Zvýšený prolaktín v krvi
Nepozná náhodou niekto nejaký prírodný produkt na zvýšený prolaktín v krvy? Nedostala som menštruáciu prirodezným spôsobom už 3 mesiace, stále iba po vyvolávačke a z hormonálneho profilu mi bol zistený zvýšený prolaktín- pohybuje sa od 14-17 ( záleží od fáze cyklu, prijateľná hodnota má byť 13). Predpísali mi liek Medocriptine, ale to čo som si o ňom prečítala ma totálne odradilo a taký sajrajt do seba nedám, preto hľadám prírodnú alternatívu, zatiaľ sa nepokúšam otehotnieť, ale chcem, aby sa mi čo najprirodzenejšie upravil cyklus a aby som mala normálne ovuláciu, pretože teraz k nej nedochádza. Ďakujem
@vaska333 tak dufam,ze ti to predpisala, ja som to svojej viacmenej prikazala 😀 ved v podstate ty rozhodujes o svojom zdravi. a dnes uz nemam ten pocit,ze lekar ti chce to najlepsie, ale to co je po financnej stranke pre neho najvyhodnejsie, urobili si z toho biznis,tak sa musis starat sama. Ja som mala ten problem kvoli antikoncepcii a ked som prisla na gyndu tak doktorka mi na prolaktin, chcela dat antikoncepciu :D a ked som odmietla tak druha varianta bola ten medoscritine, ci ako sa to vola. chapes, z toho maju prachy, vtedy som pochopila,ze ak si to nevyriesim sama, tak oni mi urcite nepomozu. tak som sa hrabkala na nete a nakoniec som nasla agnucaston, co mi aj pomohlo a hlavne to nie je skodlive. Dufam,ze to uz mas doma a ze, ked budes ok, tak sa ti splni to babo ;)
@bobba no ja mam takisto vysoký prolaktin koli antikoncepcii tiež mi chcela dať anti. Ale hneď som jej povedala že nieeee🙂a nakoniec mi dal neake tabletky myslím že caston sa volaju a berem len pol tab. Za týždeň ten agnucaston mi nechcel dat lebo že to je zdlhava liečba s ním🙂 dnes zoberem tu polku tak som zvedava🙂)
@vaska333 mne to neprislo zdlhave, ten lekar asi nevie o com hovori, za 3 mesiace mas normalny hormonalny obraz a kramy som dostala v podstate hned. Odvtedy nemam ziaden problem a este to je na prirodnej baze.... ale asi ten agnucaston nemal na zozname financne vyhodnych liekov - pre neho. ten cabest som vobec nepocula, tak dufam,ze ti to zaberie a ze to nie je aspon taka chemia aku ti dal predtym.
aj ja som mala mierne zvýšený prolaktín, ešte sa ma pýtal lekár, či pred odberom som nebola viac nervozna, vystresovaná,či som nemala skúšky al. tak, aj to može ovplyvnit ked si mala iba mierne zvýšenú hodnotu. Vtedy sa mi už vyše dva roky nedarilo otehotnieť, bola som na prefukoch , predpísal mi lieky ale nepamatám sa na názov, viem že boli hormonálne, a na zníženie prolaktínu, ale musela som si dáva´t pozor, pri otehotnení čím skor prestať uživat, a hned po 4 týždňoch užívania som otehotnela, a bolo po probléme 🙂
Ahoj, prirodny liek: agnus cactus ,( na upravu prolaktinu zvyseneho ) tiez ho teraz uzivam. precitaj si nieco o nom ..
@sarafortuna ahoj. Ak mi vieš poradiť, budem rada. Tiez mam 30 prolaktin, nemám ovu a beriem duphaston na úpravu cyklu. Co ti pomohlo otehotnieť? Inofolic si neskusala brat? Pomôže, nevieš? Dakujem.
@dhabaida , veľmi dobre skúsenosti majú kočky (ja tiež) s Agnucastonom, pripadne Mastodynom kvapky - liečivá zložka je tam bylinka Vitex Jahnací - da sa kúpiť aj čaj. Ale mne vyhovoval ten agnucaston - su to maličké tabletky 1xdenne. Niektoré lekárne vymyšlajú, že je na predpis, iné predajú v pohode... Aj Sarapis menzes, alebo obyčajný by ti mohol pomocť. Pogoogli si o tom.
Počítaj s tým, že to bude trošku trvať - hned sa to časovo nespraví.
Držím prsty 😉
@dhabaida , kúp si aj E-vitamín, prípadne odporúčam z DM-ka ľanový olej Omega 3 (tak nejako sa to volá) 😉
Ahojte chcem sa spytat ci niektora z vas ma problemi z vysokym prolaktinom v krvi. Ak ano tak kolko musim vrat tabletky avy sa mi to dalo do normalu??
