icon

Zubný mostík

yella41
3. apr 2015

Ahojte dievcata, chcela by som sa spytat, ci mate niektora komplet na vsetkych zuboch mostik, a ako ste si na to zvykali. Mozno cudna otazka, ale ako sa o to starate, da sa medzi zuby vopchat dentalna nit, mozte bez problemov vsetko jest, aj tvrdsie veci ako napr. orechy, treba nejake specialne vyplachy alebo nieco co obmedzuje zivot? Dakujem velmi pekne za odpovede 🙂

Mam len 26 rokov takze sa mi to zda velmi skoro u mna a preto sa dost bojim a pytam :o

moncicip
3. apr 2015

Ahoj. Ja mam uz skoro rok 3mostiky v ustach. Na dolnych zuboch dva a hore jeden. Da sa na to v pohode zvyknut a jem uplne vsetko. Ked mas dobru zubarku ktora ti ich priaposobi tak aby si ich ani necitila tak to bude v pohode. A staram sa o ne tak ako o ostatne zuby. Zubna nit, pasta a ustna voda su zaklad 🙂

pemizb
3. apr 2015

No ja napriklad mam jeden mostik a uz nikdy viac. Mam super zubara, nahovoril ma na to...ale po dvoch rokoch mi sam povedal ze prec......ze zazil len mna a este jeden pripad, ktoremu proste mostik nesadne. Vkuse som mala zapalene dasna....samostny mostik mi nezavadzal, ale jednoducho mojmu telu nejako nesadol. Potom mi normalne urobil namiesto toho umeleho zuba naozaj len taky mostik....normalne na tom hryziem, ale.je to len taka platnicka a pod tym mam volne.....mam to vzadu, takze vidno to nie je a ja som kooonecne spokojna a bez zapalov.

yella41
autor
6. apr 2015

Dakujem baby za skusenosti

moncicip
6. apr 2015

@yella41 Nieje zaco. Ak to fakt potrebujes tak urcite chod do toho ak veris svojmu zubarovi alebo zubarke.

9157247187
26. aug 2015

http://www.dentalplus.sk/sluzby/zubne-protezy-k... Ja som tu bola spokojná a môžem len odporúčať, pri jedle mi nezavadzá a normálne hryziem všetko ako za starých čias, čiže pohodička. Asi je to aj dosť individuálne, komu to ako sadne/nesadne. V každom prípade good luck.

majka2018
28. okt 2021

Ahojte skusim oživiť tému….. mam mostík 4dni na pevno 12 horných zubov a teraz mám obavy, lebo keď pijem studene cítim bolesť, ako keď mám odhalené krčky, na viacerých zuboch. Zubár povedal, že pár dni to bude citlivé, ale toto mi nepride v poriadku. Bude sa to dat nejak zachrániť?

lubomiramolnarova
26. jan 2022

@majka2018 Koľko vás stál ten mostík?Dakujem

majka2018
27. jan 2022

@lubomiramolnarova dala som si 12 zubov hore a stalo to 2400€ bez dokladu a s dokladom 3000€

marvelovka
9. apr 2022

@majka2018 cozeee??môj zubár si pýta 80e za 1 zub..12x80=960e...ze 2400e za mostik..ty vole..za taký majland ste si mohli spraviť už implantáty

sparkling
9. apr 2022

@marvelovka jeden implantat stoji nieco cez 1000 eur. Ja za mostik na zuby budem platit 1700…

marvelovka
10. apr 2022

@sparkling tak ten zubár nepozná boha..

