icon

Cybex kočíky a reklamácie

ninjah
2. jún 2023

Ahojte

Čakám druhé dieťa, prvý kocik som mala z druhej ruky a chcela som si dopriať poriadny ktorý bude spĺňať moje očakávania. Nechcela som ale na druhu stranu príliš investovať a v rámci našich možností som sa rozhodla pre nový cybex balios alebo talos. No už viaceré obchody separátne mi vždy radšej odporučili napríklad kocik nuna alebo tfk a pod, ktorý som aj skúšala a ozaj sa mi zdá kvalitnejší lepší (len sa mi nepáči vyzorovo, je drahší ako som si chcela pôvodne dovoliť) namiesto cybexu. Cybex najmä priam ma vraj veľmi veľa reklamácii, kvalitou vždy odporučia radšej iný kocik či už to bol internetový alebo kamenný obchod. Vraj cybex strašne tlači na reklamu ale kočíky kvalitou nie sú dobré. Mate skúsenosti s reklamaciami cybex kočíkov, alebo ako ste celkovo spokojne? Keď som chcela aj skladny ľahký ako golfový alebo "do lietadla" a pýtala som sa na cybex na fórach alebo aj hľadala recenzie všeobecne, tak zase že to sú hrkalky a tiež nič neznesú. Pritom človek pri tej sume očakáva ozaj kvalitu a teda aj zároveň pri takej reklame a pri tom že každú chvíľu vidím maminy s cybexom. Tak ako to je, prosím napíšte mi vlastnú skúsenosť, nechcem investovať 700-800 eur do niečoho čo sa mi rozvrzga do pol roka. Sme na dedine a chcem odolný kocik mame katastrofálne alebo žiadne chodníky. Cybex sa mi aj páčil aj sa zdal parametrami vyhovujúci na to čo potrebujem. Teraz som v pomykove, či ozaj neinvestovat viac a kúpiť napr nuna next mixx aj keď sa mi nepáči vyzorovo.

rhodesian
2. jún 2023

Ja osobne som sa rozhodovala medzi cybex a stokke keďže sa mi oba pozdávali.
Vyhral Stokke Trailz a neľutujem ani jedného centu ktorý som zaň dala, nikdy som s nim nemala žiaden problém. Kdežto kamoška ktorá kupovala v podobnom čase cybex ho už dávno dala preč s komentárom že to bol hrozný kočík 🤷‍♀️

ninjah
autor
2. jún 2023

@rhodesian a ktorý mala model? Lebo niektoré majú len nity ako priam a preto sa hneď rozheglu, ale taky balios alebo talos majú na konštrukcii šroby a mal by byť pevnejší :/ ale ďakujem zatiaľ aj za túto reakciu idem pozrieť ten stokke 🙂

lenuska9999
2. jún 2023

@ninjah ja mam cybex balios s lux . Vozím v ňom už druhé dieťa a reklamovať som (musím poklopat) nemusela. Kočík sa zdá byť trochu labilny, lebo s nim ide kyvat aj do strany, no znesie aj horšiu cestu. Minule brala svokra malú v tom kociku na takú malú turu cez lesnú kyslíkovu cestu a úplne v pohode prešiel. Ja som minule po lúke s nim šla a tiež v pohode. Raz sme boli na takom výlete, kde trebalo strašne veľa chodiť a starší syn už nevládal, tak sme malú vzali na ruky, ved je ľahšia a jeho dali do kočíka a kocik to v pohode prežil.. čiže za mňa je ôk. Nič extra , ale splní účel. Určite sú na trhu aj lepšie kočíky, no mne zatiaľ tento stačí. Keby som chodila napríklad do prírody každý deň a na neviem akú turistiku atď, asi by som sa už obzerala po niečom inom, no na také bežné chodenie a občas horší terén stačí

nikasmile
2. jún 2023

@ninjah takže priam je naozaj super kočík, mali sme v ňom 2 detičky. Ale na taký terén ako opisuješ nie. Je to najviac kočiarik do mesta a ľahký nerovný terén. Teraz máme thule UG2 a to je kočík do horšieho terénu 👍🏻

zuzanaa239
2. jún 2023

Pozri si ešte kociare Bugaboo je to holandska značka, ja som mala pri prvej dcérke jazdený z druhej ruky a bol úplne dokonalý kočiar od narodenia po vek 3,5 roka, cosi neskutocne praktické, skladne, nadčasový dizajn, veľa doplnkov známe čo mali Cybexy ľutovali a iné Nuni či aké, Bugaboo je v cene vyššej ako Cybex, ale ak hľadáš značku s dizajnom aj kvalitu neoľutuješ.

jeanne14
2. jún 2023

S reklamáciou nemám skúsenosť pretože nebolo treba. Mali sme cybex balios 2018, po kamoske a znova ho bude brať naspäť 😀 takze už povozil dve baby, a povozi tretiu.

lilyianka
2. jún 2023

@ninjah ja som počula to isté na cybex,hlavne ten typ s tými "krídlami ". Kamoška tiež kupovala kočík a pozná majiteľov obchodu,hneď ju od neho odhovarali.

petruska173
10. jún 2023

@ninjah neviem či je to ešte aktuálne ale ja som tiež zvažovala Cybex a Stokke a nakoniec som kúpila stokke Xplory X. Drahá hračka ale je mimoriadne ľahučký, celý s vanickou váži len 13kg. A je to taký iný typ kočíku, okolie sa s ním moc nestotožňuje.

l_u_c_k_a111
12. jún 2023

ja mam talos s lux 2023 a asi uz po mesiaci budem reklamovat presla som z kocika znacky moon na cybex prve 2 tyzdne som bola mega spoko a teraz zacal hrkat a nieco v zadnom koliesku puka nie vzdy ale citit to ked tlacis kocik a zrazu tam nieco praskne zacinam byt sklamana

veverka86
11. sep 2023

@lenuska9999 prosim ta, ako sa chodi s cybex talos s lux do a z kopca? Byvame na sidlisku na kopci, do mesta vzdy len dole a potom opat hore :D ma az 14 kg, takze neviem ako sa uz aj tak celkom tazky tlaci? Dakujem 🙂

lenuska9999
11. sep 2023

@veverka86 ja mám Cybex Balios s Lux a nie Talos. Ak sa pýtaš na Balios, je dosť ľahký. A tiež bývam na sídlisku v kopci 😄 ak idem pešo z mesta , úplne v pohode sa s ním ide do kopca. On sa tak dobre ovláda, že aj jednou rukou ho tlačím niekedy. Taký mestský kočík je to , by som povedala

veverka86
11. sep 2023

@lenuska9999 pomylila som sa, ale dakujem, budem vediet o baliose 🙂