icon

Zvýšená funkcia štítnej žľazy a Thyrozol

zuzik1983
1. feb 2012

ahojte, chcela som sa opytat, mam zvysenu funkciu stitnej zlazy, doktor mi predpisal thyrozol.v pribalovom letaciku je ale uvedene, ze z tohto lieku sa pribera.uz som bola taka spokojna, ze sa mi dari chudnut, do leta som chcela este nieco zhodit a si to bude opacne.pribrali ste po tomto lieku?dakujem

aned
17. jún 2020

Ďakujem vám všetkým za odpoveď, ja mam zatiaľ na mesiac neordinovanu a potom sa uvidí

aned
17. jún 2020

@didulka85 mne je dosť zle aj teraz, pri prvej diagnostike... A to ešte neviem co ma všetko čaká 😔 vôbec neviem po akej dobe lieky zaberaju

didulka85
17. jún 2020

@aned ja som bola hrdinka. Nahanala som sa, snazila som sa fungovat normalne. A teraz mam strach, ze mi srdce odide. Bohuzial choroba mi ho znicila. Treba sa setrit.

aned
18. jún 2020

@didulka85 je mi to jasne, doktor ma na to upozornil, preto som doma a viacmenej ležím v posteli i keď niekedy je to ťažké pri detoch

nadaslavo
18. jún 2020

uživam 2 mesiace Thyrozol no možem potvrdiť že sa citiim dobre brala som propycil 5 rokov a som stoho dosť bribrala ale teraz dsa mi zda že je to ok kedže po každom jedle dom na vecku 🙂

nadaslavo
18. jún 2020

ešte dodam a hrozilo zlihanie srdca

aned
19. jún 2020

@zuzik1983 ja zatiaľ nie, beriem ho týždeň 3x2 denne... Tiez som zvedava ako to bude

aned
25. jún 2020

Môžem sa ešte spýtať po akom čase ste začali z thyrozolu priberať? Lebo ja po dvoch týždňoch 4 kila dolu

mikita4
28. júl 2021

Ahojte, ja beriem Thyrozol od februára 2021 a pribrala som 8 kg, mam nervy z toho... K tomu beriem aj vitamín B, benfogama polku každý druhy deň, nechcem už priberať, vyzerám už ako slon nič neobleciem, čo mám robiť? Ten vitamín B musím jest? Aj vy ste ho jedli? Nikto nič o tom nepíše tak neviem... Mne ho kázala Dr. Kedysi som vážila 130 kg, potom som schudla na 80, a teraz som si držala váhu na 90 kg 10 rokov, skúšala som znížiť dávku Thyrozol ale zase som mala búšenie takže jest ho musím 😭

dadulkaf
29. júl 2021

@mikita4 keď mi predpisovali doktorka thyrozol, tiež mi vždy predpísala aj pyridoxin vitamin B6. Ja som výrazne nepribrala. Nabrala som len to, čo som schudla kým mi diagnostikovali hypertyreózu. T.j. 6kg. Váha mi už potom hore viac nešla.

stefanw124
19. jan 2022

@emilyx hlava trasenie a opuch tela presne to isté tiež užívam tyrozol

emilyx
Autor odpoveď zmazal
emilyx
Autor odpoveď zmazal
dadulkaf
14. máj 2022

Máte skúsenosti s týmto výživovým doplnkom?

mikita4
3. jún 2022

@emilyx Ahoj 😉, písala som tu tak pred rokom, odvtedy som pribrala min 15 kg, od októbra sa už nevážim 🤷‍♀️🤦‍♀️ cítim na sebe či priberám alebo to stojí... Nervy mam stále z toho, nejjem nejako ukážkovo ako ty, normálne ako aj predtým ale neprejedam sa nejaké mastné veci skôr sa snažím zdravo ale niekedy ze čokoládu si dám... Váha nejde dolu nič, s Thyrozolom sa cítim ako keby naliata vodou a bez neho srdce busi... Prestala som ich jesť ale zhoršilo sa to tak zas začala a zas prestala 🤦‍♀️, teraz ich nejjem asi 2 mesiac niekedy sa búšenie ukáže ale inak celkom sa dá ale necítim sa bohvie ako zdravo... Tiež mam diagnózu ako aj ty, aj také stavy som mávala na začiatku, som myslela ze pôjdem na psychiatriu, nemohla som spávať, srdce bilo ako o závod, muž bol vtedy ako mi to zistili na misii na rok preč, sama som. Bola s deťmi no na nervy, myslela som ze keď príde to zmizne lebo ze to mam asi zo stresu, trochu sa to zlepšilo... Najviac ma štve ta váha, aj keď nejjem sa cítim ako slon veľká, tiež som rozmýšľala nad tou operáciou ale nepoznám nikoho kto na tom bol a ci to pomohlo, ale viem ze veru sa potom lieky už nastalo...

