestiam volala pohotovost, alebo skoncila priamo na nej, tak by to dlho trvalo....ked som prisla do CAR, tak lekar hned povedal, ze jedine co mi pomoze, ako vobec, tak ivf....takze na zhrnutie asi tolko - zrasty su velke svinstvo a ak sa raz stanem matkou, tak to bude velky zazrak ☹

tinad
autor
26. jan 2011

bubatinko@ Mne gynekolog nerobil ani ultrazvuk. Ako to mohol zistit, ze to mam zrasty? iba mi hmatom odspodu pomykal maternicou, desna bolest a hned, ze to su zrasty.. co ked to je cysta... ? ved ked nerobil ultrazvuk.

baja987
30. apr 2011

tiež som mala zrasty ale pri 2 cisarskom reze mi ich operačne odstranili a teraz mam pokoj už 17 rokov

katkarv
28. máj 2011

ja som mala cisarsky v 1999 a v 2008 mi museli zrasty odstranit,lekar povedal ze som ich tam mala ako 5 velkych granatov.Teraz som sa zas vydala a chceme babo v 12/2009 a 10/2010 som otehu ale skoncilo to missed abortom a terz od decembra sa nam nedari.Mam bolesti a doktor mi dal ATB ze mam zapal vajecnika ale v krvy ziaden zapal nebol asi to budu zas zrasty.Nie je tu taka co mala 2x vyberane zrasty?Zaujima ma casovy odstup.

uzmaneser
29. jún 2012

ahojte,ja som mala dva cisárske uz je tomu 22 rokov.Nemala som problémy také ako niektoré píšete,ale občas ma pobolievalo na pravej strane nad jazvou,že by to mohli byť zrasty to ma ani nenapadlo.Až pred časom mi jedna pani prezradila, že mám bolesti na pravej strane a mám tam zrasty a tlačia mi na niektoré orgány. Poradila mi, aby som užívala švécke kvapky 2pol.lyž.1x za deň jeden týždeň a druhy už iba jednu lyž za deň tyždeň pauza a potom doužívať.Ak ich budete mať malo tak si dokupte a môžete rovnako uživať Mne to pomohlo, bolesti nemám a aj sa dobre cítim ak chcete vyskúšajte. Stolicu budete mať inú ,aj bruško sa zmenší.

maajka83
18. okt 2012

ahojte, som po dvoch sekciach, a stale ma pobolieva v podbrusku, dnes mi dr. povedal ze to mozu byz zrasty. Po jazve sa nemozem ani chytit, lebo je to neprijemne 😖 taky zvlastny pocit....

macka1741979
31. dec 2012

Ahojte, ja mám tiež podobné problémy ako Vy ... Mám po dvoch cisarákoch a približne pred trištvrte rokom ma začalo pobolievať v podbrušku hlavne na pravej strane, pri pomere ma to tiež bolí a krvácam aj mimo menzes. Tak asi pred polrokom som bola u dr. a ten mi povedal že tam nič nevidí (robil mi aj sono aj ma vyšetroval) a to že krvacam mimo menzes mi predpísal antikoncepciu, ktorá nepomohla krvácala som dalej a bolesti sa mi stupnujú...Tak som v decembri 2012 bola znovu u neho a dr. rozhodol že v januári 2013 mi spraví laparoskopiu a potom sa uvidí ☹
Baby krvacate mimo menzesu ked máte zrasty?

katkarv
9. jan 2013

@macka1741979 ja som mala zrasty ale menzes som mala ako hodinky.

snu
9. jan 2013

ahojte pripajam sa,, po prvom cisaraku som mala zrasty,, ked som cvicila,,hlavne brusaky tak ma to strasne bolelo, stiahlo ma ako pavuka a musela som pockat pokial ta bolest prejde.. teraz mam po druhom cisaraku, koplikovanom,, ale zatial klop klop cvicim a neboli ma nic. no ale znama mavala strasne bolesti a musela ist na zakrok,,lahky,rychly, jednodnova zalezitost,, zatial sa nestazuje..
a nekrvacala som,, mimo menzes.. dokonca ani nemavam taku bolestivu menstruaciu ako som mavala pred tehu, zato ovulaciu mam sto krat bolestivejsiu 😠

macka1741979
9. jan 2013

@katkarv a mali ste aj bolesti podbrušku?

katkarv
9. jan 2013

@macka1741979 mala som bolesti az som si niekedy myslela ci si to nenamyslam,lebo nebolela ma maternica ani vajecniky a nevedela som to identifikovat.Bolelo to ale stale viac,potom uz aj pri sedeli a stati.

