icon

Športový kočík, keď ešte dieťa nesedí

11. aug 2023

Myslíte že ho môžme použiť polročným dieťaťom ak ešte nesedí? Je to taký polohovateľny

nafka0483
11. aug 2023

Ja som tak v lete malu mala - ale v uplnom lahu.

lenuska9999
11. aug 2023

My sme použili , keďže mala už v hlbokej vanicke nechcela ležať, stále len plakala a chodiť po vonku s vrieskajucim dieťaťom teda nie je príjemné. Dali sme ju do športového a hneď bola kľudná, všetko videla, pozorovala. Ale teda nedali sme ju úplne do sedu, ale tak do do polosedu.

anavixy
11. aug 2023

Tak nemala by si… ani do polosedu, urcite nie na dlhsie (ak ratam ze aj prikrmy a dalsi cas urcite travi v polosede, tak je to nad ramec toho co je vhodne). Alternativa je vozit na brusku alebo v sportovom kociku v uplnom lahu, zvykne tiez pomoct. Ale ci to tvojmu dietatu ublizi alebo nie, to sa neda povedat, je tam riziko pretazenia chrbatika, zle pohybove vzorce, dieta sa bude dvihat do sedu, tym padom moze byt narusene to spravne sadanie cez bok… moze-nemusi. Urcite by si mala potom ten cas straveny v polosede vyvazit “cvicenim”. Takze mozes, ale nemala by si, urob ako ty uznas za vhodne 🙂

milanemila
11. aug 2023

Ak tam dieta das do uplneho lahu (samozrejme nie novorodenca), tak by nemal byt problem. Urcite by som dieta, kt este nesedi nevozila v kociko v polosede ani uplnom sede ani v ziadnom inom sede 🙈
Ja mam vanicku, kt sa da odzipsovat a su tam aj na strieske sietky, takze obidve deti som vozila takto na brusku a pozerali von, ked sa im zunovalo lezat na chrbte.

majlo1234
11. aug 2023

Pozri, rozhodnut sa musis sama. Je nevhodne posadzovat nesediace dieta. Ale ci mu to ublizi, a ako…ktovie. Kopec mamiciek si takto pomaha, ked uz dieta vo vanicke place.

autor
11. aug 2023

@anavixy zaujímavé. Mne fyzioterapeutka povedala že v polosede byť môže. Dávam si ho aj na kolená a ona odporúča nosiť dieťa nie zvislo ale tiež v polosede akokeby. Chrbtom k rodičovi s opretým chrbátikom.

nafka0483
11. aug 2023

Chrbtom s opretym chrbatikom mas mat babo akoby v klbku, nie v polosede. Urcite ti fyzio povedala ze v polosede? Nepochopili ste sa nespravne?

milanemila
11. aug 2023

Ano s tym nosenim mas pravdu ale ked ho v tom “polosede” nosis, tak ma chrbatik do tvaru C a to je v poriadku a nieco ine ako ked dieta podlozis vankusom a das do polosedu alebo ho v polosede das do kocika

juliacenc
11. aug 2023

Netreba z toho robit ziadnu dramu ano…. Mozes samozrejme pouzit sporotvy kociar. Bud ho das do lahu alebo polo lahu… ma pol roka uz takze mu nic z toho neublizi.. a aj keby si ho dala sadnut tak mi chrbticu nepolame neboj sa…

anavixy
11. aug 2023

To je spravne, zvislo sa nosit nema vobec, ani dvihat. Ale je to nieco uplne ine ako polosed 🙂 polosed na nevyhnutne chvile ako krmenie napr je ok, ale len tak pasivne travit chvile v polosede nie je zdrave pre nesediace dieta. Myslim, ze aj sama vies ze by si ho tak nemala davat, ked sa tu pytas… ale suhlasim, netreba z toho robit dramu, vsetko je to v podstate vzdy len o rizikach (mozno sto deti bude ok a dvadsat bude mat z toho nasledky, nikto nevie presne povedat ktore bude tvoje) ked chces, tak ho tak daj.