icon

Svedectvo o Božom pôsobení v malých každodenných veciach

4. feb 2026

Bol to obyčajný deň, nič výnimočné. A predsa sa stal pre mňa malým zázrakom.

Čakala som na jednu vec, na ktorej mi záležalo viac, než by sa možno patrilo. V hlave som si hovorila, že sú to predsa len šaty, nič dôležité, nič, na čom stojí svet. Ale v srdci som cítila túžbu. Tichú, detskú radosť, ktorú som si už dávno nedopriala. A zároveň obavu – neodpovedá, čas beží, možno to celé padne.

V istom momente, keď som tlačila kočík a bábätko mi zaspalo, som to už neuniesla len sama v sebe. Zdvihla som to k Bohu tak, ako to prišlo. Úplne jednoducho a predsa to šlo tak prirodzene.

„Pane, Ty vieš, že túžim po tých šatách. Ale ak to nie je Tvoja vôľa, nech sa stane, čo chceš Ty. Žehnaj ju, prosím. Dotkni sa jej srdca. Ona ich už možno nepotrebuje… a mne by priniesli radosť. A aj keby nie, ďakujem Ti, že sa o mňa staráš.“

Nebola to naučená modlitba. Išlo to priamo zo srdca. Prvýkrát po dlhej dobe som sa takto úprimne rozprávala s Bohom. A zrazu tie šaty už neboli to najdôležitejšie. Dôležitý bol ten pokoj, ktorý prišiel. To odovzdanie. Ten pocit: Nie som na všetko sama.

Pomodlila som sa aj za ňu. Na jej úmysly. Aby ju Boh žehnal. A išla som ďalej.

O pár minút som sa pozrela na telefón. A veci sa pohli. Rýchlo. Nečakane. Ako jemné, tiché „Počul som ťa“.

Zostala som stáť s úsmevom a slzami v očiach. Nie kvôli veci. Ale kvôli tomu, že som sa cítila vypočutá. Videná. Držaná.

Uvedomila som si, že Boh sa nestará len o veľké veci. On vstupuje aj do tých malých, obyčajných dní. Do túžob, ktoré si ani netrúfame vysloviť. A niekedy odpoveď nepríde len ako splnenie prosby, ale ako hlboký pokoj v srdci.

A ten vo mne zostal ešte dlho potom.

— s vďačným srdcom tvoja Mila ❤️

Svedectvo o Božom pôsobení v malých každodenných veciach
Strana
z4
pr85
Včera o 05:10

@anonym_autor Ďakujem za pekné svedectvo. Nás Pán je živým Bohom a odpovedá na naše modlitby.

dadis
Včera o 05:53

@anonym_autor Chat gpt :(

pr85
Včera o 07:01
@dadis

@anonym_autor Chat gpt :(

@dadis Fakt? Tak to som nečakal.

bloger
Včera o 07:02

Nádherné svedectvo

emka530
Včera o 07:22

@anonym_autor či už je to chat gpt alebo úprimne svedectvo žienky..je to jedno, ale takto nádherne sa odovzdať do Božej vôle je v dnešnej dobe výnimočné. My chceme väčšinou aby všetko išlo podľa našej vôle, ako my chceme. Preto stále nenachadzame pokoj, a v tom článku je to tak nádherne opísané že ten boží pokoj naozaj príde, len sa treba odovzdať. Chcem mať takú vieru. Denne o ňu prosím ale človek často nemá toľko pokory aby hovorieval - nie ako ja chcem, ale ako ty chceš Pane..
Ďakujem za ten článok, kiež by tu človek takéto veci čítal častejšie.
A ako sa v jednej piesni spieva -" buď vôľa Tvoja, aj keď iná je než tá moja, buď všetko čo chceš Ty....

anonym_e52cda
Včera o 07:46

@anonym_autor hej, na kkciny odpoveda, len skoda, ze nepocuva, ked ho potrebujeme najviac, ked umieraju male deti, mladi ludia, ...

ria_zuzolova
Včera o 08:02
@anonym_e52cda

@anonym_autor hej, na kkciny odpoveda, len skoda, ze nepocuva, ked ho potrebujeme najviac, ked umieraju male deti, mladi ludia, ...

