Kočík Recaro baby zen
Ahojte, viem, ze tema kociky sa tu uz nespocetne vela krat prepierala no napriek tomu by som chcela vediet nazory na kocik Recaro Baby zen pokial s nim niekto mate skusenosti, velmi sa mi paci, no nemam zatial ziadne babo a neviem podla coho kocik vyberat a tak neviem ci je tento kandidat vhodny.Kazdopadne mam predstavu o trojkolke s velkymi kolesami kedze sa mi babo narodi na zimu. Pokial nemate s nim skusenosti, bola by som rada keby ste mi poradili aky kocik je velmi dobry, ktory by ste urcite nemenili a ste s nim spokojne...Nechystam sa kocik este kupovat, no pre mna je uz najvyssi cas aby som sa obhliadala po kocikoch pretoze pri mojom stasti predpokladam ze sa nerozhodnem ani do porodu.. 😠 Za kazdy jeden nazor velmi pekne dakujem...
@erickaa Si strasne zlata ze si mi to takto opisala, tiez som ten kocik videla len na nete a ta sportova cast ma veru velmi neoslovila...A Naozaj mi pride iba ako imidzovka...Aj vo vlastnostiach su popisane len vyhody pre rodica nie pre dieta...(lahke skladanie, vyskovo nastavitelna rucka, potah ktory sa da prat v pracke,....) A teutonia spirit sa paci aj mne, tiez je to moj favorit po Recare, vyzera byt pevny a sportova cast, hoci nieje nejaka velmi pekna, vyzera byt velmi prakticka, myslim ze som rozhodnuta...Ten Jane slalom vyzera byt prakticky, ale dizajnovo ako nejaky zeriav, takze asi ta Teutonia bude rozumna volba...Takze sa nan caka 12 tyzdnov?? fuha to mame fakt najvyssi cas objednat ju...Ty si ten kocik objednavala z netu alebo niekde v predajni?A mozem sa opytat co vsetko ten kocik obsahuje resp. co je v cene a teda aj kolko cely vyjde? Tusim je este cosi lacnejsi ako Recaro, ale nikde som nenasla konkretnu sumu...Velmi pekne ti dakujem... 🙂
@ivettka74 Teutoniu sme objednávali v Babymarkete v Bratislave. Je to jediný kamenný obchod na Slovensku, kde ho majú a poskytujú aj odborné, naozaj kvalifikované poradenstvo a servis. Na tvojom mieste by som si urobila cestu do BA, lebo tak vám aj kočík predvedú, poradia..celkovo sa nám venovali aj hodinu. A stálo to za to. Keďže pri Teutonkách je na výber obrovské množstvo variánt, doplnkov, farieb, tak sa oplatí tam ísť osobne. A tiež hlavne preto, že ten kočík je asi najdrahší zo všetkých..nás vyšiel 1160 € (športová časť + vanička + nejaké doplnky ako slnečná clona, poťahy naviac, rukávnik na zimu, predlžovací diel, prebalovacia taška atď). Vajíčko nie je v cene! Ale teraz majú v babymarkete akciu, že ku kočíkom dávajú zadarmo vajíčko Maxi Cosi Cabriofix v hodnote 149 €. Tak vajíčko už máme doma a kočík by mal prísť o 2 mesiace ešte, keďže sme ho objednávali pred mesiacom. Inak samozrejmosťou v tomto obchode je, že ak sa ti náhodou kočík pokazí a musí ostať v servise, tak ti zapožičajú náhradný kočík..taký istý typ, ako máš.
