icon

Zubná protéza

29. dec 2022

Ahojte,idem si po radu, skusenost. Mam 28rokov,zničené zuby. Ano viem ze mojou vinou.roky som to zanedbávala mam paničky strach zo zubárov.pred 4 rokmi som si dala opraviť vsetky kazy,vyšlo ma to asi na 3000€ cca. Takmer všetky zuby mam plombovane, 3 vytrhnute. Ide o to, že teraz sa mi začali moje zuby lámať a rozmýšľam ze sa mi to už neoplatí opravovať. Som na RD peniaze navyše nemam a keď si predstavím ze zas dám pár tisíc € a o pár rokov sa mi zas rozpadnu. Mostík nemôžem keďže mi ho nemá čo držať,implantáty sú pre mňa príliš drahé a ani na splátky nepripadaju do úvahy. Takže zvažujem vyberaciu protezu

gemerka17
29. dec 2022

Keď sa ti tie zuby lamu a majú praskliny, tak kľudne by som konzultovala tento tvoj stav aj s iným zubarom (rovnako vybaveným, so skúsenosťami). S RTG snímkami to za tých 50-60 eur stojí. Možno bude ma skúsenosť prečo sa tak deje. Zistíš aj ďalší názor na opravy. Ale každý normálny zubar sa bude snažiť zachrániť tak aby boli čo najviac z toho tvoje. Čiže daj si ich spraviť a už sa o ne pravidelne staraj.
O akúkoľvek náhradu či iné riešenie ako vlastný zub sa musíš tiež starať.

lemra
29. dec 2022

Nedávali ti preč nervy zo zubou? Mne sa tiež tak začali lámať zuby a zubár vravel, že keď sa vyberie nerv, tak zub sa už tak nevyzivuje a postupne odumiera. Ako keď stromu porušíš korene. Dúfam, že si to dobre pamätám.

tinulqa
29. dec 2022

@lemra ale po rokoch pôjde mbe tak vydržal 10 a uložil sa Ken dkrutka istala

autor
30. dec 2022

@oli18 ďakujem za názor, uvidím teda co poriesim 🙂

autor
30. dec 2022

@lemra aha ďakujem za info 🙂

autor
30. dec 2022

@gemerka17 ano viem ze o náhradu sa treba starať ešte viac ako o svoje 🙂 ďakujem za názor teda 🙂

autor
30. dec 2022

@tinulqa takže vám to vypadlo ?

tinulqa
30. dec 2022

Áno vypadol mi ostala mi diera idem terás ťahať as sa bojim

slnecnica89
2. jan 2023

Ahoj ja mám 33rokov a taktiež so zdravotných dôvodov som si dala vytrhat zuby mne za mesiac dali von 27 zubov ....nebolo to také strašné ...cenovo ma to vyšlo okolo 300€.... a teraz už mám ísť na odtlačky ... Zubná protéza bude okolo 450€ horná aj dolná

autor
2. jan 2023

@slnecnica89 za ako dlho po vytrhnuti zubov si mala tie otlacky ? Zaujíma ma ako dlho by som bola bez všetkého. A ako si v tom čase riešila stravu ?

autor
2. jan 2023

@tinulqa takže vidím ze to nieje nejaké trvalé riešenie :(

vana222
21. jan 2023

Ahoj, nevymýšľaj už s opravami, tiež som si donekonečna dávala opravovať čo sa dalo a nakoniec to aj tak dospelo k protéze. V marci mi dr začala s trhaním horných zubov, postupne, v auguste som už mala dočasnú náhradu (tá mi už nesedí) a v novembri už trvalú, krásné biele zuby a celé ma to vyšlo do 750€ (trhanie, dočasná a trvalá náhrada), dá sa na to zvyknúť úplne v pohode, žiadny problém s tým nemám a mám pokoj

zlatovlaska123
21. jan 2023

@vana222 máš tú klasickú, že máš zakryté podnebie? Cítiš chuť jedál? Nenapína ťa z nej? Nepadá alebo nehýbe sa ti?

vana222
21. jan 2023

@zlatovlaska123 Áno tú klasickú, zo začiatku som až tak necítila chuť jedál- skrátka nebolo to ono, a napínalo ma tak prvé tri dni, je to iba o zvyku. Nepadá ani sa nehýbe

sonka333
21. jan 2023

@vana222 môžem sa opýtať?koľko máte rokov?ja mám 32 a čoskoro ma čaká tiež protéza keďže mám paradontozu ....a všetky zuby sa mi kývu,a ešte,máte iba hornú či aj dolnú?....ze vraj dolné nikdy nedrzia 😪vždy som mala krásne biele zuby....aj som chodila na pravidelne dentalne hygieny.....po pôrode keď som brala atb a mala zápal lymfatických uzlín pod pazuchou ...sa mi veľmi zapálili ďasná a čoskoro sa začali aj kyvať 😪na horných mám dlahu...na spodných nič...ale čoskoro začnem prichádzať o zuby....keďže niektoré už sotva držia v kosti

vana222
21. jan 2023

34 mám a tiež sa mi niektoré hore už kývali, tiež som rozmýšľala že tie dobré si zatiaľ nechám ale aký by to malo zmysel, vraziť kopec peňazí do zubov a o pár rokov ich dať vytrhať. Mám iba hornú, ale maximálne som s ňou spokojná