@anonym_e52cda Skúsim voľne parafrázovať, čo povedal Ježiš v seriáli The Chosen apoštolovi Jakubovi: áno, keby som spravil zázrak, mal by si úžasný príbeh. Vtedy sú všetci nadšení. Ale Ty dokážeš chváliť Boha aj vtedy, keď "ťa nepočúva", tak ako Jób.
Taká chvála je veľké svedectvo. A prináša ten neuveriteľný pokoj, ktorý sa spomína v príspevku... hm, ak aj toto je umelo vytvorený príbeh, ja som taký pokoj zažila už niekoľkokrát. Aj teraz som vo veľkých ťažkostiach, ale moji nepriatelia sa divia, že som NEPREHRALA. A stále sa dokážem tešiť zo života, namiesto zrútenia sa v depresiách.

Aj Tebe odkazuje(m): "Neboj sa, len ver!" 🙂

anonym_112424
Včera o 08:23
@anonym_e52cda

@anonym_e52cda prve co mi napadlo
„Pane uzdrav nase dieta“
„Nemam cas, Adrika potrebuje nove saty“

patrike
Včera o 08:51

Ten pribeh je z ktorej krajiny ? Reku, aby som spravne identifikoval bozstvo, s ktorym sa v pribehu komunikuje. Je to pribeh od nas ? Zo Saudskej Arabie, kde pani tuzi po novom ciernom nikabe ? Z Indie a chce nove sari ? Z Japonska a chce nove kimono ?

patrike
Včera o 08:53
@anonym_e52cda

@anonym_e52cda To ma vsetko vratane utrpenia hlbsi zmysel, je za tym nejaky zamer alebo slobodna vola ucastnikov, to ty s obmedzenym rozumom pochopit nemozes, boh je velky.
Nejake dalsie otazky ? Vyssie som ti dal bezne "vysvetlenia", ktore veriaci pouzivaju.

anonym_c5ab09
Včera o 09:54

osobne neverím, že Boh má čas plniť každému jeho malé priania

muzula
Včera o 11:54

tieto "svedectva" ma vzdy dokazu pobavit. Hlavne preto, lebo to ziadne svedectva nie su, su to uplne bezne veci.

pr85
Včera o 12:06
@patrike

Ten pribeh je z ktorej krajiny ? Reku, aby som spravne identifikoval bozstvo, s ktorym sa v pribehu komunikuje. Je to pribeh od nas ? Zo Saudskej Arabie, kde pani tuzi po novom ciernom nikabe ? Z Indie a chce nove sari ? Z Japonska a chce nove kimono ?

@patrike Keďže pani píše po slovensky, tak je to príbeh od nás. Čo sa týka správnej identifikácie bozstva, ide o trojjedineho Boha, ktorý stvoril aj teba a miluje tá.

anonym_c2b153
Včera o 12:08

to su kecy

anonym_fcdaa1
Včera o 12:09

@anonym_autor darovala ti šaty?

pr85
Včera o 12:09
@anonym_c2b153

to su kecy

@anonym_c2b153 nie, nie sú.

domix147
Včera o 12:25

Ono to nazoaj takto funguje, len ľudia neveria 😞
v mnoho raz ma o tom Boh predvsedcil..a aj keď nemám dnes dobrý deň …
Viem že on to vie …viem že napriek tomu ma miluje .. a viem ,že je jediný večný …nekonečný, a aj keby všetko skončilo on tu vždy bude …
A táto dôvera jediná mi dáva silu žiť a vždy ísť ďalej …- aj to,že viem že nezomriem ale po smrti pôjdem rovno za ním … že proste nezhasnem len tak …

petronelag
Včera o 12:34
@domix147

Ono to nazoaj takto funguje, len ľudia neveria 😞
v mnoho raz ma o tom Boh predvsedcil..a aj keď nemám dnes dobrý deň …
Viem že on to vie …viem že napriek tomu ma miluje .. a viem ,že je jediný večný …nekonečný, a aj keby všetko skončilo on tu vždy bude …
A táto dôvera jediná mi dáva silu žiť a vždy ísť ďalej …- aj to,že viem že nezomriem ale po smrti pôjdem rovno za ním … že proste nezhasnem len tak …

@domix147 Ja som tiež veriaca a verím, že to nie je len tak, že Boh zasiahne v správny čas.

anonym_c2b153
Včera o 12:34
@bloger

Nádherné svedectvo

@domix147
@pr85
@bloger skuste teda u neho poprosit za ukrajinske deti. Alebo ma asi nieco s usami.

domix147
Včera o 12:37
@anonym_c2b153

@domix147
@pr85
@bloger skuste teda u neho poprosit za ukrajinske deti. Alebo ma asi nieco s usami.