neznamadama
8. dec 2022

dobry de n prosim mam 25 rokov a diagnostikovali mi hipertirozu zvysenu stitnu zlazu hodnoty 0,01 ths lekar mi chce kategoricky nasadit thyrozol ale ako totu citam sa bojim nechcem priberat ale zarovne sa chcem cim skor vyliecit lebo rada by som aj deti mala.. chcem sa opytat ja viem ze aj dost tu radite ze liecit sa iba bylinkami ale chcela by somsa opytat konkretne pribrali ste s thyrozolu? a co je lepsie nieje lepsi nahodou propicil? lebo ja chcem propicil ale lekar mi ho nechce predpisat.. ze co mudrujem.. aeste sa chcem opytat dalmi nasrce male davky egilogu ale nechcem ich brat lebo ja mam uz dost izky tlak len zrychleny tep takneviem co teraz robit

dadulkaf
8. dec 2022

@neznamadama ja som z thyrozolu nepribrala. A lieky na srdce ti predpísal kvôli tepu nie? Ja som tiež brala na srdce, neviem ako sa volal ten liek, lebo ho už nevyrábajú a pomohol mi, lebo to trepotanie srdca bolo na nervy, hlavne večer som nemohla zaspať, keď mi tak trepotalo.

mikita4
22. dec 2022

@neznamadama Ahoj, mne povedala Dr ze z Thyrozolu sa nepribera, ale on spomalí štítnu žľazu a aj metabolizmus a to je to z čoho sa priberá 🤷‍♀️...

emilyx
22. dec 2022

@mikita4 ja beriem už asi pol roka len pol tabletky thyrozolu, (pred tým vyššie dávky), výsledky hormónov mám v norme. Len protilátky mám veľmi vysoké. Stravujem sa dobre. Jem len celozrný špaldový chlieb doma upečený v priemere 2 krajce denne ,robím si zdravé pomazánky, mlieko rastlinné, obed primeraný. Vyhýbam sa vyprážaniu - len veľmi málo. Zelenina, ovocie, orechy, semiačka, ale aj mäso, ryby.. snažím sa zdravo. Pohyb mám každý deň. ( V rámci práce, je pravda že necvičím aktívne teraz ale niekedy si idem zaplávať na plaváreň alebo idem behať do parku). A mám aktuálne nadváhu 10-15kg. Rozmýšľam nad operáciou. Nechcem brať už ten Thyrozol. Užívam ho už dlho. Rada by som našla niekoho, kto bude zdieľať svoju skúsenosť po operácii (odstránení štítnej žľazy) po liečbe Thyrozolom. Či to je lepšie to doriešiť operáciou a či nepribrali, prípadne či sa ustálila váha do normy časom.

dadulkaf
22. dec 2022

@emilyx ja som mala problém s protilátkami rok, kým sa mi Thyrozolom stabilizovali.

nicci254
17. feb 2023

Ahojte pred 3 dnami som zacala brat tyrozol plus stvrt tablety vasocardinu. Chcem sa opytat, idem o mesiac na kontrolu, je mozne ze uz o mesiac budu lepsie vysledky? Kedy vlastne zacina ucinkovat tyrozol?

martinka13
27. jún 2023

@nicci254 ahoj. Mne dnes predpísali Tyrozol. V podstate sa cítim veľmi dovre ale mam zle výsledky štítnej žľazy. O mesiac idem na kontrolu tak uvidím. Povedala ze ak to pôjde dobre, zníži dávku na polovicu a potom vysadiť. Teraz mam brat 2x1 tabletku denne. Ak budem priberať, tak asi to vysadim. Nič mi fyzicky nie je

nicci254
13. júl 2023

@martinka13 dobry den, ja beriem thyrozol 5 mesiacov zatial som pribrala 3kg. Zacala som na 2tbl denne, monentalne som na davke 1/2tbl. denne. Bola som aj v Lubochni ale tam ma nechceli dlhoodobo liecit, vraj maju tolko pacientov, ze mimo spadu uz neberu

