icon

Ako vybrať bezpečný zámok na kočík?

25. aug 2025

Ahojte, používate zámok na kočík? Ak áno, aký? Čakáme prvé dieťa a už teraz viem, že nie všade budem môcť kočiar "zobrať do vnútra" so sebou a nechcem ho nechať nestrážený len tak napr na návšteve vo vchode...ako to zabezpečiť?

denkabemommy
25. aug 2025

Neviem v akom meste žiješ ale ja som nikdy nemala zamknutý kočík (vždy som mala tie drahšie v 4cifernej sume), a nikdy sa nestalo, že by mi ho niekto vzal. Aj teraz moja susedka vozový park pred bytom drahších kočikov (iné mesto) a tiež v pohode. 🙂

madeincssr
25. aug 2025

@anonym_autor kvalitnejsim bicyklovym zamkom o nieco pevne? Je rozumne mat dlhsi (aby dociahol na to pevne, o co ho zamknes). Vysledkom moze byt vyssia cena aj vaha. Poradia ti v dobrej cyklopredajni.

anonym_bdbd46
25. aug 2025

Ešte nikde nikdy som nevidela zamknutý kočík.to sa kde pohybujete keď ho chces zamykať?

autor
25. aug 2025

Keď som ja bola dieťa v 90. rokoch, ukradli môj kočík z pred bytu na najvyššom poschodí a to ani nebol na tú dobu nejaký extra super. A proste mám rodinu v jednej bytovke, kde nie je možné sa s kočiarom dostať na 5. poschodie po schodoch a ani nemajú miesto priamo pred bytom, kde ho nechať, bude musieť ostať hneď dole vo vchode. Nebudem ho mať pod dozorom. Mrzelo by ma, keby kvôli tomu zmizol, aj keď si niekto povie, že kto by okradol mamičku s dieťaťom o kočík, no ale stáva sa...tak radšej rozmýšľam ako tomu predísť...

really8
25. aug 2025

@anonym_autor aky mas kocik? Nejaku limitku od diora? Nikdy nikde som nezamykala

Byvsme v bytovke, momentalne su pod schodmi nezamknute 3 kociky.

autor
25. aug 2025
@really8

@anonym_autor aky mas kocik? Nejaku limitku od diora? Nikdy nikde som nezamykala

Byvsme v bytovke, momentalne su pod schodmi nezamknute 3 kociky.

@really8 Nie, žiadnu limitku, ale tiež nemám x peňazí aby som si povedala že však čo, liter hore dole...zámok je lacnejší ako nový koč.

really8
25. aug 2025
@anonym_autor

@really8 Nie, žiadnu limitku, ale tiež nemám x peňazí aby som si povedala že však čo, liter hore dole...zámok je lacnejší ako nový koč.

@anonym_autor jasne a kde zijes? Lebo teda ja sa citim bezpecne a nikdy by ma nenapadlo ze mi kocik niekto ukradne. Mozno preto ze je hrozne spinavy😂 Vziat ti ho moze aj na ihrisku niekto

anonym_f29247
25. aug 2025

@anonym_autor ako chceš pripútať kočík, čo sa na ňom všetko rozoberá? Kolesá, podvozok, vanička, strecha. Môjmu manželovi ukradli z bicykla koleso 🤣 a mal zámok na kód a asi na 5x otočený okolo celej konštrukcie.

spongebob1
25. aug 2025

@anonym_autor Aj 10 zamkov mozes mat a aj tak ukradnu. Koleso odmontuju, nechaju so zamkom a mas po kociku.

madeincssr
25. aug 2025

Veci sa zamykaju o podstatnu cast ramu (vzdy o nieco pevne) a demontovatelnymi vecami bud dlhy zamok prevedies, alebo ich poistis dalsimi zamkami aspon o ten ram, alebo vsetko prejdes na to urcenym ocelovym lanom s okami a tie zamknes zamkom (kedysi take poplastovane lano mali aj v Lidli). Iste, kto chce, prekona vsetko, ale potrebuje vybavenie, cas, nerobit hluk a "musi sa mu to oplatit" ta snaha.
Na drahsom (resp. dlho odlozenom) bajku/ebajku treba samozrejme zamykat aj obe kolesa. Extremne drahy bajk/ebajk nesmies dlhsie nechavat "nikde".

domka222
25. aug 2025

Ja že to je nejaká novinka na kočíkoch, keď som čítala nadpis😂

mane01
25. aug 2025

@anonym_autor nam ked nesiel vytah, vybrala som dieta a kocik nechala dolu v chodbe len tak, kym vytah zasa nesiel. Ani mi nenapadlo ho zamknut. Nikto ho neukradol.