icon

Cybex Priam 3 verzus Cybex Priam 4

ameli221
28. máj 2025

Cybex Priam 3 verzus Cybex Priam 4
Ahojte dievčatá, chcela by som sa opýtať skúsenejších. Chceli by sme kúpiť jazdeny Cybex priam. V ponuke sú modely 3. aj 4. generácie, cenový rozdiel je dosť veľký. Je mi jasné, že tie 3-ky budú staršie a teda viac "východené" ako 4 a že 4-ky by mali byť vylepšené oproti 3-ke. Chcela by som sa opýtať na Váš názor. Má zmysel priplatiť si za priam 4? Je lepšia ta vyššia vanička, alebo sa Vám zdá naopak praktickejšia nižšia (mám 170cm)? Majú tie 3-ky nejaké chyby, ktoré sú už pri 4-ke odstránené, alebo je to jedno, nestojí to za ten príplatok za 4-ku a ak nájdem 3-ku v dobrom stave, mám brať tu? Da sa prípadne ešte robiť servis podvozku, ložiská, kolesá... pri 3-ke? Resp.na čo si dať pozor?
Ďakujem

malaopicka
28. máj 2025

Vanička je za mňa krajšia nižšie, ale to je vec názoru. Ak nie ste s mužom extra vysokí, bude ti to akurát. Všetky kociky sa dajú servisovat aj pozáručne, najlepšie vandastore, zavolas, povedia cenu a dohodnete sa. Dá sa to spraviť aj doma, ak si šikovná a máš čas. Čo sa týka vyhod, akože novší model, okrem vaničky prakticky nič, len na športovú časť 4-ký sú krajšie poťahy, respektíve novšie farby/limitoavne edície. Ak chceš nejaký neutrál, je to jedno. 4-ký sú extrémne kazové, ak natrafiš na zlý kus, budeš meniť dookola. V tomto prípade by som kúpila 4-ku len so zárukou. Trojky boli celkovo lepšie robené, menej kazové, tam už je takmer nulová šanca kúpiť v záruke, lebo verzia 4.0 sa predáva od 2022. Ja by som si priam už nikdy nekúpila, kamarátky a známe detto. Kočík síce esteticky najkrajší zo všetkých, ale prakticky nie je, je ťažký, zle sa s nim manévruje, hegá, vŕzga, uvoľňuje sa madlo, buchaju kolieska…mala som dosiaľ cez 15 kocikov, prism bol najhorší z nich.

malaopicka
28. máj 2025

Ospravedlňujem sa za chyby, písala som rýchlo 🤦🏻‍♀️

ameli221
autor
28. máj 2025
@malaopicka

Vanička je za mňa krajšia nižšie, ale to je vec názoru. Ak nie ste s mužom extra vysokí, bude ti to akurát. Všetky kociky sa dajú servisovat aj pozáručne, najlepšie vandastore, zavolas, povedia cenu a dohodnete sa. Dá sa to spraviť aj doma, ak si šikovná a máš čas. Čo sa týka vyhod, akože novší model, okrem vaničky prakticky nič, len na športovú časť 4-ký sú krajšie poťahy, respektíve novšie farby/limitoavne edície. Ak chceš nejaký neutrál, je to jedno. 4-ký sú extrémne kazové, ak natrafiš na zlý kus, budeš meniť dookola. V tomto prípade by som kúpila 4-ku len so zárukou. Trojky boli celkovo lepšie robené, menej kazové, tam už je takmer nulová šanca kúpiť v záruke, lebo verzia 4.0 sa predáva od 2022. Ja by som si priam už nikdy nekúpila, kamarátky a známe detto. Kočík síce esteticky najkrajší zo všetkých, ale prakticky nie je, je ťažký, zle sa s nim manévruje, hegá, vŕzga, uvoľňuje sa madlo, buchaju kolieska…mala som dosiaľ cez 15 kocikov, prism bol najhorší z nich.

