Zubný implantát. Áno alebo nie?
Volala ny sestra chýba jej zub , a nechce tam dieru.Moja odpoveď nie a hlavne nie kvôli usmevčekom. Do koreňa áno ale do kosti nie celé nevyskušane...
jak nevyskusane ved sa davaju uz xy rokov a poial na to ma financie preco nie ..
@jozef11111111
1. zubné implantáty nie sú žiadna "nevyskúšaná" novinka
2. najväčší problém býva bohužiaľ cena, ak na to má, smelo do toho
3. sú aj iné možnosti, zubár iste poradí
4. sestre môžeš poradiť, no nemôžeš jej to zakázať
@evita_g poradiť áno to robím , mám impantat v koreni zuba a raz ma bolel a pri behu som citil až váhu toho implatatu alebo kurunky a fakt neviem aké nevýhody sú. Význam ak niekomu to robia ako uchitku na mostík dobre je v tom viac zubou. Ale jeden imlantat na jeden zub to kolko ich potom zubáry su schopní odporučiť , a akosi nik nepovie o nevyhodach...
@jozef11111111 nerozumiem ti, píšeš ako maďar sorry
@evita_g podobný blog sim už čítal , dve veci my tan chýbajú čo ak raz my budú vadit ostane my rozvrtana sanka za druhé pri páde keď je tam ten šrob cez celú kosť aby sa z toho úplné nerozstrieskala sanka..
@janka1011 pri debatách a diskusiách neberiem do úvahy gramatiku , ale ak su tam uplne nezrozumiteľné slova tak nevšimol som si. 😳
@elizabet173 budem sa snažiť o tom debatovať s tými ktorý ich majú . Práve že ona my volala na môj názor tak som ho vyjadril. Debatovala aj s zubarom . To že ide len do hĺbky korena to ešte nespominal mi nik. Dám len takú mini odbočku debaty už s zubarmi moc nemám od kedy som si všimol že podozrivo vidia všade pod blombou kaz a stále ma nahovaraju na odvrtanie a to mi ich už poodvrtali až ma známi musel upozorniť nech si dám s tým pokoj...
@jozef11111111 Vobec o tom nemas prehlad aby si niekomu mohol radit. Radsej si pozorne a podrobne nastuduj potrebne informacie.
@jozef11111111 implantat do korena neexistuje, to co opisujes je cap v koreni s nadstavbou( povacsinou korunkou), ktory sa robi , ked je zub mrtvy. Implantat sa zavadza do kosti, necha sa cas aby s kostou zrastol a bol pevny a potom sa robi korunkova cast, je tam uplny iny nechanizmus prenosu zuvacej sily. Tak ako pisu, ak su na to financie a sestra he pacient vhodny naimplantaciu ( zdrava, bez osteoporozy, dobra hygiena atd) implantat je vhodna volba
@jozef11111111 implantat je naozaj dlhy cca ako koren, dokonca aj kratsi, existuju aj miniimplantaty. Staci ked do googlu das hladat fotky rontgenovych snimkov zavedenych implantatov a uvidis.
@elizabet173 vidim ze si ma predbehla 🙂
@angelovka pozerám tie fotky aj diskusie
Tex diskusie - Ja mam 1 implantat a aj to vzhladom na to ako som nespokojna so zubami, mohla som to vyriesit uz radsej mostikom. Na opravy som dala nemale peniaze, staram sa na 100% ale problémy sa len na čas zastavili. Mohla som predísť nepríjemnostiam aj usetrit financie a dat si spravit mostik na horne zuboradie. Teraz mam len 1 drahy implantat a so zubami nie som spokojna aj tak..Práve pri tejto som práve zastavil..
@jozef11111111 ale ved jasne ze to zavisi od stavu chrupu, ak su susedne zuby napriklad oslabene ale esteticky nevyhovujuce( ako je to zrejme u pacinetky toho komentara) tak je aj mostik vhodnou nahradou, ale treba si aj uvedomit zivotnost mostika. Implantat ma castokrat zivotnost dlhsiu. To je zrejme aj z popisu ktory si tu napisal- pacientla sa nestazuje na implantat ako taky ale skor navyhovujuci stav jej vlastnych zubov
Mám dve sedmičky a úplná paráda
@kozova87 ako dlho ? A koľko sa ich odporúča mať max.
@jozef11111111 ja som nemala na mysli gramatiku, ale tvoje nezrozumiteľné vyjadrovanie.
Ale k veci. V koreni zubu určite nemáš implantát, to neexistuje. V koreni zubu môžeš mať len tak čap a to je mega rozdiel. Implantát sa zavádza na miesto, kde zub už nie je, ani koreň ani nič. Zavedie sa do kosti a 3 mesiace sa nechá hojiť. Potom sa dá na implantát korunka a máš zub - plne funkčný, na pohľad rovnaký ako ostatné tvoje zuby. Neexistuje, aby ti pri páde roztrieskalo sánku, to už čo je za nezmysel. Je to vrastené v kosti, ty o ňom ani nevieš, nič necítiš.
Implantáty určite nie sú nevyskúšané, viem o ľuďoch čo ich majú už 20 rokov, ale využívať sa začali už omnoho skôr, nie je to žiadna novinka.
Neni žiadne odporúčanie, koľko ich môžeš mať max. Môžeš ich mať plné ústa, ale už ak chýba veľa zubov, nerobí sa to tak, že čo zub to implantát, ale robia sa mostíky na implantátoch.
Implantáty v podstate nemajú žiadne nevýhody, až na jednu a to je ich cena. Takže ak na to máš (či sestra) pokojne do toho choď. Dôležitá je hygiena, treba sa starať možno ešte lepšie ako o vlastné zuby a chodiť na dentálnu hygienu, to je dôležité. Ja mám jeden.
@jozef11111111 teraz je to treti rok,kolko chces,aj vsetky
@janka1011 nie ja som úplné proti implantatom , ja ma ten čap a už ten my vadí alebo aj ta korunka na ňom a nieto implatant . To len setra chcela názor dal som ho a od vtedy to neriešime spolu . Ono niekomu napr tebe môžu vyhovovať aj ostatným.Zatiaľ sim nenašiel proti ním dôkaz z pravej ruky ale ešte niekde to skúsim overiť . 😊😊
@jozef11111111 ak ti vadí čap, príp.korunka znamená to, že niečo nie je dobre spravené, nemalo by ti nič vadiť ani nemôžeš nič cítiť. Daj si to skontrolovať zubárovi. Implantát tiež necítiš vôbec, po čase aj zabudneš že ho vôbec máš.

Moja mama ma implantát do kostí. 6. Bez problémov.