icon

Zvýšené onkomarkery na preventívke

5. nov 2025

Dnes bol moj muz pre vysledky krvi v ramci preventivnej prehliadky. Ma zvysene onkomarkery. Velmi sa o neho bojim. O 3 tyzdne ide na sono brucha. Potrebujem upokojit. Nemusi to byt rakovina?

Strana
z2
magic08
5. nov 2025

@anonym_autor zvysene onkomarkery nemusia hned znamenat nador. zvysene su aj pri zapale. hlavne klud

autor
5. nov 2025
@magic08

@anonym_autor zvysene onkomarkery nemusia hned znamenat nador. zvysene su aj pri zapale. hlavne klud

@magic08 dakujem za ukludnenie, ja neviem ako vydrzim 3 tyzdne do sona

doriiis
5. nov 2025

A kvôli čomu ho poslali na sono brucha?

autor
5. nov 2025
@doriiis

@doriiis to netusim, chcu urobit kolecko vysetreni

zuzidr
5. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a onkomarkery mu robili pri klasickej preventívke?

anonym_177ff3
5. nov 2025
@anonym_autor

@magic08 dakujem za ukludnenie, ja neviem ako vydrzim 3 tyzdne do sona

@anonym_autor v ramci preventivky sa bezne robia onkomarkery? ci mate v rodine rakovinu? ja mam a urobia mi tie? rakovina panrkeasu, velmi sa bojim a rakovina zaludka.

matula77
5. nov 2025
@doriiis

@doriiis nasa obvodna napr posiela vzdy na sono brucha a rtg pluc v ramci preventivky

anonym_177ff3
5. nov 2025
@matula77

@doriiis nasa obvodna napr posiela vzdy na sono brucha a rtg pluc v ramci preventivky

@matula77 preco rtg pluc? bezne v ramci preventivky mi ho v zivote nerobili? :O
aj na sono bnrucha preto ze mam roky bolesti, inac by ma ani neposlala.

binarypete
Autor odpoveď zmazal
matula77
5. nov 2025
@anonym_177ff3

@anonym_177ff3 neviem ako odpovedat na tvoju otazku 🙂 je to proste "na jej zozname", tak isto nam robi aj ekg, krv, stolicu (ak si nad 40) - a je to bezna obvodna, neni to platene.

amdornik
5. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor no a má vôbec nejaké bolesti alebo problémy, či prečo sa tak bojíš?

bystrozraky
5. nov 2025

@anonym_autor Ak to bolo robené len preventívne, bez akéhokoľvek podozrenia, pravdepodobnosť je relativne nízka. Ale aj tak to treba prešetriť. Definitívne, na tvojom mieste by som mu kúpil betaglukán (slovenská firma Natures alebo Natura vyrába dobrý, čo má správne branches) – je to na posilnenie imunity, ktorá je zodpovedná aj za ničenie rakovinových buniek. Ale pozor, to vôbec neznamená, že už nemusí ísť na kontrolu, ani že ak by niečo mal, tak ho to vylieči. Ale môže to podporiť liečenie, ak by niečo bolo. Cim skor sa to presetri tym lepsie.

anonym_ed951c
5. nov 2025
@bystrozraky

@anonym_autor Ak to bolo robené len preventívne, bez akéhokoľvek podozrenia, pravdepodobnosť je relativne nízka. Ale aj tak to treba prešetriť. Definitívne, na tvojom mieste by som mu kúpil betaglukán (slovenská firma Natures alebo Natura vyrába dobrý, čo má správne branches) – je to na posilnenie imunity, ktorá je zodpovedná aj za ničenie rakovinových buniek. Ale pozor, to vôbec neznamená, že už nemusí ísť na kontrolu, ani že ak by niečo mal, tak ho to vylieči. Ale môže to podporiť liečenie, ak by niečo bolo. Cim skor sa to presetri tym lepsie.

@bystrozraky keď má človek bolesti už je zle.Praveze na prevenciach, ak sa niečo nájde je to ešte ten lepší prípad.Mne tiež robí obvodná aj rtg pľúc aj, keď vekovo tam ešte nespadam
@anonym_autor zaplatila by som si sono inde stojí to cca 35 eur lepšie ako čakať 3 t

bystrozraky
5. nov 2025
@anonym_ed951c

@bystrozraky keď má človek bolesti už je zle.Praveze na prevenciach, ak sa niečo nájde je to ešte ten lepší prípad.Mne tiež robí obvodná aj rtg pľúc aj, keď vekovo tam ešte nespadam
@anonym_autor zaplatila by som si sono inde stojí to cca 35 eur lepšie ako čakať 3 t

@anonym_ed951c Presne. Hlavne nech sa to co najskor vysetri. Tiez by som na ich miste dal tych par euro a nechal si to vysetrit sukromne rychlejsie, ale nechal by som si aj ten druhy termin 🙂

krasneleto
5. nov 2025

@anonym_autor zvysene onkomarkery coho? a preco mu ich niekto naberal len tak? nie celkom rozumiem... ma v rodine opakujuca rakovinu konkretneho druhu?

anonym_15ca2f
5. nov 2025

Ja mám zvýšené onkomarkery.

autor
5. nov 2025
@krasneleto

@anonym_autor zvysene onkomarkery coho? a preco mu ich niekto naberal len tak? nie celkom rozumiem... ma v rodine opakujuca rakovinu konkretneho druhu?