@malaopicka ďakujem za obsiahlezhodnotenie, no dúfam, že nebudem ľutovať, lebo s kočíkmi nemám zatiaľ žiadne skúsenosti, vyberám len na základe estetiky 🙂

malaopicka
28. máj 2025
@ameli221

@malaopicka ďakujem za obsiahlezhodnotenie, no dúfam, že nebudem ľutovať, lebo s kočíkmi nemám zatiaľ žiadne skúsenosti, vyberám len na základe estetiky 🙂

@ameli221 záleží kam s nim budeš jazdiť. Na asfaltku a rovné chodníky fajn, inak je to dosť ťažký kočík. Ale však vyskúšaš a prinajhorsom predáš.

ameli221
autor
28. máj 2025
@malaopicka

@ameli221 záleží kam s nim budeš jazdiť. Na asfaltku a rovné chodníky fajn, inak je to dosť ťažký kočík. Ale však vyskúšaš a prinajhorsom predáš.

@malaopicka presne tak🙂 No tak sa mi páči, že by som ľutovala, keby som ho nevyskúšala 😃

kris_tin257
28. máj 2025

Najlepšie je obehať si pár obchodov vyskúšať rôzne značky a modely a zistiť ktorý najviac vyhovuje a až potom riešiť kúpu 😊

banalu
28. máj 2025

Nevyberaj podla estetiky, to je ten najhorsi vyber.. cybex isiel kvalitou dole vela ludi sa stazuje, ze vrzga a je na reklamackach... to ale influencerky uz do storky nedaju a vela mamiciek to ani neprizna, ved kocik za tolke peniaze, predsa nemoze byt zly... mne pride ako z kinderka, za tu cenu vobec nestoji. Ak chces kocik z druhej ruky (uplne suhlasim) mas xy moznosti... je tu aj kocikova poradna...

barju
28. máj 2025
@ameli221

@ameli221 kamarátka vybrala na základe estetiky priam a jej praktický muž nadáva naň kade chodí. Ja mám tiež Cybex ale Balios ktorý som vybrala podľa funkcii a až dlhodobým používaním som zistila, že aj na ňom sú veci ktoré by som na ňom zmenila. Znova by som asi do Cybex značky vôbec nešla.

ameli221
autor
28. máj 2025
@barju

@ameli221 kamarátka vybrala na základe estetiky priam a jej praktický muž nadáva naň kade chodí. Ja mám tiež Cybex ale Balios ktorý som vybrala podľa funkcii a až dlhodobým používaním som zistila, že aj na ňom sú veci ktoré by som na ňom zmenila. Znova by som asi do Cybex značky vôbec nešla.

@barju ďakujem za reakciu a do ktorej značky by si šla po skúsenostiach s cybexom?

barju
28. máj 2025

@ameli221 pre mňa bolo podstatne aby bol ľahký, skladny, aby som ho sama vedela sama naložiť do auta, jednou rukou zložiť /rozložiť, zložený so športovou časťou stal samostatne, aby mal dlhú striešku na športovej časti , dal sa dať do ľahu, bol ľahko manevrovatelny, do košíka sa dala dat krabica 30x30x40 s plienka mi čo sa do zatvaratelneho košíka nedá dať, aby bol odpruzeny, mal veľkú vaničku a brzdu tohto typu aby som si nezničila v zime kožené čižmy a v lete palce v sandáloch. Toto spĺňal. Lenže som pozerala iba 15 vytipovanych modelov kočíkov ktoré boli aj dostupné na 6 predajniach ktore som obehla. Tie ktoré neboli dostupné k vyskusaniu na predajni som ani nezvazovala. Cena u mňa nerozhodovala, napríklad, mohla som si dovoliť aj e-priam ale nespĺňal moje kritériá. Po používaní som zistila, že napriek tomu že zo všetkých skúšaných mal najväčšiu vaničku, potrebovala by som väčšiu, lebo sa mi narodilo veľké dlhé a rýchlo rastúce dieťa, takže v ani nie 5 mesiacoch prerástol vaničku a išiel do športovej casti ktorá má navyše blbý spôsob uchytenia pásov takže na ňu nesadne väčšina zimných fusakov.

