icon

Zvýšený vápnik kvôli vitamínu D

gondulka1
7. mar 2025

Ahojte, stretli ste sa s tým že by mal niekto zvýšený vápnik krvi kvôli Vyšším dávkam vitamínu D ? Ja som rok užívala vitamín D dvojnásobne množstvo a z krvi mi teraz objavili že mám hornú hranicu kalcia v krvi.. Čo samozrejme neni veľmi dobre, je to dosť závažný zdravotný stav, lekárka ma presviedčala že to je kvôli vitamínu D , ktorý som užívala vo vyššom tak dúfam že to pôjde dole, keď som teraz vylúčila vitamín D a snažím sa aj piť veľké množstvo tekutín aby sa vápnik vyplavil von. Okrem toho užívam L tyroxín 50 na štítnu žľazu u a pretože mám autoimunitný zápal štítnej žľazy ale hormóny štítnej žľazy mám úplne v poriadku akurát mám vysoké protilátky proti štítnej žľazy a endokrinológ ma presviedčal že musím užívať tento liek rapídne som išla s Váhu dole mám aj taký zvláštny tras. že niekedy mi je úplne na odpadnutie neznesiem teplo toto všetko je napísané vo vedľajších účinkoch tohto lieku tak som ho konfrontovala či je to v poriadku že mám teraz vyšší vápnik pretože môže byť problém aj s príštnymi telieskami a to všetko ovplyvňuje vlastne celý chod to môže byť kľudne problém od štítnej kvôli tomu lieku.

tanyan
7. mar 2025

Vo vzdialenej rodine sme mali prípad, keď bolo malé dieťa hospitalizované, lebo mu mama (s dobrým úmyslom) dávala vyššie dávky vitamínu D a malo príliš vysoký vápnik v krvi.

ninka79
7. mar 2025

Ano treba na to davat pozor netreba jest D kazdy den a treba ho pouzivat v kombinacii s vitaminom K2 ktory podporuje vstrebavanie vapnika....mne to tak povedal dr. Uzivala som D kazdy den v dobrom umysle a len som si tym uskodila ....urobili sa mi kalcifikaty na slachach ramien ktore ked prasknu brutalne to boli....musia ist von uz len operacne

bystrozraky
7. mar 2025

„Koľko si brala toho vitamínu D a ako často? Zmerali ti aj hladinu vitamínu D? Veď zvýšený vápnik v krvi môžeš mať aj z iných dôvodov.

ninka79
7. mar 2025

Kazdy den pred spanim som jedla D....nenapadlo ma ze si tym mozem uskodit.

anna777115
7. mar 2025

Ano vitamin D je zatozou aj na obličky. A kto ma problem mozu sa tvoroť krystaly v oblickach a mocovych cestach.

nevenka
7. mar 2025

@gondulka1 L-Thyroxin beries a hormony stitnej mas ok? To mozes kludne byt predavkovana. Ja chodim k primarovi z Lubochne a teda on mi nedal veru nic na AIT zapal, proste tam je, ale zlaza bola funkcna. Ale ja tam primarne chodim kvoli hypertyreoze po porodoch, teraz som zaliecena, ale mam aj tu druhu chorobu. 2 naraz a striedaju sa mi, uzasne. No by som povedala, ze by si nemala ten liek brat alebo urcite nie 50-ku. Ak su dovodom len zvysene protilatky. Treba dovysetrit TSH, fT4 a najlepsie aj fT3, aby to doktor vedel posudit. Lebo ten liek Ti zapal nevylieci, to dufam vies.
Ja som mala isty cas zvyseny jeden hormon, a mne prave povedal, ze si mam suplementovat D vitamin, ze mam problem s nizkou hladinou a suviselo to s pristitnymi telieskami. Vapnik som este mala v norme, ale mne by asi klesal teda casom. Takze mozno mas decka aj naozaj vela. Ale chvilku to potrva, kym sa to zrovna.
No ale ja som bola prekvapena, lebo Decka som si davala vtedy fakt vela. A nie vzdy s vitaminom K2, ale dobre, ze ste mi toto propomenuli, lebo muz ma malo D vitaminu a ma ho brat, ale dam mu ho spolu s K2.
Ak doktor nechce, dala by som si sama v labaku urobit tie hormony, TSH, fT4 a fT3 a uvidis.