icon

Odmietanie kočíka 10-mesačným dieťaťom

maxina25
19. nov 2022

Ahojte, rada by som si precitala vase skusenosti a nazory na nasledovnu situaciu. Nas chlapcek je uzasne aktivne dieta od narodenia. Vsetky spanky doteraz absolvujeme bud v satke alebo nosici. Od narodenia sme skúšali aj kocik, kým este nevnimal tak velmi okolie, vedel pospat vo vajicku kociku. Vo vanicke nikdy, skúsila som asi 7 krat a vzdy to bol obrovsky krik, plac a stres. Takze sme pokracovali v satke ci nosici. Asi od 3mes sme zacali skusat vajicko vonku, ale mimo spanku, iba na pozeranie, to sa celkom dalo, ale kratucke trasy so zastavkami, ked zacal sediet, dali sme sportovy kocik a tiez,sa celkom dalo, ale na krátke trasy, s prestavkami. Vzdy podla situacie som striedala na presun kocik alebo nosic a celkom sa darilo, dokonca aj trasy v kociku zacali byt dlsie, aj 1km 🙂 zdalo sa mi, ze som dosiahla nirvanu lebo dieta bolo vsestranne, co som si priala, satka, nosic, kocik. Od 9.mes zaciname chodit a teraz v 10.mes bum, kocik je zlo. Aby som upresnila, nasadnut sa este da, ideme z domu a cestou sa pozera po okolí ako vzdy, celkom dobra zabava, potom niekde vystupime a chodime, hrame sa, cokolvek. No a ked zacne davat znamky nespokojnosti, uz vonku, poviem si, ok, ideme domov.a vtedy sa zacne horor, neskutocny plac, ktory znie ako od hladu, ale samozrejme nie je, vie sa utisit na 10sekund ked ide nejake zaujimave auto.ja mu celu cestu spievam,zabavam, chrumky, hracky, ale nicnic nepomoze. Prideme domov a,to uz je tak vynervovany, ze este 20min sa ukludnuje. A potom je spokojny, hrame sa, nie je unaveny,jest vyslovene nepyta, cize je to o tom, ze nieco mu nieco vyslovene zacalo vadit na kociku. Hovorim si, je mu zima? Dala,som vlneny fusak, zle, trasy dlhe, stale sme v radiuse 1km max. Netisim,co toto je, ci to je byvoj, ci ma,testuje.

maxina25
autor
19. nov 2022

@maxina25 este to dokoncim, zhrniem. Nas synček je spokojné dieta chce nove veci nove situacie,novych ludi.neni to uplakane dieta. Ale ked nieco chce/nechce vlozi do toho uplne vsetko. Nikdy nebol vyslovene kocikove dieta, ale vedel vydrzat obmedzeny cas. Od isteho času odmieta aj nosic na spanie. Cize spime len v satke a teda vyzerá, ze prenos uz moze byt iba v nosici. Ja rada nosim svoje dieta, tak som to chcela, ale su situacie, napr nakup v obchode, kde sa neda odniest dieta 10kg, nakup 5kg a tasku s vecami. Takto som to obcas robila, ale toto proste nefunguje pre mna. Mate nejaky tip na takuto situaciu?
@maxina25
@maxina25

zuzkaa1991
19. nov 2022

@maxina25 skusa co mamička dovoli ;) ja som.malej určovala hranice od začiatku takze aj v takom veku skratka vie ze so mnou nepohne aby nevyznelo to zle ;) mame kompromisy doteraz vyskúša.parkrat zisti ze aj tak musi sedieť v kočíku aj tak ;) a si myslim ze kazde dieta ktore beha a ma ist sadnut do kocika je nervne ;) mozem povedať ze moje dieta ma 4.5r a jw vychovane vie ako sa ma správať vonku na vyletoch v hoteli...
Takze netrapte sa nad tym mozno vyskusat ignorovať plac nechce nic tak len ist domov 😁😁 poprípade viete co ho zaujíma tak skusat tie veci ukazovat po ceste

thereisabear
19. nov 2022

Nechce len neísť domov?
Kočík máš otočený k sebe alebo od seba? Možno by pomohlo dať ho naopak.