A inak v tomto obchode majú aj Jané kočíky, a ešte jedného nemeckého výrobcu Hartan. Tie trojkolky vyzerali tiež úžasne, tak sa vám tam určite oplatí ísť osobne. Neoľutujete a keď už budete v BA, môžte ísť nakupovať do Brendonu 😀 To je asi najlepší a najväčší obchod pre bábätká tuto v BA. 😉
@erickaa Typicke Slovensko, vobec ma neprekvapuje ze ho nemaju nikde inde len v BA 😒 Kazdopadne velmi pekne dakujem, co spominas tu vybavu s doplnkami, tie doplnky su v tej cene 1160e alebo ste si ho jednoducho takto vyskladali? Pytam sa preto ze ci je to mozne vyskladat rovnako ako pri tom Recare Alebo jednoducho je to ako celok...To je skvele ze tu vanicku davaju zdarma...do kedy je prosim ta ta akcia? Nevies mi povedat?Musim asi prehovorit ocinka jemu sa ten kocik ale vobec nepaci... 😒 tak drz palce 😉 A dakujem este raz
@ivettka74 v prvom rade si pozri www.babymarket.sk (daj vyhľadávať podľa výrobcu, je to prehľadnejšie) Cena iba špotového kočíka je 639 €. K tomu dokupuješ vaničku (169 €) alebo fusakotašku - podľa toho čo preferuješ. Vajíčko-autosedačku kupuješ znova zvlášť (149 € a viac, ale na to je teraz tá akcia, že ti ho dajú zdarma ak si kúpiš kombináciu šporťák + vanička) No a ostatné doplnky, to je už na vašom výbere. Napríklad prebaľovacia taška stojí 75 € atď. Takže ja som ti napísala už komplet cenu aj so všetkým, čo sme vyskladali my. Vy si to samozrejme môžete vyskladať úplne ináč a dostať sa teda na inú sumu - či už nižšiu alebo aj vyššiu..hihi
Samozrejmosťou pri výbere tohto kočíka je, že si vyberáš z obrovského kvanta farebných kombinácií..ak si pozrieš stránku Teutonie, tak tam je potom konfigurátor farieb a môžeš si vyskladať vlastnú kombináciu. A budete mať jedinečný kočík http://www.teutonia.com/slovensko/modely/fashio... To je v cene kočíka, nič sa nepripláca!
Inak môj priateľ bol tiež veľmi zaťažený na Recaro, o iných kočíkoch nechcel ani počuť. Ale iba dovtedy, kým sme ho teda nevideli naživo a kým sme nezačali chodiť po obchodoch a skúšať ostatné kočíky (ako sa skladajú, ako sa s nimi manévruje, odpruženie, kvalitu materiálov a teda doplnky k nim) U nás vyhrala teda Teutonka, ale druhá možnosť bola Jané, ale keďže ho majú kamoši, tak sme nechceli rovnaký. http://kociky.babyland.sk/kociky-babyland.php?S... Cena tejto trojkombinácie je 779 € (vanička + šporťák + vajíčko) a je v tom aj prebaľovacia taška už. Ale farebný výber je obmedzený, sú iba 4 farebné kombinácie - ale to pre niekoho vôbec nemusí byť podstatné 😀 😉
@erickaa Fiiiha....no teda krasne ti dakujem za vycerpavajucu odpoved...Si strasne zlata....Tie konfiguracie su super, je to skvele ze si kocik mozes vyskladat...Perfektne....inak na tej stranke je napisane kedy dostanes to vajicko zadarmo, cize kombinacia sportova cast vanicka a musis si tam aj tu tasku a nejake adaptery dokupit aby ti dali to vajicko..ale to je si myslim k tomu aj tak potrebne....Takze krasne ti dakujem...Velmi si mi pomohla... 😅 😅 😅
teutonia ako je draha vobec nieje taka kvalitna 😎
su aj ine a kvalitnejsie kociky.
@zajo79
bohužiaľ nesúhlasím s tebou, teutonia je špička v kvalite 😉 ...všeobecne najkvalitnejšie sú nemecké kočíky...oni vedia prečo je garantovaná 3 ročná záruka, nuž vzhľadom na kvalitu si to môžu dovoliť....