mony970
31. máj 2025

@ameli221 ahoj mne to neda alw musim sa vyjadrit
Za mna vsetky baby co hejtia tento kocik asi neviem co cakali

Ja mam priam 4.0 nemenila by som a poviem viac
Kupovala som novy podvozok koncom roka 2022 pre prveho drobca , vanicku sme mali pozicanu tu nizsiu od kamosov
Sme vysoky ja 175 a manzel 195cm takze my sme neboli s tym spokojny
Twraz mame pre drzhe uz kupenu vanicku novšiu a nelutujem

Jazdné vlastnosti su skvele , lahko ovládateľné jednou rukou , elegantny kocik, nezasekabajj sa kolieska nic
Je to aj o tom ako sa staras on a spravas
Tak ako aj ked si kupis najdrahsie auto ked sa k nemu budes chovat ako prasa nic necakaj teda zazraky
Mamky vešajú tazke tazky na madlo , dvihaju kocik cez prekazky tak ze nedefinuje tazisko to su vsetko veci ktore škodia kazdemu kociku bwz ohladu na to kolko stoji
Vela cestujeme na vychod oravu kedze byvame mimo a kocik sa zmesti aj do maleho swifta aj do velkeho auta

Počiatočná investicia mozno je vyssia aleee odporucam kupit novy podvozok skrz reklamacie
Menili mi koliecka poslali kuriera , prisiel doniesol zobral a za tyzden z nemecka doma
Vanicka z druhej ruky (sportova cas kedykolvek dokúpiš)

Najlepsi kocik!!! Ak ho nechces do terenu samozrwjme tqm by som isla do inej rady a znacky

ameli221
autor
31. máj 2025
@mony970

@ameli221 ahoj mne to neda alw musim sa vyjadrit
Za mna vsetky baby co hejtia tento kocik asi neviem co cakali

Ja mam priam 4.0 nemenila by som a poviem viac
Kupovala som novy podvozok koncom roka 2022 pre prveho drobca , vanicku sme mali pozicanu tu nizsiu od kamosov
Sme vysoky ja 175 a manzel 195cm takze my sme neboli s tym spokojny
Twraz mame pre drzhe uz kupenu vanicku novšiu a nelutujem

Jazdné vlastnosti su skvele , lahko ovládateľné jednou rukou , elegantny kocik, nezasekabajj sa kolieska nic
Je to aj o tom ako sa staras on a spravas
Tak ako aj ked si kupis najdrahsie auto ked sa k nemu budes chovat ako prasa nic necakaj teda zazraky
Mamky vešajú tazke tazky na madlo , dvihaju kocik cez prekazky tak ze nedefinuje tazisko to su vsetko veci ktore škodia kazdemu kociku bwz ohladu na to kolko stoji
Vela cestujeme na vychod oravu kedze byvame mimo a kocik sa zmesti aj do maleho swifta aj do velkeho auta

Počiatočná investicia mozno je vyssia aleee odporucam kupit novy podvozok skrz reklamacie
Menili mi koliecka poslali kuriera , prisiel doniesol zobral a za tyzden z nemecka doma
Vanicka z druhej ruky (sportova cas kedykolvek dokúpiš)

Najlepsi kocik!!! Ak ho nechces do terenu samozrwjme tqm by som isla do inej rady a znacky

@mony970 ďakujem 🙂 Ja som si bola tento týždeň v predajni pokúšať kočíky. Šla som tam s tým, že na priam zabudnem a skúsim iné značky poobzerať. No vždy som sa vrátila k tomu priamu a pochopila som, prečo je tak žiadaný. Nemá konkurenciu. Dizajn, vypracovanie, detaily, jazdné vlastnosti, fakt som chcela dat šancu iným značkám, no mne priam neskutočne padol do ruky aj oka. Len tá cena. Skúsim to nejako nakombinovat, možno podvozok nový a zvyšok používaný. Alebo risknem všetko používané, neviem. No mne sa po návšteve predajne fakt javí ako top kočík.