@snu u mna to nebola jednodnova zalezitost,Ja som bola v nemocnici 4 dni a s toho 3dni som mala z brucha hadicky,drenaze co bolo strasne bolestive kazde boli pod podtlakom a asi 15cm v bruchu.Vsetko zalezi od toho kolko tych zrastov je,ja som ich mala ako som uz vyssie pisala ako 5 velkych granatov.

macka1741979
9. jan 2013

@katkarv Ja mám skôr bolesti ako keby v pravom vaječníku a ide to do celého podbruška.. ☹ Sprvu som ich mala len pri sexe ale teraz ma to bolí už ked si idem aj zakašlať.. U dr. som bola v decembri a v piatok mám ísť k dr. aby sme dohodli operáciu a idú mi robiť laparoskopiu lebo cez sono nič nevidí... Vám dr. videl cez sono tie zrasty? @snu

dvealenky
9. jan 2013

Hm, ako vas tak citam, tak mi mrzne usmev na tvari.... 😖 Aj ja som v novembri 2011 rodila sekciou, vsetko sa raz dva zahojilo, ale obcas mam neskutocne bolesti, take akoby pichanie vo vnutri, na mieste, kde mam tu jazvu...A uz to bude rok, co som bola na poporodnom vysetreni, tak tam asi radsej zajdem zas.... ☹

snu
10. jan 2013

@macka1741979 je ani neviem,,, mne doktor povedal,ze to mam zrasty,,tu bolest,ale neviem ci by ma neak skumal..sonom, inak ako som ta citala,tak vlastne aj pri sexe som mavala to pichanie,, teraz nic,, po tomto druhom,, mozno mi to tam cele opravili,lebo mna rozrezali od pupka az po susuru ☹ a hrabali sa vo mne 😖

macka1741979
10. jan 2013

@snu Dakujem za odpoved 😉

katkarv
10. jan 2013

@macka1741979 mne tiez nic cez sono nevideli,len malu bezvyznamnu cystu na vajecniku,ja som si myslela ze to ona boli,ale neslo mi do hlavy preco raz na jednej strane potom na druhej 🙂 a potom cele brucho.Chodila som otravovat primara ze ma to boli a on uz asi aj vedel co to moze byt tak naplanoval laparoskopiu.

macka1741979
10. jan 2013

@katkarv Aj mne dr. povedal, že na pravom vaječníku je niečo ako cysta, ale nezda sa mu to ako cysta.. Tak navrhol tú laparoskopiu. A ked ma vyšetroval zvnútra tak som si myslela že tam porodím aká to bola bolesť. Ešte aj dve hodiny po tom to bolelo.. A ja som taká že kym nemusím tak nejdem k dr... dosť sa nachodím s mladším synom ☹ Tak zajtra uvidím kedy ma objednajú na laparoskopiu...

macka1741979
10. jan 2013

@katkarv A ešte jedna otázka : boli ste často unavená? Ja som poslednú dobu veľmi často unavená 😒

katkarv
10. jan 2013

@macka1741979 neviem,skor mrzuta ze ma to boli.Ja niesom lekar ale mne sa nezda ze mate zrasty,skor ci to nebude nejaky streptokok,toho som mala tiez a bolelo to pri vstyku.Ster vam nerobili?
Netreba to zanedbat,moze to byt vselico

terezka1947
19. jún 2013

baby mam otazku..ako vas,resp.kde vas boleli zrasty po cisarskom? man nieco pobolieva na pravo od pupka-bud par cm vyssie alebo par sm nizsie...ale nie blizko jazvy...bola som aj na ultrazvuku a vnutorne organy vvraj ok...lekarka mi tvrdila,ze to asi este po cisarsko nie som ok...ale tak je to uz 20 mesiacov po...to este moze byt? a nie je to vyslovene bolest,skor taky divny tlak niekedy...uz si namyslam,ze mam nejaku vnutornu herniu 😀 ...lebo vonkajsiu nevidim 😀

Strana
z2