icon

Zvláštne návaly paranoje

8. dec 2025

V poslednej dobe sa mi stava, ze nahle pocitim taku zvlastnu, neviem ci to mozem nazvat "uzkost". Skratka zvlastny a nahly strach, ktory vacsinou prichadza nahle. Uz tak mesiac sa mi deje, ze ked mam vecer otvorene okno a vetram, premkne ma strasna panika a okamzite ho musim zavriet. Nemusim ani pocut nejaky zvlastny zvuk zvonka, fakt uplne z nicoho nic. Potom sa mi stava, ze vecer niekedy sedim v pritmi v obyvacke a teda mam zapnutu telku a rychlo musim zapnut svetlo. Stava sa mi to aj pri inych veciach, ale nebudem to vsetko rozpisovat. Nepride mi to normalne. Tie stavy inac nie su spojene s nejakymi fyzickymi prejavmi, len je vacsinou fakt ze brutalny strach. Este sa vratim k tomu vetraniu - minule som az zvreskla a zobudila priatela. Nechapem preco, lebo vonku pravdepodobne nikto nebol (teda nikoho som nevidela). Uz si pridem normalne vadna. Nemate s tym niekto skúsenosti? Rozmyslam, ze si dohodnem termin u psycholgicky...

anonym_44215c
8. dec 2025

@anonym_autor nemusíš sa báť,že si dáky cvok.Podľa toho,čo opisuješ,je to klasická úzkosť. ÚZKOSŤ=STRACH. A všetko je to o myšlienkach,a tebe sa to asi zautomatizovalo s tým oknom napr.alebo sa preľakneš pri tých iných situáciách a príde úzkosť. Zvýš príjem magnézia,a snaž si tie situácie nevšímať,prípadne si hneď v hlave povedz nejakú ukľudnovaciu hlášku a snaž sa odvrátiť tvoju myseľ na niečo iné.

anonym_94f801
8. dec 2025

@anonym_autor magnezium beries? Ak nie zacni. Ak ano, zvys davky aspon na mesiac.