lucufuk
30. jan 2023

@majka2018 môžem vedieť aký materiál je ten mostík? lebo ja idem na zubný mostík zirkonový a tam jeden zub 300€ len mostíky vrchné a spodné mám nacenené na 9000€ a kde sú ešte ostatné zákroky s tým súvisiace 😵

slniecko87
23. apr 2025

Dobrý deň, ja by som sa chcela poradiť, resp. uistiť lebo mám obavy z mostíka ktorý ma čaká 😞 zlomila sa mi 5ka vľavo hore (mala som na nej zle urobené kanáliky) a nedala sa už dostavať. Môj nový zubár mi navrhol mostík nakoľko 4ka je tiež mŕtva a urobené kanáliky (dobre urobené) a 6ka je takmer celá dostavaná. Ja mám ale aj tak strach z toho obrúsenia zubov a či si na mostík zvyknem. Z estetického hľadiska by mi nevadila diera ale bojím sa že sa mi časom zlomí tá mŕtva 4ka a tiež sa mi zle hryzie lebo mi chýba 5ka aj vpravo hore a obe 6tky dole (stará zubárka z detstva iba trhala a neriesila dalej) Ak má niekto podobnú skúsenosť budem rada ak sa so mnou podelí či je život s mostíkom ok, prípadne opačne ak sa niekto rozhodol nechat si dieru. Ja sama neviem čo mám robiť a som z toho rozhodnutia nesvoja. Ďakujem pekne

lucufuk
25. apr 2025
@slniecko87

Dobrý deň, ja by som sa chcela poradiť, resp. uistiť lebo mám obavy z mostíka ktorý ma čaká 😞 zlomila sa mi 5ka vľavo hore (mala som na nej zle urobené kanáliky) a nedala sa už dostavať. Môj nový zubár mi navrhol mostík nakoľko 4ka je tiež mŕtva a urobené kanáliky (dobre urobené) a 6ka je takmer celá dostavaná. Ja mám ale aj tak strach z toho obrúsenia zubov a či si na mostík zvyknem. Z estetického hľadiska by mi nevadila diera ale bojím sa že sa mi časom zlomí tá mŕtva 4ka a tiež sa mi zle hryzie lebo mi chýba 5ka aj vpravo hore a obe 6tky dole (stará zubárka z detstva iba trhala a neriesila dalej) Ak má niekto podobnú skúsenosť budem rada ak sa so mnou podelí či je život s mostíkom ok, prípadne opačne ak sa niekto rozhodol nechat si dieru. Ja sama neviem čo mám robiť a som z toho rozhodnutia nesvoja. Ďakujem pekne

@slniecko87 mostík je na nič, nevydrží to.. lepšie sú implantáty alebo korunky zirkón

dollyzv
25. apr 2025
@slniecko87

@slniecko87 ja mam zirkonovy mostik na chýbajúcej hornej štvorke -drží mi na trojke a 5ke , plus korunky na ďalších horných 6 zubov - boli mŕtve, preblombovane a nepekne..zatiaľ som spokojná

slniecko87
25. apr 2025
@dollyzv

@slniecko87 ja mam zirkonovy mostik na chýbajúcej hornej štvorke -drží mi na trojke a 5ke , plus korunky na ďalších horných 6 zubov - boli mŕtve, preblombovane a nepekne..zatiaľ som spokojná

@dollyzv a kolko rokov už mate mostik?

slniecko87
25. apr 2025
@lucufuk

@slniecko87 mostík je na nič, nevydrží to.. lepšie sú implantáty alebo korunky zirkón

@lucufuk mostik bude zo zirkonovych koruniek. Implantat sa mi nedal dat lebo je to velmi blizko dutin a musela by sa dorabat kost a to som nechcela a ani som na to nemala financie

dollyzv
25. apr 2025
@slniecko87

@dollyzv a kolko rokov už mate mostik?

@slniecko87 joooj kratucko 🤭🤭 len tento rok mi ho robil 🤣🤣 ale bežne s ním ľudia fungujú dlhé roky

slniecko87
26. apr 2025
@dollyzv

@slniecko87 joooj kratucko 🤭🤭 len tento rok mi ho robil 🤣🤣 ale bežne s ním ľudia fungujú dlhé roky

@dollyzv a ak sa ešte môžem opýtať koľko ste zaň platila?

vieramikloskova
20. máj 2025
@slniecko87

@slniecko87 ja mam mostik rok a pol a už praskol 🙉 dnes som.bola musí ísť dole,tiež som myslela že vydrží aspoň 10r. A dala som 2000e