icon

Zväčšený thymus

28. júl 2023

Dobrý deň prajem,

našli mi zväčšený thymus, ktorý zasahuje do štítnej žľazy. Máte niekto skúsenosti s týmto ochorením? Na internete som o tom nič poriadne nenašla. Na krčné som objednaná no chcem sa informovať aj takto.

Ďakujem

bejbypd
28. júl 2023

Thymus alebo brzlik je žľaza ktorá by sa už u dospelých ľudí nemala vyskytovať.. našli mi to na Pet ct ...moja kardio to vôbec neriešila,len mi povedala,že v mojom veku ,čo bolo vtedy 30 rokov by som to už mať nemala.ale že nič, čo treba riešiť,keďže všetko ostatné bolo ok

autor
28. júl 2023

@bejbypd mali ste ju zväčšenu?

bejbypd
28. júl 2023

Mala som ju nasnimatelnu ,aj je napísaná v zavere PET ct ..ale naozaj nič strašné ani kontrolovatelne ,to v mojom prípade nebolo ..len sme sa s kardio zasmiali ,že asi som stále dieťa aj telom aj dušou🙂 nestresuj sa dopredu ,kým sa nepríde na príčinu..

bejbypd
28. júl 2023

Ale keďže nie som znala tvojich zdravotných problémov, tak neviem..toto je moja situácia.. ja som mala zapal osrdcovnika,perikarditidu a absolvovala som všetky odbery a vyšetrenia, ktoré sa dajú na príčinu sa neprišlo, keďže inak som vraj total zdravá.. niekedy neexistuje príčina diagnóz..

ladikovakatka
Autor odpoveď zmazal
ladikovakatka
21. feb 2025

Ako ste nakoniec dopadli?

autor
21. feb 2025

@ladikovakatka Operovali ma a vybrali čo tam nemalo byť

mirkasdelite
20. máj 2025

Môžem vedieť, aké ste mali problémy? Co vám to spôsobovalo? Po vybratí je už všetko ok?

autor
4. júl 2025
@mirkasdelite

Môžem vedieť, aké ste mali problémy? Co vám to spôsobovalo? Po vybratí je už všetko ok?

@mirkasdelite No ja osobne žiadne. Tlačilo mi to na šž a rástlo mi to hlavne v tehotenstve. Po vybratí žiadne problémy.