martinka13
13. júl 2023

@nicci254 ja zatiaľ tretí týždeň. Zatiaľ váha v pohode. Verim, ze aj ostane. Dosť športujem a stravujem sa striedmo. O 4 týždne idem na kontrolu. Štítna sa mi už očividne stiahla. Verím, že mi lieky vysadia.... Držme si palce, aby sa to upravilo

nevenka
29. júl 2023

Chcela by som obnovit diskusiu. Som po 4.porode a znova sa mi ozvala hypertyreoza. Mala som fT4 32 a fT3 19, brala som Thyrozol jednu tabletku denne, lebo dojcim stale babatko a k tomu Betalok ZOK, no po mesiaci uzivania som sa vyhadzala, doktor kazal vysadit. Nebrala som asi 3 tyzdne a zacalo mi znova potenie, tras, nervozita, napriek liekom aj busenie srdca. Ale vysledky boli lepsie, fT4 len 25, fT3 10.
Ake najhorsie ste mali vysledky? Lebo ja absolutne nechudnem, zastavilo sa mi to na 62 kg (vysku mam len 152 cm), skor som pribrala dalsie 2 kg. Po prvom dietati som krasne schudla pri dojceni a teraz mam sice o 10 rokov viac a tuto chorobu, ale v tehotenstve som to mala vsetko super a vsetky protilatky znizene, krasne. A teraz zase burka a mne sa to zvykne ukludnit, ze nemusim lieky. Prvy atak som mala v roku 2016, po druhom porode, potom 5 rokov klud a po tretom porode znova a po stvrtom tiez. Tak dufam, ze sa to skludni. Mam znova Thyrozol a antihistaminika, ale bojim sa to brat. Len musim. A hned o mesiac ma chce doktor objednat na operaciu. Ale ako vravim, TSH mam 0,008, fT3 10, fT4 25, protilatky TSI 8, mala som 12...ocne priznaky nemam, sice ma oci rezu a palia, take prekrvenejsie su, no a ten tlak a pulz mam zly...Ako ste to mali Vy?

dadulkaf
29. júl 2023

@nevenka mne sa hypertyreoza tiež po pôrode rozhádzala a musela som brať tyrozol, ale do polroka sa to upravilo. Ešte aj predtým keď som chodila na kontroly, stále ma otravovali s otázkou "a nechcete si ju dať vyoperovať". Nie.Odmietla som. Chodím raz do roka na kontrolu a zatiaľ je to v kľude. Ono to obdobie po pôrode je pre ženu dosť náročné, hlavne keď môžeš oddychuj a ničím sa nestresuj.

dadulkaf
29. júl 2023

Ja som si začala kupovať tie vitamíny Teraz Company Štítna žľaza a mám pocit, že mi hormóny držia v kľude, lebo po pôrode mám kratší cyklus a keď ich beriem cyklus mi predĺžia aj o 4-5 dní.

nevenka
30. júl 2023

@dadulkaf aha, no ja som si nasadila tinkturu z natrznika bieleho teraz a uvidim. Po kazdom porode, pocnuc tym druhym, to mam zle a potom sa to ukludni. Tak dufam, ze to aj teraz tak bude. Len ma strasia.
A ja mam sice menzes napriek dojceniu od 4 mesiacov po porode a prave dlhsi, jeden 52 dni, nahodou som otestovala ovu testom na 37.den bol pozit., potom 38, potom 28 a teraz je 25 DC a az dnes bol pozitivny ovu test, tak zase okolo 40 dni to bude. Ani nechudnem. Ja tam mam pozitivne protilatky aj na Hashimoto, v tretom tehotenstve som musela brat aj Euthyrox dokonca. Je to sprosta choroba, nevyspytatelna.

santia1605
6. aug 2023

pripájam sa po pôrode som začala mať hypertyreózu . Prišli mi nato až po 3 rokoch . Teraz od júna beriem thyrozol a už som pribrala 2,5 kg. Co ja som chcela chudnut na leto. Momentálne psychický som z toho veľmi zle keďže priberám....co beriete aby ste schudli????

santia1605
6. aug 2023

@martinka13 co beriete ze váha stojí? Lebo ja si dávam pozor na stravu a aj tak priberám