@ivettka74
tých predajcov je na Slovensku viac...najlepšie je ísť si kočíky obzrieť a odskúšať naživo...neexistuje ideálny kočík...
@tonko_babymarket hartan je kvalitnejsi.. ci nemate ten pocit? predavate oba.. na ktory mate menej reklamacii?
a to ho neobhajujem preto ze ho mam, ako vacsina zastankyn teutonii...kupia kocik za 1000..no tak jasne ze tvrdia ze je nakvalitnejsi lebo iny nemaju.
staci si preskumat temu teutonie, ake peripetie maju kocky zo strieskami - nehovorim ine veci ze sa vyreklamuju, to je ok. A viem ze sa pokazi kazdy kocik.
Len ak ma niekto jeden kocik, a tvrdi ze LEPSI NIEJE...tak som chcela nato poukazat ze to nemusi byt objektivny nazor.
bez hadok a podpichovania...len konstatovanie.
@tonko_babymarket ty tie kociky predavas?? (usudzujem podla nicku) Paci sa mi ze je teraz to vajicko zadarmo, ale ponuka to asi iba ten babymarket vsakze?? Samozrejme ze je najlepsie si ten kocik vyskusat, ja bez toho ani kupovat nechcem...Akurat naozaj neviem, kde by mi ho mohli predviest, resp.kde ho maju...Moja znama ho ma tiez ale bohuzial je tiez z BA...Rada by som ho videla nazivo potom si ho pripadne aj objednala cez ten web babymarketu...Takze mi ho odporucas????
@zajo79
...nuž nedá sa povedať, že hartan je kvalitnejší, oba patria k špičke...na hartanoch je cítiť - na dizajne mužské vedenie, keďže sám pán Hartan má troch synov, ktorí sa venujú rodinnej firme...teutonia je elegantnejšia a istým spôsobom dizajn ovplyvňujú Američania, ktorí vlastnia teutoniu...(je to síce mimo tému, ale snáď to tu nezmažú...)
..nuž a čo sa týka tých striešok, bohužiaľ je to o tom, ako majiteľ ku kočíku pristupuje...ak sa oň stará, tak aj po 2 rokoch vyzerá ako nový...nie je to výrobná vada...
...naozaj ideálny kočík neexistuje, ale je fajn, ak si mamička vyberá kočík nielen podľa dizajnu, ale aj podľa funkčnosti...
@ivettka74
najbližšieho predajcu máš v Žiline - predeti.sk, ale netuším, či ho majú vystavený, treba si ku ním cinknúť...
Teutonia je na Slovenskom trhu už tretí rok a patrí medzi veľmi obľúbené kvalitné kočíky, ku kočíku Recaro sa bohužiaľ neviem vyjadriť, nedržal som ho ešte v ruke....
@zajo79 NO co som pozerala ten hartan tak neviem, ale vacsina z nich maju male kolieska, takze pre mna absolutne nevyhovujuce..Nebyvame v meste a budem potrebovat na zimu kociar s velkymi kolesami lebo vraj take male su v snehu tazko ovladatelne...Mozno je kvalitny ale tie male kolieska...No neviem... ale vdaka za nazor...
...naozaj ideálny kočík neexistuje, ale je fajn, ak si mamička vyberá kočík nielen podľa dizajnu, ale aj podľa funkčnosti...
@tonko_babymarket dovolila som si skopirovat tvoju vetu. do poslednej bodky suhlasim. ja mam s Recaro bohate skusenosti kedze mm je na recaro zatazeny a @ivettka74 pre recaro su prvoradym sortimentom kvalitne autosedacky. najprv sme mali vajicko aj s kocikom / bol to iny model ako na ten na ktory sa pytas/
vyhoda: bezpecnost, jednoznacne najlahsi kocik, vajce sa dalo naklikavat ale aj ked kocik najlahsi , lahko sa skladal do kufra auta , vajicko mi prislo dost tazke a narabanie s nim pre mna ako zenu dost narocne.
pri vybere spravneho kocika som prisla na to, co najviac ovplyvnuje moj individualny vyber:
1. ci byvas v meste a teda s kocikom vyjdes z domu a chodis na prechadzky
2. ci mate v dome vytah a aky velky
3. po akych cestach s nim budes chodit a na co ho prioritne vyuzivat
4. v ktorych rocnych obdobiach ho budes vyuzivat atd.