maxina25
autor
19. nov 2022

@zuzkaa1991
@thereisabear hmm no on je vseobecne rad vonku to je fakt, ale uz pri behani vonku dava teraz najavo nespokojnosť, cize preto si poviem, podme domov , doma sa az ukludni. Kocik je otoceny ku mne a môžem vyskusat tvoj navrh s otocenim sedadla

maxina25
autor
19. nov 2022

@zuzkaa1991 Hmm fakt neviem z kocika som ho nevyberala ani predtym ani teraz, cize nema tu skusenost, mrknem a budu sa diat veci podla mna. A hovorim, on neni placlive dieta za každú vec, to len teraz par dni pusta taky histericky plac, to uz neni dobre, to sa aj zle utisuje. Nieco mu tam vyslovene vadi. Ked aj predtym mrnkol, alebo bol nespokojny, neignorovala som to, zabavala som ho pozitívne napr aha aky krasny havo, vydrzalo to kym havo nezasiel za roh 🙂) ale neutesujem ako, chudatko neplackaj...iba pozitivne, nech si vsima ine podnety, funguje to pri tom histerickom placi vzdy na 5-10sekumd a potom zas plac 🙂) a takto az kym neprideme domov a aj tam sa musi ukludnovat. Cize toto fakt neni dobre, nechat
@zuzkaa1991
@zuzkaa1991
@zuzkaa1991
@zuzkaa1991
@zuzkaa1991
@zuzkaa1991

katica06
19. nov 2022

@maxina25 tažko radiť, moja v 9mes.ako začala chodiť celkom odmietla kočík, už keď som ju chcela doň posadiť revala ako by ju z kože drali krátke vzdialenosti sme absolvovali peši, na dlhšie bicyklom, odrážadlom sa dalo v pohode.

maxina25
autor
19. nov 2022

@katica06 hmm rozumiem, to moze tiez byt, odrazat sa este nevie, ale velmi to chce, kolobezka, bicykel, odrazadlo ked vidi u starších deti,

katica06
19. nov 2022

@maxina25 detský bicykel sme mali taký čo vie rodič aj tlačiť, bola som vtedy v 2.trimestri, keď sa narodilo druhé dieťa , staršia už vedela použivať odrážadlo.

maxina25
autor
19. nov 2022

@katica06 mame taku trojkolku co rodic tlaci, aj sme s tym chodili, ked bolo teplejsie, nebolo to zle, ale ani nejaká zásadná radost, lebo v podstate, momentálne ta trojkolka splna funkciu kocika, akurat je tam zimsie. Slapat sam este nevie, cize mozem len tlacit. Ale mozem opat vyskusat, ci bude nieco inak

katica06
19. nov 2022

@maxina25 možno som mala šťastie v tom, že nám sa to stalo v máji
Skúsila by som striedať chôdzu a ten bicykel, keď sa únaví nech si sadne

maxina25
autor
19. nov 2022

@katica06 ano, trojkolku by som este skúsila, vec sa ma tak, ze sam neslape, ani sa neodráža, cize moze tam akurat pasívne sediet a pozerať, co moze vo väčšom teple aj v kociku, ale za pokus nič nedám, ked bude slnečný deň niekedy 🙂) viem, ze urcite chce odrazadlo, kolobezku a vsetko kolieskove, lebo ked vidi ine deti, ide po nich ako po udenom 🙂) ale zatiaľ to fyzicky proste nejde, len začína chodit, nechodí suvisle, ide-padne, ide s oporou atd. Teraz sme boli vonku s nosicom a hysteria nebola, to som predpokladala, ale musím povedať, ze ani zásadná spokojnosť, kyval nohami, odtlačal sa, on chce ist skratka po svojich alebo aspoň ako samostatná jednotka. Akurat rozmyslam, ako teraz pôjdem do obchodu, ci na postu 🙂) s nosicom v plnej zimnej výzbroji je to celkom záťaž a uz ked nesiem nakup, vypustiť ho z nosica aj tak nemôžem. A to tiez treba zobrať von aj psa 🙂) mali ste niekto takuto situaciu s nákupom?

mamamasama
19. nov 2022

@zuzkaa1991 skúša hranice???? Novorodenec??? 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

zuzkaa1991
19. nov 2022

@mamamasama 10m je dosť rozumne dieta ;) chapem niekolko veci

nwnw
20. nov 2022

@maxina25 tak nema rad kocik ani moj ho nemal rad. Tak ho tam nedavaj ked chodi,nech si chodi sam.
Ked zacal chodit kocik sme zrusili. Chvilu toleroval vozenie na bicykli ale aj tak radsej na odrazadle a hlavne sam.