icon

Manduca new style verzus staršie typy

katka2224
8. nov 2013

Ahoj mamicky!
Potrebovala by som poradit ohladom manduky. Mam 5 mesacnu malu a ma 8kg!
Som pre nu rozhodnuta ju kupit, ale mam trosku miesung v jednotlivych typoch. Hoci ani v 1 e-shope nie je uvedeny ziadny rozdiel, dokonca aj po opytani tvrdia, ze je rozdiel iba v designe, docitala som sa, ze edicia new style je uz vynovena, co sa tyka ramena, bedroveho pasu a casti pri nozickach. Dalej mam take info, ze jednofarebne sa vyrabaju v cine, zatial co limitovane edicie v cechach.
Neviem teda, z ktorej rady si mam kupit, neide mi o farby, ale o celkovu funkcnost a kvalitu, farbu si potom vyberiem.
Prosim, kto mate novu,resp. staru manduku, vyjadrite sa k rozdielu.
Nasla som tu na MK aj ediciu my style a kanga, tie ale v e-shopoch niet, tak ich neviem ani kam zaradit. To ale viem, ze su priamo z Nemecka, tak mozno sa ku nam ani nedostali?
Vopred dakujem vsetkym maminkam za prispevky!

sense
8. nov 2013

neviem ti presne poradit kt. typ je lepsie, ale pokial ti mozem poradit ak mas moznost pozicaj si ju od niekoho a najprv vyskusaj prv ako investujes do vlastnej, ja som to neurobila hned som si manducu kupila a moja mala v nej nechcela vobec byt, tri pokusy zlyhali a potom som to vzdala a manducu predala....

elienka
8. nov 2013

@katka2224 tá new style je užšia v časti nožičiek pre bábätko, ale neviem posúdiť. ja mám starý typ a myslím si, že pre tvoju 5 mesačnú je to už jedno, jej nožičky sú už dosť dlhé. ostatné rozdiely neviem porovnať, viem len že ja som s mojou manducou old style veľmi spokojná a odložila som si ju aj pre ďalšie.

katka2224
autor
8. nov 2013

@sense no ved to, ze sa mi neda kde vyskusat. U nas to nie je "in" nosit deti, takze ani obchody taketo veci nemaju. Ked som malu nosila v terajsom nosici (vyrastla ho, je len do 9 kg), tak po mne v dedine kukali, ci mi sije a pytali sa, kde mam kocik. :(

elienka
8. nov 2013

@katka2224 u nás v dedine som bola veľká atrakcia, ale v dobrom, ale my sme chodili na vychádzky so psami a do prírody, tak sa asi nikto nečudoval. ak si ju nemáš kde vyskúšať, tak by som na tvojom mieste kúpila v dobrom stave a bazárovú, ak sa ti to neosvedčí, tak vždy ju môžeš za podobnú cenu predať. ale ak si doteraz nosila obyčajný nosič, tak pocítiš rozdiel, tvoj chrbát ti poďakuje.

katka2224
autor
8. nov 2013

@elienka no, mala som, zial klokanku chicco. Vtedy ma nenapadlo,ze to pre malu nemusi byt dobre. Ale v tom bola rada, s tym sme chodili na nakupy, a stale sme ju mali ju so sebou pre pripad potreby. Dnes som nasla najnovsiu ediciu fantasy - ta je vyrobena v cechach. Velmi sami pozdava...
Ale, nic to, zajtra ideme do BB, tak tam skusim najst nejaky obchod, kde by mali manducu hocijaku naozaj na vyskusanie,aby som zbytocne nekupovala, ak by sa v nej malej nepacilo. Lebo ona rada kope nozickami, tak jej to moznobude prekazat. Uvidime...
Dakujem Vam vsetkym za rady a prispevky!!!
Ak sa ale este niekto najde, ocenim aj dalsie postrehy, skusenosti.
Prijemny vikend, mamicky! 🙂

