Zúfalstvo z ekzému
Ahojte, hneď na začiatok začnem tým, že u kožných som bola už dvoch, aj na alergo, aj na endokrinológii. Nič mi nezistili a krémy z kožného zabrali na deň-dva a potom prišli nové “hotspoty”.
Na pravej ruke som už dlhšie mala také pupienky, ktoré buď praskli alebo vyschli. Myslela som, že je to dishydróza. Vlani niekedy v októbri to začalo byť horšie, mala som takú celú dlaň a teraz už mám dva menšie spoty aj na ľavej. To miesto je zapálené, aj horúce. Keď ich spoty držím hydratované, tak je to lepšie, ale nezahoja sa. Osvedčila sa mi najviac zo všetkého od prepísaných mastí, cez drahé krémy až po prírodné séra, Nivea. Ale to len na hydratáciu. Nechce sa to zahojiť. Nedajbože si zabudnem krém alebo som z domu dlhšie, tak mi to celé popraská, bolí to, nemôžem vystrieť dlaň. Nehovoriac o sociálnom faktore, hanbím sa za to ako pes. Dezinfekcia v obchode ani nehrozí. Doma pracujem už len v rukaviciach.
Stravu sa snažím mať pestrú, zdravú. Nevypozorovala som, že by to malo súvis s nejakou potravinou, žiadne známe alergie nemám.
Mali ste niektorá niečo podobné? Čo vám pomohlo?

@pinaofina teraz pozeram že stara tema takze otehotniet musím🤣😂