vana222
23. jan 2023

@sonka333 No s tým už nič nenarobíš, a protézy sa nemusíš báť

jana7919
1. mar 2023

Mám 43 rokov a necelé tri týždne mám hornú snímateľnú zubnú protézu. Svojou skúsenosťou chcem dodať odvahu tým, čo majú z protézy strach . Zvykla som si na ňu takmer okamžite. Prvé tri dni som mala trochu problém s rozprávaním a tiež s jedením, ale teraz po troch týždňoch si už ani neuvedomujem, že mám protézu. Vybrali mi pred štyrmi mesiacmi takmer všetky horné zuby / zostali len dva/. U mňa to bolo naozaj potrebné. Také bolesti zubov, aké som za posledné roky zažila, to možno zažije málokto. Lámali sa - najskôr len tie vzadu, potom už aj predné. Moja zubárka ich vedela vždy kvalitne domodelovať a opraviť,ale to sa nedá robiť večne. Okrem toho zápaly, opuchy a veľakrát aj ATB. Nebojte sa protézy, ak už nemáte inú možnosť.

frantiska
5. mar 2023

@jana7919 pripajam sa ze na zubnu protezu sa da zvyknut prve mesiace ako u koho samozrejme je len o zvyku ,ale konecne sa mozeme usmievat a co je hlavne nemat bolesti a chodit neustale po zubaroch a liecit, liecit alebo implantovat a nakoniec aj tak skoncime pri zubnej proteze ,vyhodene peniaze,bolesti a same liekyTreba prijat ze u niekoho to ide u niekoho nie a mozeme mat dokonalu zubnu hygienu🤷‍♀️ maloķto povie pravdu ze sme prisli o zubky hambime sa 🙈nastastie su tak dokonale urobene v dnesnej dobe zubne protezky ze to nikto nezbada pokial sami nepoviene a tak to bolo aj od pradavna len teraz je bum ze len implantovat aj ten bum prejde a mnohy si uvedomia a prejdu k zubnej protezke ktore vzdy zarucili istotu🤗

grenka
20. jún 2024

@oliva276 ahoj to je aká pružná?

pictbridge
20. jún 2024

Flexi protezu mam už 5 rokov nieje to žiadna novinka. Mam síce čiastočnú ale je úplne pohodička. Keď sa to v ústach nahreje zmäkne prispôsobí sa. Papám všetko mňa to vôbec neobemdzuje. Mam 38 a mam ju od 33 rokov. Tiež mám stav ze implantaty sa nedajú urobiť mam chronické dutiny nemajú to kam zaviesť a slabé kosti. Mam to v paži. Niesom prvá áno posledná. 😉 netráp sa zvykneš si. Vyšla ma 200 eur.

pictbridge
20. jún 2024

Ešte som chcela dodať ze som poprosila zubára ze nechcem podnebie . Vzadu mam po jednom zube a vpredu 5 ostatok je protezka. Podnebie nemám urobil mi iba 1 cm pas za prednými zubami aby to drzalo a nemám žiaden problém. Vôbec to nieje vidieť keďže je telová a nemá žiadne spony kovové.

sofia1979
20. jún 2024

Mostík sa fakt nedá na to potrebuješ fakt zopár schopných zubov

grenka
21. jún 2024

@pictbridge a máš ju s podnebim?

pictbridge
21. jún 2024

@grenka pidala som vyššie . Nie mam iba 1 cm pas za zubami prednými.

pictbridge
21. jún 2024

@grenka foto je z netu ale vyzerá to takto.

genkai271
2. júl 2024

@pictbridge ahoj,dakujem za tvoj pozitivny prispevok. mam 40 rokov a zdrav. problemy (autoimun.povodu). x zubov (skoro vsetky horne a polku dolnych ) mam endodonticky osetrenych,ale co zub-to problem ,co zub-to x navstev zubara,zakrokov (hrce,resekcie,atd),o dost stoliciek som prisla,kedze ma trapili migreny,opuchy slinn.zliaz, ci rozne bolesti,ktore mi vystreluju do inych casti tvare,bolesti ktore pridu a odidu. kedze mozno prave zuby mi zhorsuju autoimun. ochorenia,zvazujem sa ich postupne zbavovat. zo zdr. dovodov neprichadzaju do uvahy implantaty a mostiky moje zuby nezvladaju. preto nadej vidim v tej flexi proteze. nedate mi prosim kontakt kde Vam ju robili? ked ste s nou spokojna. kludne aj sukromne do spravy. paci sa mi,ze Vam aj urobili tenke dasno. ako to funguje? na noc vykladate? a ked mi napriklad chybaju 4 horne zuby a postupne by chybalo viac,tak sa len dorobia do tej existujucej protezy? dakujem moc

majkaocka
6. aug 2024

Ja som si dala cca pred 4 rokmi urobiť mostík potom som jedla niečo grilované a malinký kúsok sa mi dostal niekde medzi zuby zaprastalo a po čase sa mi začal jeden zub lámať a teraz sa mi zlomili 3 zuby z toho mostíka 🙉 hruza človek dá za to peniaze a čaká že to vydrží a to mi jeden koncový odpilila lebo sa začal kaziť pod ním

macikaaa
13. sep 2024

@pictbridge Dobrý deň, prosím vás kde vám robili tu flexi protézu. Dakujem

grenka
15. sep 2024

@pictbridge a koľko ťa vyšla?