Ak byvas mimo mesta , matersku si " uzivas" polopracovne, vela jazdis autom, potrebuijes kocik kazdodenne nakladat vykladat rozkladat a skladat. to bol napr. nas pripad preto som sa rozhodovala 1.podla vahy, 2. skladnosti, 3. kompatibility s vajickom
co sa moze zdat niekomu 100% absolutne nemusi vyhovovat druhemu pri jeho sposobe zivota.
sportak sme kupovali nahodou prave v babymarkete v petrzalke / inak ako zakaznik odporucam presla som vela obchodov a skoncili sme tam/ a potrebovala som ho prave preto, lebo Recaro bol stavany vyslovene na transport nie na nejake dlhe prechadzky / co je podla mna dost dolezity detail/ takze som sa po vyrasteni z vajicka rozhodla pre Jane Nomad - 1. kvoli vahe, 2 . maly tam mal vela miesta - bol asi najdlhsi a pohodlny pre take rocne dieta / to som behala s metrom po obchode 😅 a sturala som po nete dobre dlho. chcela som stvorkolku tak preto Nomad nie Slalom
Aj keby som nejazdila autom tak vela ako jazdim, asi by som sa zase rozhodla pre tento.
Hartan alebo Teutoniu nepoznam, takze neporadim ktory je lepsi... kazdopadne prajem aby si sa rozhodla spravne a nakoniec si kocik uzila.
V case ked sa mi maly narodil, odporucali mi napr. aj casualplay, ked som sa ho pokusila zodvihnut, az mi chrbat zapraskal 😀 proste ta vaha bola pre mna neakceptovatelna. okrem toho mi na nom velmi vadili veci ktore mozno inym vyhovovali.
p.s. no nemali to jednoduchsie nase mamy ? vtedy bola liberta s okienkami alebo bez , na vyber aj v roznych blaznivych farbach ak mali znamu za pultom, dieta sa tam vyvozilo pomaly do dospelosti vdaka megarozmerom
ked chcelo sediet podopreli vankusom, aj pol hracakarne sa tam voslo.... 😀 😀

@ivettka74 Ahoj, my sme tiež zvažovali tento kočík. Tiež sme chceli trojkolku do terénu, pre zimné bábo a podobne. Na internete sa nám veľmi páčil, tak sme sa tešili do obchodu ako ho okukáme naživo. Takže, kočík je veľmi pekný, dizajn na jednotku! Ale! Najväčší nedostatok je v jeho športovej časti. Nie je vôbec polohovateľná, trošku sa síce dá poloha upraviť pomocou remienkov, ale to iba tak, aby sa nepovedalo.. 😒 Je to taký kočík, viac imidžový ako praktický. Celkovo nemá žiadne prídavné funkcie. (okrem toho svetielka vpredu)
My sme sa nakoniec, po asi dvojmesačnom vyberaní kočíka rozhodli pre Teutoniu Spirit S3. Na tieto kočíky sa čaká 12 týždňov, tak už máte najvyšší čas niečo prípadne vybrať a objednať. 🙂 Ak by som ti mohla ešte poradiť trojkolku, tak veľmi dobré sú Jané Slalom Formula Strata (nie Reverse - tie majú mini vaničky). Trojkoliek ja na trhu veľa, záleží potom od tvojich požiadaviek, ktorá ich bude spĺňať, čo najviac. My sme zháňali variantu s ručnou brzdou, takže tých až toľko na výber nebolo 😉