@krasneleto zaplatil si za rozsireny test na onkomarkery, v rodine maju zeny z jeho strany rakovinu prsnikov. Chcem aby si zaplatil za skorsi termin sono ale muz mi hovori nech nestresujem. Ale cakat 3 tyzdne je pre mna tazke

autor
5. nov 2025
@anonym_15ca2f

Ja mám zvýšené onkomarkery.

@anonym_15ca2f a dovod?

anonym_15ca2f
5. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_15ca2f a dovod?

@anonym_autor nevieme, bola som na USG, na CT, MRI ale žiadny nález.

anonym_51048f
5. nov 2025

Konkrétne aké onkomarkery?

krasneleto
5. nov 2025
@anonym_autor

@krasneleto zaplatil si za rozsireny test na onkomarkery, v rodine maju zeny z jeho strany rakovinu prsnikov. Chcem aby si zaplatil za skorsi termin sono ale muz mi hovori nech nestresujem. Ale cakat 3 tyzdne je pre mna tazke

@anonym_autor aké konkrétne onkomarkery? Veď ak ženy mali rakovinu prsníka,tak hádam si nedal nabrať tento onkomarker.....

mira0611
Autor odpoveď zmazal
anonym_177ff3
5. nov 2025
@krasneleto

@anonym_autor aké konkrétne onkomarkery? Veď ak ženy mali rakovinu prsníka,tak hádam si nedal nabrať tento onkomarker.....

@krasneleto niektore su spolocne napriklad tento :

CA-125 (Cancer Antigen 125)
Spojenie s ochorením: Najčastejšie sa používa na monitorovanie liečby a detekciu recidívy rakoviny vaječníkov. Môže byť zvýšený aj pri iných typoch rakoviny, ako je rakovina pankreasu, prsníka, čreva a pľúc.
Použitie: Nie je vhodný pre skríning rakoviny vaječníkov u žien bez symptómov, pretože môže byť zvýšený aj pri nekanceróznych stavoch.

danielahamar
5. nov 2025
@anonym_177ff3

@anonym_177ff3 RTG pľúc mne robili, neviem či po 40 sa automaticky robi🤔

anonym_177ff3
5. nov 2025
@danielahamar

@danielahamar hm...mozno tam su vidno metastazy alebo co. inde to nevidno, musi sa robit ct ci mri. ktovie. nerozumiem.

anonym_ce9c79
5. nov 2025

Ja som mala zvýšené onkomarkery v krvných testoch po zápale priedusiek, lekárka vravela že po chorobe je to normálne, bolo to už dávno, po určitej dobe krvné testy opakovala a bolo to už v poriadku

krasneleto
6. nov 2025
@anonym_177ff3

@krasneleto niektore su spolocne napriklad tento :

CA-125 (Cancer Antigen 125)
Spojenie s ochorením: Najčastejšie sa používa na monitorovanie liečby a detekciu recidívy rakoviny vaječníkov. Môže byť zvýšený aj pri iných typoch rakoviny, ako je rakovina pankreasu, prsníka, čreva a pľúc.
Použitie: Nie je vhodný pre skríning rakoviny vaječníkov u žien bez symptómov, pretože môže byť zvýšený aj pri nekanceróznych stavoch.

@anonym_177ff3 ano ja tomu rozumiem... zvysene hodnoty vsak nemusia znamenat onko ochorenie...

anonym_177ff3
6. nov 2025
@krasneleto

@anonym_177ff3 ano ja tomu rozumiem... zvysene hodnoty vsak nemusia znamenat onko ochorenie...

@krasneleto to je pravda. dokonca ludia s rakovinou nemusia ich mat zvysene. mne to povedal onkolog. zavisi aka je expresia genov

anonym_ed951c
6. nov 2025
@danielahamar

@danielahamar po 50 tke sa robí a je to svinstvo.Predtym bolo normálne v prevencii aj u mladých ludi

krasneleto
6. nov 2025
@anonym_177ff3

@krasneleto to je pravda. dokonca ludia s rakovinou nemusia ich mat zvysene. mne to povedal onkolog. zavisi aka je expresia genov

@anonym_177ff3 v prvom stadiu urcite nie...

Strana
z2