hradnapani
8. nov 2013

@katka2224 ked som kupovala "staru" manducu, tak ta new style sa este len chystala do predaja a pytala som sa predavacky na rozdiely. Presnu odpoved si nepamatam, v zasade mi to vyznelo, ze nejake prevratne rozdiely tam nie su, skor len kozmeticke rozdiely (teda okrem ceny samozrejme, riadne to zdrazelo). Ale co si pamatam jasne, tak new style ma vraj dlhsi ten "opasok",co ma rodic okolo pasa,vraj aby to mohli nosit aj objemnejsi ludia. A na novej uz nie je take vrecko, ktore bolo na chrbatiku, ale toho skoda nie je, nakolko je nevyuzitelne a neprakticke (predmety v nom by dieta tlacili, plus zbytocne zohrieva)
inak, myslim si, ze "old style" uz nekupis bezne, skor len z druhej ruky.
a keby si nenasla predajnu, tak sa daju nosice aj pozicat, ze ti poslu domov a poskusas doma, napriklad odtialto http://www.latkovky.sk/produkt-detail/pozicanie...

katka2224
autor
8. nov 2013

@hradnapani
Jej, to je super! Urcite si ju objednam na vyskusanie, ak zajtra nenajdem v BB. A teda asi budeme potrebovat novsiu verziu na objemnejsi pas 🙂
Dakujem krasne za napad!

zuzi0110
8. nov 2013

@katka2224 opýtaj sa v tejto skupine https://www.modrykonik.sk/group/1862/ ja by som ti radila rovno si už kúpiť Kibi.

elienka
9. nov 2013

@katka2224 neboj mňa teda je naozaj dosť a mám ten pás dostatočný aj na starej manduce.

katka2224
autor
10. nov 2013

@zuzi0110 Zuzka, Ty máš to Kibi? Ešte som o ňom nepočula, až teraz od Teba. Pozrela som si ho, celkom sa mi pozdáva.

zuzi0110
12. nov 2013

@katka2224 ja mám Zumbuccu zatiaľ. To je Manduca čo ju šije jedna mamička. Ale rozmýšľam že keď nám bude malá tak by som prešla na Kibi. Ale je kopa iných nosičov ešte https://www.modrykonik.sk/blog/cacika/album/sat...

katka2224
autor
12. nov 2013

@zuzi0110 nakoniec som si objednala predsa len to KiBi. Si mi dala novú inšpiráciu, tak som vyzvedala o KiBi, nevedela som sa rozhodnúť, či manduca alebo kibi, až som našla v bazáre za super cenu takmer nepoužité kibi, tak som to brala ako znamenie, že už nemám vymýšľať 🙂

zuzi0110
12. nov 2013

@katka2224 určite budeš spokojna a ak by si ju chcela náhodou predsa len vymeniť za niečo iné tak mi daj vedieť 😀 možno sa dohodneme 😀 ale myslím si že ak máš už tak veľké dieťa tak by si si zbytočne kupovala nosič ktorý je aj pre novorodenca. Tento budete dlhšie používať. Daj potom prosím vedieť ako si spokojná 🙂 Noseniu zdar! 😀

katka2224
autor
12. nov 2013

@zuzi0110 vidím, že aj Teba kibi zaujíma, ja som otvorila aj nové fórum v skupine nosenie, ktorú mi tu jedna mamička odporučila. Tu si môžeš prečítať názory a skúsenosti s nosičom KiBi, aj keď aj tu niektoré mamičky odporúčajú manducu 🙂 Je to asi u každého individuálne, a u každého sa iné osvedčilo 🙂
https://www.modrykonik.sk/group/1862/ahoj-mamic...

zuzi0110
13. nov 2013

@katka2224 to som ti poslala ja 😀 ďakujem už som si prečítala a ja som pre neho v podstate už tiež rozhodnutá len moja mala iba teraz 4 mesiace. Manducu by ste už krátko používali. Daj mi potom prosím vedieť aj tvoj dojem z Kibi 🙂

katka2224
autor
13. nov 2013

@zuzi0110 no, vidis, ako sme sa nasli? 🙂 Potom som si inac aj ja vsimla 🙂
Zajtra mi ma prist kibi, tak dam vediet.
Prislo Ti srdiecko?

zuzi0110
13. nov 2013

@katka2224 teraz som si všimla že prišlo 😵 ďakujem 😀

mirkaska
30. nov 2014

mohli by ste mi niekto zmerať vzdialenosť medzi ramennými popruhmi na chrbtovej časti? tam kde má dieťatko hlávku? dakujem