@bobba Žiaden liečiteľ Ti nepomôže ani žiadna alternatívna medicína. Ja sa liečim 15 rokov. Užívala som medocriptine. Mám už 14 ročnú dcéru. Teraz mám prolaktín vysoký až 2500. Bola som na magnetickej rezonacii či náhodou nemám nádor na hypofýze. Problémy žiadne nemám, len mi vynecháva menštruácia, ale otehotnieť môžem aj keď menštruáciu nemám, pretože vaječník pracuje,.
Vyjadrim sa tu po dlhsom case, nakolko som si dala predpisat u svojej doktorky AGNUCASTON, kt. je sice na predpis, ale platis si ho cely sama, cize v podstate lekarni je predpis na nic, stoji cca do 6 EUR, niekde ho daju aj bez predpisu. Brala som ho 4 mesiace pre istotu, ale min. dlzka su 3 mesiace, na druhy den ako som ho zacala brat som dostala menstruaciu a odvtedy som ju mala podotykam pravidelne, co som pred tymto problemom pravidelne vobec nemala. Aj ked som prestala brat Agnucaston, tak som to mala vsetko ok a pravidelne, cize keby som sa nechala ovplyvnit tzv. doktormi tak beriem vsetlijake medocriptine aj ine hovadiny, co este viac zanesu organizmus, treba si o danom probleme nastudovat co najviac a skusit si sama vyhladat liek co najprirodnejsi ak je to mozne, lebo dnesni lekari nie su lekari, ale obchodnici s liekmi a predpisuju to, z coho maju najvacsiu ryzu a je im uplne jedno ake svinstvo vam predpisu. Tolko k tomu a dnes som v 8 mesiacit tehotenstva, malinka je zdrava ako rybicka a tesime sa ked pride na svet, tak vam prajem aby sa kazdej podaril vyriesit tento problem, ale urcite nie predpison antikoncepcie alebo tych ,,lieciv,, ktore maju viac nepriaznivych ucinkov ako vam v skutocnosti pomozu 🙂
@prolaktin neviem povod tvojho problemu, ale medocriptine by som v zivote nezacala brat, takato vec, ti len naoko utlmuje priznaky, ale podstata problemu sa neriesi, ja verim v silu prirody a to mi aj pomohlo a uz pri viacerych tazkostiach, antibiotika som brala naposledy ako dieta, ked som este nemala volbu 🙂 ako som uz spominala, dnes su tzv. lieky velkym biznisom a toto urcuje cele zdravotnictvo, co je sice smutne, ale je to fakt, preto doveruj ale preveruj co sa tyka nasich MUDr., cest vynimkam 🙂 tak ti prajem vela stastia s liecenim. a este mensia poznamka, vela robi psychika, ci naozaj brutalne veris, ze sa vyliecis, aje ked to niekto povazuje za blud.
@lenocka552 ahoj, Agnucaston beries 1x tableta denne po dobu min. 3 mesiacov, ale ak budes potrebovat viac tak doba uzivania je neobemedzena nakolko to je doplnok stravy a nema ziadne nepriaznive ucinky, tu mas link
http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/detail/agn...
menštruácia mi chodí pravidelne a nechápem prečo mam na dvorcoch chrastičky. Nesvrbí, nepáli proste to nerobí nič. Nemám niečo s hormonámi.
ahojte ...chcela by som sa opytat tak isto mi bol zisteny vraj mierne zvyseny prolaktin...netusim z coho...vraj zo stresu ale nepocitujem nejako na sebe stres..ale tak to je jedno... noo a berem na to tabletky parloder... berem ho 2 mesiace kramy som pred tym nemala pravidelna al meskali 2-3 dni...teraz som dostala presne na den...ale je mi z neho hrozne berem ho len vecer ale musim ist hned spat lebo hned ako ho vezmem mi je zle a boli ma hlava...berem pol tablety denne...no a teraz moja otazka...kedy ste baby otehotneli? my sa snazime cca 9 mesiacov..a nic..tak sa chcem opztat kedy sa vam podarilo pri tom zvysenom prolaktine a ako dlho ste brali tie tabletky? dakujem
ahojte ...chcela by som sa opytat tak isto mi bol zisteny vraj mierne zvyseny prolaktin...netusim z coho...vraj zo stresu ale nepocitujem nejako na sebe stres..ale tak to je jedno... noo a berem na to tabletky parloder... berem ho 2 mesiace kramy som pred tym nemala pravidelna al meskali 2-3 dni...teraz som dostala presne na den...ale je mi z neho hrozne berem ho len vecer ale musim ist hned spat lebo hned ako ho vezmem mi je zle a boli ma hlava...berem pol tablety denne...no a teraz moja otazka...kedy ste baby otehotneli? my sa snazime cca 9 mesiacov..a nic..tak sa chcem opztat kedy sa vam podarilo pri tom zvysenom prolaktine a ako dlho ste brali tie tabletky? dakujem

@bobba noo hneď v pondelok naletim ku gin.nech mi to predpise lebo toto čo mi dal je zabijak veď ja chodím jak bez duše toto by nemalý vzivote nikomu predpísať.