Zvláštne symptómy u príbuzného
Ahojte, svagor ma zvlastne symptomy a odmieta ist k doktorovi. Trpnu mu koncatiny, v noci sa nenormalne prepoti, naozaj ze cela postel je mokra rano a trva to uz roky a sestra ho nevie dostat k doktorovi. V poslednej dobe sa sprava zvlastne, je nepredvidatelny a posobi paranoidne. Podla mna toto nie je ok, mate s tym niekto nejaku skusenost alebo nazor?.
@anonym_autor úzkosti, psychika
Prepáč, nechcem rýpať ani nikoho uraziť, ale mne to príde že buď berie drogy alebo ma absťak, lebo tieto príznaky sú úplne presne
Nie, drogy to nie su, naozaj som si ista, a tetania tiez nie lebo na tu bol testovany pred casom. Psychika by hadam nesposobovala take extremne potenie. Naozaj ako to opisuje tak vsetko je do nitky mokre, ale len v noci
skor sa mi to javi na neliecenu cukrovku... ta by vysvetlila trpnutie a potenie... paranoja , s tou ti neporadim
Poslednou možnosťou je ochorenie. To ale nie je len jedno. Existuje viacero chorôb spôsobujúcich nadmerné potenie:
cukrovka – často postihuje nervový systém, ktorý má priamy vplyv na tvorbu potu.
porucha štítnej žľazy – hypertyreóza, čiže zvýšená funkcia štítnej žľazy, vedie k tomu, že sa človek potí oveľa viac ako zvyčajne. V takýchto situáciách sledujte potenie nielen počas noci, ale aj počas dňa.
akútne infekčné ochorenie – ak bojujete s akútnym infekčným ochorením, je veľká pravdepodobnosť, že sa stretnete s nadmerným potením. Po vyliečení by ale malo zmiznúť.
chronické ochorenie – pri tuberkulóze, rakovine, zápale kostí alebo HIV sa objavuje potenie spolu s únavou, malátnosťou a teplotou.
obezita – sa priamo spája s nesprávnou životosprávou. Organizmus spracúva ťažké jedlá oveľa náročnejšie. Okrem toho všetko komplikujú aj prebytočné tukové zásoby.
vysoký krvný tlak – nadmerné potenie sa objavuje u pacientov, ktorí majú vysoký krvný tlak a neliečia ho.
neurologické ochorenia – s vyšším potením sa stretávajú pacienti trpiaci infarktom, poruchami autonómneho nervového systému alebo epilepsiou.
spánkové apnoe – a netreba zabúdať ani na chrápanie, známe ako spánkové apnoe. To je charakteristické tzv. apnoickými pauzami. Ide o stavy, kedy osoba na niekoľko sekúnd prestane dýchať. Nepríjemný zvuk chrápania nie je jedinou charakteristickou črtou apnoe. K ďalším sa radí nadmerné potenie a únava spôsobená nedostatočným spánkom.
pri nahlom poklese cukru, casto dochadza k stavom podobnym ako opisujes, ze clovek je proste mimo...
oci taketo priznaky maju viacere cohorenia, no ak tym trpi roky, podla mna tie zavazne sa u davno zhorsili takym sposobom, ze by sa na ne prislo. tym myslim take ochorenia ako je cukrovka a pod.
na preventivky nechodi?
@anonym_autor roky? Co to je za zadubenca? Kokos lopatou cez papulu a davaj k doktorovi
@anonym_autor roky? Co to je za zadubenca? Kokos lopatou cez papulu a davaj k doktorovi
@anonym_e46073 Lopatou cez papuľu? Tak, to už by k tomu lekárovi fakt musel...
@anonym_e46073 Lopatou cez papuľu? Tak, to už by k tomu lekárovi fakt musel...
@anonym_8de96a a naco caka

@anonym_autor ja som toto mala pri tetanii. Nech zacne brat magnezium, kludne aj 3x denne aspon tyzden-dva. Ak mu to prejde, tak je to tetania a treba brat po ustupeni priznakov magnezium dolhodobo po 2 tab denne (ak prestane, vrati sa to). Ak priznaky neustupia, bude to nieco ine. Ale najskor by som skusila toto.