Zub múdrosti - opuch ďasna, bolesť pri prehĺtaní
Ahojte, prosím vás ak máte niekto skúsenosť poraďte čo spraviť. V noci mi opuchlo ďasno pri osmičke, cítim tlak v sanke a aj pri prehĺtaní, samotný zub neboli.Ráno som volala sestricke ale objednala má až na zajtra lebo už tam má všetko plne na dnes. Ten kto niečo podobné mal myslíte že sa to do zajtra nezhorší? Alebo radšej vyhľadať nejakého iného zubára ktory by sa na to pozrel hneď, fakt neviem čo spraviť...Ďakujem veľmi pekne za rady.
ešte tma máš zuby ďasno opuchlo??? nebude to príznak otravy krvi???? to môže byť životu nebezpečné, a ak to nebolí, tak dupľom...raz som o tom čítala...choď rýchlo k zubárovi! a zub von!
@janett_332 a čo ti s ním prosím ťa robili? Bolelo ťa to? Ja mám totižto panicky strach lebo pred cca rokom som bola u zubarku ktorá mi zle vyvrtala zub (nechala mi tam kúsok kazu) a z toho som dostala zápal ale taký že ma zub bolel už len pri dotyku. Tak som išla k druhej zubarke ktorá mi ho vytrhla ale to bola neuveriteľna bolesť nakoľko mi ho robila bez anestézy resp. tvrdila že mi ju dala ale ja som všetko cítila takže teraz mám strach aby sa nestalo to isté aj keď tento zub vrtany nemám.
tak ono to zvyknu zubari opichat ked to idu tahat von, to je najlepsie ked sa vytiahne lebo tie zuby su tam zbytocne a len robia sarapatu, netreba sa bat 🙂
@katka2717 nájdi si super zubára, ale pozor, extrakcia osmičky v ďasne je drahšia asi, skús radšej do štátnej ambulancie, na oddelenie zubnej chirurgie, ale rátaj s tým, že bude bolesť pár dní obrovská a horúčky atď. treba aj antibiotiká nasadiť potom, to si pýtja, kvôli infekcii
Odkiaľ si? Niekde fungujú pohotovosť aj cez týždeň - treba dren a ATB
Tak hlásim sa...nakoniec som vydržala do ďalšieho dňa lebo som si tam začala striekať aloe Vera sprej tak mi to ustúpilo, nie úplne ale bolo to ok...včera som bola u zubára a na základe RTG snímky mi povedal že iná možnosť ako vytrhnúť zub nie je nakoľko som tam mala už dosť veľký zápal. Takže mi ho vytrhol a následne zašíval. Samotné trhanie bolo v celku ok ale to šitie bolo nepríjemné, no na to má dopredu upozornil. Momentálne som na paralelne nakoľko mám doma bábätko ktoré kojim a nič iné si dať nemozem, síce včera a ešte dnes je odkázaný na umelé mliečko skrz tu anestézu ale nevadí. Ale chcem sa vás ešte spýtať...dnes ráno som sa zobudila s tým že mi je strašne zle - malátnosť, pocit má zvracanie, hnačka, bolesť celého tela...zub má neboli takže k tomu to nepripisujem. Možno to bude že od včera som vôbec nič nejedla ( všade píšu mäkká a kasovita stráva) ale čo to je okrem výživy a zemiakovej kaše? A takisto neviem či to môže byť tým aj že od včera nekojim len odsavam že nejaky zápal mám? No neviem ale či by sa mi to takto prejavilo...ach aj so zubami...
@zoro9836 vieš čo...milujem takýchto zubárov😤 neskusis ísť radšej nejakému súkromníkovi aby sa ti to nezhoršilo? Zuby nie sú sranda...Ja som platila 180€ ale mi povedal že mi to poisťovňa preplatí keďže to bol chirurgicky zákrok, tak som zvedavá a dúfam že to tak bude...

tazko povedat u mna to bolo tak ze ked sa mi doslova prelialo dasno cez ten zub tak som utekala hned na pohotovost, takze ak vies ze vydrzis tak by to mohlo pockat no, inak chod aj ty hned.