@anonym_c2b153 toto milujem túto debatu …
Chod za Putinom a povedz mu nech prestane … či čo myslíš že ho Boh vezme do rúk a rozpuci ako mravca ?alebo že príde k tým ktorí ubližujú deťom a pošliape ich ?
Je smutne obviňovať Boha zo to čo konajú ľudia …veľmi smutne …to ako keby si obvinil mňa za svoje vlastne hriechy …

anonym_c2b153
Včera o 12:38

takze to dobre robi boh a to zle ludia? 🙄👎HMMM dobre vymyslene.

domix147
Včera o 12:40
@anonym_c2b153

takze to dobre robi boh a to zle ludia? 🙄👎HMMM dobre vymyslene.

@anonym_c2b153 v pohode máš slobodnú vôľu môžeš takto zmýšľať …vidíš nepríde ani za tebou a nezabije ta aby si spravil to čo chce on …takto je to zo všetkým …

emka530
Včera o 12:46
@anonym_c2b153

@domix147
@pr85

@anonym_c2b153 ty ako správny neverec, si potrebuješ kopnúť do veriaceho. Urážaš a vysmievaš sa z Boha. Nerúhaj sa. Môj Boh je aj tvoj Boh. Len ty ho nechceš, neprijmeš, uražaš ho.
Na margo utrpenia...Boh nikdy nikde nepovedal že to bude lahke, že život bude bez utrpenia. Každý jeden človek sa trápi. Každý jeden. Nie je rodiny, vzťahu, človeka bez trápenia. Ale všetko to nie je nadarmo. Čím viac sa tu na zemi trápime, tým bližšie sme k Bohu. Tým viac sa nebo skláňa k človeku. Niekoho Boh postavil na horu Tábor, a niekoho priamo na Kalváriu. Títo trpiaci to majú k nemu najbližšie. Počujú tlkot Ježišovho srdca na kríži. On im je na blízku. Tak ako umierajúcim malým deťom, tak aj ich rodičom. Tak aj detičkám na Ukrajine.
My sme ako jeho drahokamy. Trápením sa obrusujeme,
Kiežby si raz zacítila Boží dotyk, potom by sa ti razom otvorili oči...

patrike
Včera o 13:04
@pr85

@patrike Keďže pani píše po slovensky, tak je to príbeh od nás. Čo sa týka správnej identifikácie bozstva, ide o trojjedineho Boha, ktorý stvoril aj teba a miluje tá.

@pr85 To je len vysledok toho, v akom prostredi si vyrastal a aka viera mala najvacsiu sancu indoktrinovat ta. Priblizne miliarda moslimov to ma inak, hlasaju striktny monoteizmus, aj ked uz od cias Abrahama ide o toho isteho boha (judaizmus - krestanstvo - islam)
Koncept trojjedinosti v sucasnej podobe je len vysledok Nicejskeho koncilu, ktoremu predchadzali rozne teologicke smery, napriklad ariani. Aj dnes najdes rozne zaujimave sekty ako jehovistov, ktori maju zase vlastne vyklady, vratane stozoznenia archanjela Michala s Jezisom.

patrike
Včera o 13:10
@emka530

@anonym_c2b153 ty ako správny neverec, si potrebuješ kopnúť do veriaceho. Urážaš a vysmievaš sa z Boha. Nerúhaj sa. Môj Boh je aj tvoj Boh. Len ty ho nechceš, neprijmeš, uražaš ho.
Na margo utrpenia...Boh nikdy nikde nepovedal že to bude lahke, že život bude bez utrpenia. Každý jeden človek sa trápi. Každý jeden. Nie je rodiny, vzťahu, človeka bez trápenia. Ale všetko to nie je nadarmo. Čím viac sa tu na zemi trápime, tým bližšie sme k Bohu. Tým viac sa nebo skláňa k človeku. Niekoho Boh postavil na horu Tábor, a niekoho priamo na Kalváriu. Títo trpiaci to majú k nemu najbližšie. Počujú tlkot Ježišovho srdca na kríži. On im je na blízku. Tak ako umierajúcim malým deťom, tak aj ich rodičom. Tak aj detičkám na Ukrajine.
My sme ako jeho drahokamy. Trápením sa obrusujeme,
Kiežby si raz zacítila Boží dotyk, potom by sa ti razom otvorili oči...

