Dokedy ste vozili vaše deti v kočíku ?
Mamičky zaujímajú ma vaše názory a skúsenosti dokedy ste vozili vaše detičky v kočíku (myslím zdravé). Ja som synčeka prestala voziť dosť skoro, lebo bol veľký a smiešny v kočíku, napriek tomu že mal len dva roky😊
Asi do roku a pol. Syn nebol nikdy kocikovy typ a po tom roku a pol sa mi ho tam nedarilo drzat za ziadnych okolnosti. Plakal a vedel sa odputat a utiect odtial.
Priznam sa, ze obcas zavidim mamickam, ktorym deti spokojne sedia v kociari, mamky si tam vezu nakup a klebetia medzi sebou .... a ja pritom jak taka truba nesiem na chrbte v ruksaku tazky nakup, v jednej ruke odrazadlo a druhou rukou sa snazim nasilim udrzat dieta, aby mi nikde neutekalo 🙄😀
Do 18 mesiacov. Potom uz kocik odmietali.
Odkedy sa sám vedel odopnúť a vyliezť z neho. Mal niečo medzi 1,5 roka. Chodiť začal v 9- mesiacoch, takže kočík bol už pre neho utrpením neskôr.
@diewcatqoo no takto to máme aj my. Tiež postupne od roku a pol prestávala v kočíku a v dvoch sedel naposledy. A ja s ruksakom na chrbte a odrážadlom v druhej. Len vidím matky aj po zoo čo chodili aj obchodoch aj kadekde inde, že veselo s veľkými deťmi aj stvorrocnymi v kočíku. Preto ma to zaujíma.
My do 2,5 pol ale nie pravidelne len na dlhšie trasy alebo keď sme šli na celý deň a ešte si v kočíku zdriemla.
Vozim stale ma 2r5m ale kocik este pouzivame. Kedze chodime ma dlhsie prechadzky min 2+2km bez kociku by to este asi nedal
Naposledy sme mali kočík vonku krátko pred druhými narodeninami ..už pred tým asi pol roka slúžil viac ako odkladací priestor a na nákup ako pre dcéru, že by sa v ňom vozila.
Chodili sme denne cca 6 km pešo
@beatrix85 nasa ma 3,5roka a este sa odvezie ked sa niekde ponahlam, alebo ideme na dovolenku, v pohode sa v nom este aj vyspi.je to individualne.aj ked bola mala bud peso alebo locik nemozem ju nosit, koli problemom s chrbtom, takze este vyuzijeme.niekedy vezieme prazdny lebo ide stale peso, ale ak by bolo treba tak sam ako vratit domov.
Do dvoch rokov. Teraz najmladsi bude mat dva roky v decembri, tak kocik budeme pouzivat do jari a potom ho uz zrusime. Ale teda neviem si to teraz predstavit, chodit na nakup s tromi detmi a vlacit tasky. Teraz sme vsetko nalozili do kocika a ten odviezol. Ma to teda urcite vyhody
Do 2 rokov.
my sme uplny opak. dcera ani za svet chodit. vozili sme sa do 4r. no medzi 3-4r uz obcas presla aj peso. no v 3,5r jej diagnostikovali celiakiu a zrejme nevladala. bola drobna a stale sa do kocika zmestila.
Ma 22 mesiacov a stale vozim a este dlho budem..ale uz len do obchodu lekarne posta a tak..a spava v kociku poobede..ale inak uz na prexhsdzky do parku a tak pesi..len neviem si predstavit vlacit nakup a aj jeho..takto mi to vyhovuje
@henka123123 no veru, kosik z kocika mi potom vlemi chybal. 🙂
Moja skoro trojročná 10 kilová sa strašne rada vozí, tak ju vozím, v dvojkociku s mladšou. Prejde aj sama, ale tých rečí okolo. A keď je v kočíku, tak sa nebojím, že mi vbehne pod auto. A v škôlke som za 15 minút, netrvá mi to hodinu.
@beatrix85 nas ako zacal.behat, tak postupne som.kocik uz mala len na krizove situacie ( vzdor) a na nakup.. cize kedze zacal.chodit v 11.m... tak uz kocik bol.uz len na tieto pripady alebo ak som.sa ponahlala.
Ked sa narodila mala, v bugine sa vozil uz len vtedy, ak sme sa ponahlali k lekarovi a sla aj moja mama, lebo jedna tlacila.kocik, druha buginu, aj to naposledy, ked mal.2,5r..
Zato dcéra, ktora ma slabsi svalovy tonus, sa vozila v kočíku, ale.tiez po 2.r.coraz menej az do 3,5r.. ako som nastúpila do prace a ona do skolky presne v 3.r., boal.v nom.uz asi len 2x, tiez len kvoli tomu, ze sme sli k lekarke, ktora bola.daleko a ponahala som.sa..
Ale niektore dcerine spolužiačky sa vyvazali v kociku este aj ako vyse 4r..

@beatrix85 necelý rok a pol, proste už nechcela. Samozrejme som ju tam občas nasilu posadila, keď bolo treba byť niekde rýchlo a včas, ale odkedy sa naučila chodiť v 14mes, tak kočík nechcela.