Ako začať s kamenným obchodom?

smesmesmejko
28. okt 2015

Uvažujem ako ďalej po materskej a v hlave sa mi rysuje nápad s otvorením kamenného obchodíky s "edukacnymi", kvalitnými, drevenými, hand made... hračkami... vedel by mi niekto poradiť ako postupovať? Prípadne by mi vedel niekto ponúknuť nejakú formu spolupráce? Ďakujem 🙂

duun
28. okt 2015

Dala si si asi nie velmi vhodnu formu - totiz otazku. Kazdy ti moze dat IBA jeden napad, nazor, viackrat prispiet nemoze, ani sa ho nemas ako - iba sukromnou spravou - spytat viac.

Nechcem ta odradzat. Je tazke zacat tak, aby si bola po case v pluse. Musis nakupit tovar do skladu, zorganizovat si kasu, uctovnictvo. Potrebujes teda zaplatit seba, tovar, dalsieho cloveka do obchodu (nie vzdy najdes spolahliveho, ludia si dnes daktori pracu nevazia), platit uctovnicku, ak sa nechces zodrat. Vybavenie, regaly, najom za priestor. Vsetko bez ohladu na to, ci si v zisku, ci si uz zacala predavat...

Sprostredkovana skusenost mojej svagrinej. Zacala s obchodom z detskym tovarom aj kamennu predajnu na sidlisku v BA. Dobra lokalita, relativne maly (zaplatitelny) prestor. Nemala stastie na predavacky (jedna bola viac chora ako zdrava - realne sa jej nechcelo pracovat, vzdy ked mala party, tak bola "chora", druha nebola velmi inteligentna a narobila prusery s tovarom). Po roku musela obchod zatvorit, lebo ani jediny mesiac nebola v zisku. Ludia kupovali male a lacne veci, kvalitny a teda drahsi tovar nesiel (ved take maju aj cinania na trhu! Ano, ale toto je hruba bavlna, na trhu je pochybna umelina smrdiaca gumou!) Teraz ma eshop, plati IBA za sklad, predaj organizuje sama aj s rozvozom. Chodi predavat po trhoch, akciach. Ako-tak funguje nad vodou.

Neviem - ja by som nesla hned do kamenneho obchodu, najskor eshop. Ak sa nezadari, budes mat menej veci, co ta stiahnu ku dnu, napriklad dopredu zaplateny najom alebo ina zmluva - zamestnanci.

jankazav
29. okt 2015
Používateľ jankazav je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od jankazav.

Tie veci by si kupovala alebo vyrábala? Prípadne, máš už nejaký kontakt na dodávateľa? Poznáš ceny?

natalym
29. okt 2015

Hlavne si vyrátaj, koľko toho a za koľko musíš toho predať, aby si zaplatila všetko čo treba. Počiatočné náklady, priestor, a aby Ti zostalo na živobytie.