@emka530 Z pohladu islamu si neverec ty. Co s tym ? Este si to zhorsujes tym, ze po prorokovi Jezisovi bol zoslany este Mohamed, so zaverecnym vysvetlenim, ako napravit predosle omyly a nespravne vyklady.
Ak vies anglicky, tak Koran pise jasne : God has said in the Quran: Indeed, they disbelieve who say, “God is the third of three (in a trinity),” when there is no god but one God. If they desist not from what they say, truly, a painful punishment will befall the disbelievers among them. Would they not rather repent to God and ask His forgiveness?

emka530
Včera o 13:17
@patrike

@emka530 Z pohladu islamu si neverec ty. Co s tym ? Este si to zhorsujes tym, ze po prorokovi Jezisovi bol zoslany este Mohamed, so zaverecnym vysvetlenim, ako napravit predosle omyly a nespravne vyklady.
Ak vies anglicky, tak Koran pise jasne : God has said in the Quran: Indeed, they disbelieve who say, “God is the third of three (in a trinity),” when there is no god but one God. If they desist not from what they say, truly, a painful punishment will befall the disbelievers among them. Would they not rather repent to God and ask His forgiveness?

@patrike každému čo jeho je 🙂 Ježiš je náš pán a spasitel, ale mohli by sme do rána písať a viesť slovný boj o to kto má pravdu, ale to ja nemám zapotreby, antikrist si vždy nájde cestu ako útočiť, a prezlieka sa do všakovakých masiek... No útoč si koľko chceš, mnou to nehne a blbe komentáre mierene proti Bohu a katolíkom si nevšímam..

muzula
Včera o 13:18

tu je akakolvek diskusia zbytocna, pretoze je to VIERA. To znamena, ze ziadna logika tu neplati.

patrike
Včera o 13:20
@anonym_c2b153

@domix147
@pr85

@anonym_c2b153 Nemusime ist az na Ukrajinu do sucasnosti, staci si pozriet sumy odskodneho vyplacaneho obetiam zneuzivania od USA , cez Irsko, Nemecko, Rakusko ...

patrike
Včera o 13:23
@emka530

@patrike každému čo jeho je 🙂 Ježiš je náš pán a spasitel, ale mohli by sme do rána písať a viesť slovný boj o to kto má pravdu, ale to ja nemám zapotreby, antikrist si vždy nájde cestu ako útočiť, a prezlieka sa do všakovakých masiek... No útoč si koľko chceš, mnou to nehne a blbe komentáre mierene proti Bohu a katolíkom si nevšímam..

@emka530 A mas nejake vysvetlenie, preco je tu islam a jeho miliarda vyznavacov ? Vies o tom, ze samotni katolicki teologia prisli s teoriou, ze mimozemske inteligentne civilizacie mozu mat uplne inu vieru (v toho isteho boha, ktory je za celym vesmirom) ?

refly
Včera o 13:38
@domix147

@anonym_c2b153 toto milujem túto debatu …
Chod za Putinom a povedz mu nech prestane … či čo myslíš že ho Boh vezme do rúk a rozpuci ako mravca ?alebo že príde k tým ktorí ubližujú deťom a pošliape ich ?
Je smutne obviňovať Boha zo to čo konajú ľudia …veľmi smutne …to ako keby si obvinil mňa za svoje vlastne hriechy …

@domix147 Takže ak sa stane niečo dobré, tak za to môže boh. A ak sa stane niečo zlé, tak sú to na 100% ľudia. Dieťa sa narodí s rakovinou: oops, stalo sa. Dieťa vyliečia lekári: Boh je úžasný!
Keď nás stvoril, prečo nás nestvoril trocha lepšími? Prečo nestvoril svet trocha lepším, aby sme mali podmienky byť lepšími? Prečo je svet, kde "jeho stvorenia" - čiže aj zvieratá žijú brutálnym, krátkym životom? Videla si niekedy scény z prírody? Ako byvol uviazne v bahne a malinká hyena ho pomaličky za živa trhá a žere? Zvieratá majú bežne 70% a viac úmrtnosť. Taká mačka rodí aj 4-6 mačiat, 2-3x ročne. Pretože majú tak veľmi vysokú úmrtnosť a príroda vsadila na kvantitu aby aspoň niečo prežilo. Takže tie božie bytosti sa rodia a vznikajú aby do mesiaca zdochli niekde v jarku. To takto nadstavil? Toto je ten úžasný a mocný boží plán?
Keď je dieťa zlé, tak "ako si si vychovala, tak máš!". Mal nás urobiť lepšími. Mal urobiť svet, ktorý nie je takáto brutálna diera.

Strana
z4